lørdag 31. mai 2008

Ut i det fri!

Det er ikke så veldig mye håndarbeid om dagen, tror nesten jeg er en tanke lei... Eller, jeg føler bare ikke for å ha samme produksjonsnivå som tidligere. Har noen tanker om mønster og design på gang, så jeg tror tiden vil gå med til det framover! Det er jo ganske så stille her om dagene også, så jeg tenkte jeg skulle vise noen bilder fra en dagstur til Lahell ved Drammensfjorden i stedet. Thomas og en kamerat klatra og jeg svinsa rundt med kameraene mine og kosa meg stort på svabergene i sola og den varme vinden! Tida framover nå er så utrolig deilig!

Hvem kan vel ikke like det bildet her? Det her er rekreasjon til tusen for meg, kunne gått og gått hele dagen på sånne steder!


Måtte leke litt med makrofunksjon igjen, så klart, og løvetenner med fallskjermer er veldig fine!

Videre måtte jeg leke litt med alle manuellfunksjonene på speilrefleksen, og spindelvev er facinerende så lenge det ikke er noen edderkopper i det! Eller, her hadde det jo gjort seg med en liten Petter, men han hadde gått seg en tur...=)


Etterhvert ble det kveld og på tide å reise hjem igjen. Bildet er tatt innover mot Drammen.
En utrolig fin måte å bruke en dag på, hadde vel fort blitt sittende helt rolig resten av kvelden hvis jeg hadde blitt hjemme!


Denne uka har jeg også hatt bursdag, dagen var bare rolig igrunn. Behandling som tar på kroppen er ikke så festlig når sånne dager kommer, men sånn er det nå bare! På kvelden fikk jeg middag hos Thomas, rype han hadde skutt og tilberedt selv! Flinke gutten! Og karamellpudding! Namnamnam! Pent pynta var det å. Tok ikke noen bilder av det, enkelte minner beholder man selv...!

Ha en fin helg, nyt det fine været!

mandag 26. mai 2008

Jeg har blitt tægga..!

Frk. Badegakk har tægga meg og jeg skal gjøre som følgende:

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you.

Jeg har en bok av Gunnar Staalesen ved siden av meg, Ansikt til ansikt.

"Men på livet løs gikk det aldri."
"Han var aldri i lederskiktet, har jeg forstått."
"Hvis du tenker på ml-bevegelsen, så var han nok det, ja."

Jeg er ikke ferdig med boka, men synes jo den er spennende og en typisk Varg Veum bok igrunn!

Jeg utfordrer: Ingrid, Bea, Felisi, Fidus og Beyla.

tirsdag 20. mai 2008

Fri!


Jeg har hatt fri idag, som jeg har hver tirsdag og torsdag da for så vidt... Da er det greit å ha noe å finne på, og jeg har tenkt så langt fram at jeg på fredag kjøpte meg stoff til et nytt skjørt! Det begynner å bli lenge siden jeg har sydd noe mer enn en glidelås eller navnelapper, så det var på høy tid! Og gjett om det var gøy! Jeg og symaskina har tatt opp igjen vårt vennskap, jeg har faktisk hatt den i et år om bare 9 dager! Det må være en av de beste bursdagspresangene jeg har fått! Vel vel, resultatet av noen timer ved symaskina ble et nytt ballongskjørt i grønn og hvit/beigetoner. Likte stoffet veldig godt, og den kanten øverst er noe med det mest geniale med skjørtet! Så utrolig behagelig å ha på seg siden det overhodet ikke strammer!



Slik ser det ut med "innhold":




Jeg har også hekla flere pannebånd! Er så greit å hekle foran tv'en og rundt omkring igrunn, så disse kan det bli mange av! Hehe. Håper bare noen vil kjøpe de etterhvert da! Alle fire er laget i Bomullsport på heklenål nr. 3 og veier ca. 60 gram.





I lunsjen på jobb i går var jeg innom Husfliden (skummelt å jobbe rett borti gata der asså). Dette fine Evillagarnet ble med meg hjem!!! Planen er at det skal bli sjal til meg selv! Har ikke laga sånn veldig mye til meg selv i det siste fant jeg ut, og det er jo ikke akkurat varmt om dagen da... hehe, håper virkelig det blir bedre temperatur snart!






Her er hespa ferdig nøsta opp og klar til å brukes...

...men før det måtte jeg jo så klart leke litt med kameraet også da!!!



Det har jo også vært 17. mai som ble feiret på tradisjonelt vis med barnetog og ullundertøy. Selv ikke en bunad kan holde kulda ute når det kommer til stykket! Tok ikke no bilder den dagen, annet enn dette, som er tatt mens jeg manner meg opp til å ta på meg bunaden og gå ut. Søstern min gikk i toget, så jeg var pent nødt til å ut!

Akkurat mens jeg tok dette bildet snødde det ikke, men det gjorde det skal de sies!
Nå er det dags for å begynne å strikke sjal til seg selv! Så kos!

søndag 11. mai 2008

Noe har blitt ferdig de siste dagene.


Jeg har fått gjort ferdig noen småprosjekter i løpet av de siste par dagene da. Det er ikke heelt tørke her! Nok et pannebånd er klart til Vaffelføzz. Dette er laget i Muskat, noe garn jeg fikk av strikkekompis på Norsk Strikkeforum.
Jeg har også strikka ei Odessalue med perler. Den er strikka i Silja. Dette er faktisk første gang jeg strikker noe mer perler tror jeg. Det var litt pirkete av og til, og litt tungvint, men tror likevel at jeg kommer til å lage mer med perler! Fargen er ikke helt riktig gjengitt, den er mer klar grønn.

lørdag 10. mai 2008

Det er jo sommer jo!

Ute er det varmt og godt, jeg har planta meg godt til rette i en stol i skyggen med pc'en på fanget! Et lite minus er at jeg er blitt skikkelig forkjøla, noe som ikke er en god kombinasjon med sol. Synes jeg da. Det er jo alltid så typisk at man blir syk når det er fridager uten planer som man bare kan kose seg på. Men, jeg akter å ha det bra likevel, og skyggen er et godt alternativ!


Det har ikke blitt så mye håndarbeid i det siste egentlig... Jeg har pusla litt videre på lappeteppet mitt, 40 lapper er ferdig og jeg er vel godt over halvveis synes jeg nå... Vi får se etterhvert som det vokser hvor stort det blir! Sånn ser det hvertfall ut nå:




Kvaliteten på bildet er vel kanskje litt så som så siden det er tatt med mobilkamera, men det skulle da gå an å se at det blir et teppe!

Ellers er det ikke så veldig mye håndarbeid på gang er i huset. Litt småplukk blir det jo, i øyeblikket er planen å strikke videre på en ufo jeg har hatt liggende. Bare å strikke grå og svarte lapper og kun rettmasker. Det passer igrunn veldig bra på en dag som denne!


Ute begynner det å bli veldig mye fine blomster og trær nå! Jeg er vedlig glad i å ta bilde av ting som står så godt som stille, og hva er vel da bedre enn blomster? Til jul i fjor fikk jeg nytt kompakt digitalkamera, og de har jo macrofunksjon! Jeg lurer på å kjøpe macroobjektiv til speilrefleksen også, for det er så gøy! Videre følger det noen bilder jeg har tatt de siste dagene av blomstene rundt omkring i hagen her hjemme!





Ønsker de som er innom en super pinse!

torsdag 1. mai 2008

Noen mente det var litt stille her...


...men jeg er her asså! Jeg har faktisk bare ikke hatt tid til å blogge noe særlig den siste tiden! Jeg har faktisk hatt lite tid... det er noe nytt for meg. Jeg har da fått laga litt forskjellig småting og noe litt større da. Denne vesten for eksempel. Har hekla et par av den før, men ikke så lange da. Jeg synes vel den ble kanskje litt i lengste laget, men men, det er nå et plagg da! Mangler to knaper, har ikke fått surra meg til å kjøpe flere...

Den har egentlig vært ferdig ganske lenge, men har bare ikke fått festa alle trådene før nå.


Et bilde med innhold. Å ta bilde i speil blir ikke alltid så vellykka da... hehe


Jeg har også holdt på med en bursdagspakkesang, og siden jeg ikke var i bursdagen før i går har jeg ikke kunnet vise det fram. Jeg så en blogg der noen hadde laga sånne armbånd, altså laget et "trekk" og sydd rundt et bredt armbånd. Synes det var utrolig kult, så jeg måtte jo prøve! Perlene sydde jeg på til slutt.


Og sammen med armbåndet ble det to pannebånd da. Jeg tror bursdagsbarnet ble fornøyd!



Ellers har det gått med rester til enda et pannebånd da. Nå er jeg snaaart tom for bomullsrester, det er jo helt utrolig! Skal etterhvert få sydd på sånne lapper som på de to over her, men ikke idag. hehe


Da var det slutt på det som har med håndarbeid å gjøre, men innlegget er ikke over for det. Jeg har da fått surra meg til å gjøre diverse annet de siste dagene også! Blant annet har det kommet nok en pakke i posten! Denne hadde jeg bestilt selv, så det var jo ingen overraskelse da. Men, pakke er alltid gøy! Det var veldig mange fine mønstre i boka, så denne skal nok bli godt brukt!

Ellers har jeg bakt litt igjen! Jeg ble lurt av reklamen og kjøpte cafe cookies så jeg fikk oppskriften! hehe. men de var veldig enkle å lage og ble veldig gode! Snart tomt, så jeg må vel bake flere tror jeg! De har fått bein å gå på!


Og da jeg først var i sving på kjøkkenet ble det horn med ost og skinke i også! Ble litt lei av å lage det så tilslutt ble det et pizzasnurrbrytebrødting. Det meste har gått i frysern, er så godt å ha til lunsj seinere!



Vel vel, nå håper jeg du er fornøyd Ingrid! Det ble faktisk et ganske så langt innlegg også... hehe. Ellers holder jeg på med lappeteppet mitt, og det tar litt tid før det blir ferdig. Jeg begynner vel å nærme meg halvveis da. Nå skal kroppen pleies og bare ta det med ro, festligheter tar fortsatt godt på kroppen... hehe. det var veldig gøy da!
Ha en fin 1. mai alle sammen!