mandag 25. februar 2008

Blir du nr. 1000?

Jeg ser at det nærmer seg 1000 besøkende på siden min, og er det nettopp du som blir nr. 1000 er det fint om du legger igjen en kommentar så jeg kan få kontakt med deg. Da får du nemlig en overraskelse!!!

Superkupp og genser!



Superkupp og genser har ikke så veldig mye med hverandre å gjøre, men det var nå det som har skjedd idag da =)


Jeg kjøpte garn til en bomullsgenser forrige uke, og nå er den ferdig! Garn og mønster er fra Stoff&Stil, og det mønsteret skal jeg nok ikke strikke igjen! Det var gøy en stund, men veldig mye glattstrikk! og noen småfeil i mønsteret her og der, som jeg synes er litt unødvendig...! Knappen skal i utgangspunktet ikke være der, men jeg ville ha den litt sammen siden den er såpass vid nederst. Den er strikka på pinne 4 og det gikk med ca 550 gram garn.




Her er jakka sett bakfra:


Også et nærbilde av detaljene på jakka!
Så, over til superkuppet mitt! Idag starta jo Mamutsalget på diverse bokhandler rundt om i landet, og før jobb idag, på ca 5 min plukka jeg med meg disse bøkene (godt at jeg var på en liten butikk):
Alle prater jo om drageløperen, så den måtte jeg ha, bøkene av Anne B. Ragde har mamma, men jeg ville gjerne ha de selv, og boka om den kinesiske mur ville jeg ha siden jeg har vært der selv.
Disse bøkene er jo litt mer relatert til bloggen da. Jeg syr ikke ikke så mye avanserte greier, men vil gjerne lære mer, så derfor ble boka Vesker og bager med meg hjem, gøy å strikke med tykke pinner er skrevet av søstra til ei jeg kjenner/vet om, så da måtte den jo være med, og Ny strikking var så fin i fargene og hadde en del stilig inni, så den ble også med. Etter å ha plukket med meg disse måtte jeg bare komme meg fortest mulig ut av butikken, ellers hadde jeg blitt veldig blakk... Jeg liker bøker veldig godt, så sånne salg er skumle!!!!




Til slutt vil jeg vise et par bilder fra en søndagstur i Drammen by:





Dette er den nye brua i Drammen, Ypsilon. Ikke det beste bildet da, men jeg likte det så godt med symmetrien.



Sånn ser brua ut da, for de som ikke har sett den.


Utsikt fra brua ut mot fjorden.



Svanepar i Drammenselva.


Og til slutt et bilde som Aass bryggeri har malt på veggen.

Alle som bor i nærheten burde ta en tur langs elvepromenaden i Drammen, den har blitt utrolig fin!

torsdag 21. februar 2008

Hekla lue

Fikk bestilling på ei hekla lue, og her er den! Har brukt litt under 100 gram Easy fra Sandnes. Varm og god lue som IKKE klør!


Håper mottaker blir fornøyd!




lørdag 16. februar 2008

Et stk. kreativ uke!

Har ikke fått surra meg til å blogge på no en dager, så nå har det blitt litt forskjellig som er ferdig!
Største prosjektet som er ferdig er denne vesten! er første ordentlige plagget jeg har strikka tror jeg... har hekla noen ting tidligere da...
Er strikka i kitten mohair, gikk med 250 gram på pinne 7. har nesten strikka den to ganger fordi jeg misforsto mønsteret første gangen, men det snakker vi ikke om... neste plagg er en hvit strikka jakke i bomull, noe som er et godt tegn på at sommeren kommer! kunne gjerne vært her i går for min del da! hehe
Neste prosjekt ut er ei hekla lue... har brukt Easy og Eskimo, de er jo egentlig veldig like, så det gikk greit å bruke det om hverandre. Det her ble vel igrunn en herrelue, var litt stor til meg...
Gikk med 90 gram garn på heklenål 8.
De siste dagene har jeg også hatt DILLA på å hekle blomster... har fått brukt opp en del restegarn da, det er jo alltid et pluss! blomstene har nål bakpå så man kan feste de på jakka eller der det passer...
Prøvde meg også på en versjon på hårstrikk, og jeg synes hvertfall selv at den ble veldig fin!
Til slutt er det "hjemmeleksa" mi på strikkekafe. i oppskriften var det brukt fritidsgarn, men jeg brukte dobbel tråd safir i stedet, så jeg kunne bruke av lageret i stedet for å kjøpe nytt. aner ikke hvor mye det gikk med på det, har helt glemt å veie det før jeg tova og sånn... gikk vel hvertfall med 300 gram da, etter litt rask regning... tova på 60 grader med en liten slurk milo.

tirsdag 12. februar 2008

Lissomfletter og litt annet...!

Frk.Badegakk har strikka de samme sokkene, og der fikk jeg inspirasjonen fra nok en gang! Synes de var så fine at jeg begynte med en gang. Sokkene heter Cable Twist Socks.

Jeg har brukt Silja på pinne 3,25 og det gikk med rundt 70 gram garn.




Jeg fikk dilla på mønsteret, og mamma trenger ei tynn lue, så da satte jeg igang. Synes det var no herk å strikke lue på pinne 3, har ikke heeelt tålmodighet til det... ble da ferdig hvertfall, ikke dårlig bare det!


Fant igjen noen rester av Siljagarn som jeg hekla blomster av og sydde i perler og ei sikkerhetsnål bak. Synes de ble skikkelig søte jeg!



Til slutt tenkte jeg å friste alle sammen litt...! jeg har fått bakeånden over meg idag, så da ble det horn med ost og skinke. nam nam! genialt å ha i fryseren og tine etterhvert!


fredag 8. februar 2008

Mer sokker...!

Tror jeg har fått litt sokkedilla igjen jeg, er hvertfall veldig ivrig på å slanke lager! hehe... Oppskriften på disse har jeg laget selv, ville ha en som var glattstrikka siden det var sånn selvstripende garn. Det gikk veldig bra, så jeg tror det blir flere av denne typen etterhvert, har mye sånn garn liggende! Neste par ut er et par Cable twist socks, bare jeg skjønner oppskrifta skikkelig... er noe jeg må finne ut før jeg begynner.


Her er nå hvertfall de ferdige sokkene, veldig meg i fargene kan man si!



Bildet er veldig inspirert av Frk.Badegakk som tar bilder av sokkene på en litt mer spennende måte enn jeg har gjort tidligere!

onsdag 6. februar 2008

Litt pjoning!

Jeg var på strikkekafe for første gang for en måned siden, og der lærte vi pjoning. Det jeg begynte på var egentlig votter, men de ble jeg ikke fornøyd med, så det endte som ei lue. Den er laga i fritidsgarn på nål nr. 8. veldig artig og enkelt, men jeg er vel fortsatt mer fan av strikking og hekling da...

Lua ble nok mer i barnestørrelse enn voksen, med mindre noen har veldig lite hodet. Oppskriften er laget etter innfallsmetoden!


mandag 4. februar 2008

Jeg som hadde tørke...

... på sokkefronten... varte visst ikke så lenge det! disse er bare et helt vanlig par sokker, ikke no fancy mønster eller no sånn her. Må bruke opp litt sokkegarn, så her gikk det med ca 100 gram silja på pinne tre. Veldig grei oppskrift, fra garnstudio, som jeg har brukt masse!
Nå er planen å begynne på et nytt par i garn jeg har hatt liggende en stund!

fredag 1. februar 2008

Hespetre og nøstemaskin!!!

I går fikk jeg nøstemaskina mi i posten, og da var det endelig tid for å prøve hespetreet også! Det fikk jeg til jul, men fant ut at jeg skulle vente med å nøste opp hespene til jeg hadde fått tak i nøstemaskin så jeg ikke skulle ødelegge garnet. I går kom den, og jeg måtte jo prøve med en gang så klart!


Sånn så prosessen ut:




Og etter iherdig snurring og nøsting ble en hespe på 270 gram slik:




Nøsta også opp en del andre rester, men de ble lissom ikke like fine som de her da....


I kveld blir det bare en stille kveld for min del, frister ikke spesielt mye å ut i det været vi har hvertfall... Det er helt kaos kan man si, det snør littegrann...


Bare se her:


Ha en super helg alle sammen, nå kaller strikketøyet!