lørdag 28. juni 2008

Jeg har vært på shopping!

Uten å være helt sikker, så tror jeg kanskje formen er på vei tilbake nå. Av erfaring skal jeg ikke si at jeg er bra med en gang... Har brent meg på den så mange ganger. Men etter en rask titt i skapet og litt rydding fant jeg ut at jeg har veldig lite klær. Dette skyldes jo stort sett det faktum at jeg ufrivillig har gått ned i vekt, og jeg ser ut til å bli der. Idag hadde jeg såpass med energi at jeg orka å kikke på klær. Det er faktisk mye mer slitsomt enn alt annet man kan kjøpe, for det må nemlig prøves...=) Jeg fant noe heldigvis. Når man etterhvert skal litt sydover er det greit å ha litt lette sommerklær!

Her er dagens fangst:


Litt håndarbeid har det da blitt også. Eller hvertfall har jeg laget noen maskemarkører som skal hjelpe meg med å holde kontroll på strikketøyet! Alt utstyret kjøpte jeg på torsdag. Da var jeg også såpass i form at jeg orka på en tur ut. På den hobbybutikken jeg var på var det 30% på alle varer! Det er ålreit det! De hadde noe Dalegarn der også, men fikk ikke så lyst på det egentlig. Utrolig nok! Utvalget var ikke så stort og jeg fant ikke no farger jeg hadde lyst på.

En annen ting jeg kjøpte var denne boka! Ikke fordi jeg har så veldig stor interesse for fugler, men fordi forfatteren var læreren min i foto da jeg gikk på folkehøgskole. Jeg anbefaler virkelig denne boka, han er helt rå på å ta bilder!
Jeg kjøpte noen andre bøker også, men det var bare mer lett lesestoff til ferien! Noe jeg kanksje ikke skal si så høyt er at jeg har bestilt to strikkebøker, Myk start og strikk til nøstebarn, på Capris. *host host* Noe må man jo unne seg når man går sykemeldt og har fått vite at man er kronisk syk =)
Kjøpte også en bok om hukommelsesteknikk. Når jeg tok med den boka i bestillinga fikk jeg litt bedre samvittighet. Det er jo tross alt en forberedelse til studier til høsten!


Det burde vel ikke komme som noen overraskelse, men jeg har da tatt noen bilder av blomster igjen. Dere får si fra hvis det blir for mange blomsterbilder =)







Tenkte også å slenge med noen bilder av grønnsakshagen min=) Gulrøttene var ikke så veldig store enda, så de må nok få stå en stund til!

Redikkene derimot, de var blitt store og fine. Smakte godt også! I mårra får vi middagsgjester, så de må nok pent regne med redikker i salaten =)

Her er jeg da...

Har sett denne i mange forskjellige blogger, og med lite å gjøre om dagen tenkte jeg å fortelle litt om meg å da... =)

1) Hva gjorde du for ti år siden?
Var på speiderleir i Kolding i Danmark. Var vel også i disse dager at vi hørte på VM-finalen på radio i en bil der nede =)

2) Hva er 5 ting på å-gjøre-lista mi i dag?
Strikke ferdig et sokkepar
Lage middag
Strikke videre på ei babyjakke
Slappe av
Rydde litt

3) Snacks jeg liker:
Smash er en stor favoritt om dagen!

4) Ting jeg ville gjøre dersom jeg var millionær (eller billionær):
Betalt ned min egen og familiens gjeld. Gitt til veldedighet og forskning.

5) Steder jeg har bodd:
Drammen, Asker, Klepp, Trondheim

6) Disse folka vil jeg vite mer om:
Nå er det såpass mange som har tatt denne at den egentlig er litt oppbrukt =)

torsdag 26. juni 2008

En babyjakke!


Endelig har jeg fått gjort ferdig noe som krever litt mer tankevirksomhet! Det føles utrolig deilig og er et skritt i riktig retning. Dagene går fortsatt stort sett med på sofaen med tv'en som bestevenn, igrunn ingen god venn, men sånn er det. Har vært sykemeldt en uke og har en til før jeg har ferie. Noen vil kanskje si jeg har ferie nå også, men jeg vil vel ikke se det sånn! Skulle gitt mye for å fungere normalt og være på jobb! Ting går sakte, men sikkert framover. I går bakte jeg muffins, noe som er nok anstrengelse på en gang... Idag var det tid for litt oppdatering her igjen føler jeg! Jeg har jo som sagt strikka ei babyjakke. Strikka den i Rubin fra Sparkjøp, så min versjon er nok mer en ytterjakke/kåpe enn noe en skal forvente av ei lita jente å ha på seg inne! Jakka var artig å strikke, så planen er å få tak i bomullsgarn på Stoff og Stil etterpå. Pappa stiller opp og kjører meg! Han er god å ha når man er syk gitt!
Oppskrifta er fra Knitty, og finnes her.
Her er jakka! Siden jeg ikke er så veldig begeistra for rosa ble det så klart litt brunt på den også!
Jeg har også laget et armbånd på bestilling. Det er på vei til København =)
Også har jeg selvsagt lufta kameraet litt igjen da. Sjokk =)
Mammas orkideer og roser er veldig fine, her er et eksemplar av hver.

Nå er det tilbake til sofaen og litt hekling for min del. Bare å vente på at pappa er ferdig på jobb og kan kjøre meg på Stoff og Stil!

mandag 16. juni 2008

Endelig!!!

Jeg vet jeg har vært lite aktiv her de siste ukene, men i de samme ukene har jeg vært utrolig og uforklarlig sliten. Har ikke orka noen ting, og de siste to ukene har jeg nesten ikke vært på jobb. Og det sier litt, jeg jobber tre dager i uka, 6 timer om dagen. Ikke noen harde greier med andre ord. Idag var jeg hos legen igjen og fikk endelig svar på hva som har skjedd. Jeg har lavt stoffskifte. Så nå har jeg fått nye midisiner, i tillegg til b-vitaminene jeg går på fra før da, så nå skal alt bli såååå mye bedre! De siste dagene har jeg omtrent ikke orka å gå trappa opp i stua. Det sier seg selv at noe er feil! ME har også vært diskutert, men jeg er overlykkelig over at det ikke er det jeg har! Fra nå av håper jeg at lysten på håndarbeid også kommer tilbake! Noe har det jo blitt, men håper det blir bedre enn det har vært. Kunne gjerne tenke meg litt større prosjekter, men har ikke orka tanken omtrent til nå. Så da får vi se hva som skjer framover. Går vel ikke over natta, men det hjelper så utrolig mye å ha et navn på det. Diagnose høres så fælt ut... Nå ser alt lysere ut med tanke på skole og sånn til høsten, og det å få mer energi igjen skal bli så godt!


Litt håndarbeid har det jo blitt da som sagt, og garnlageret har jeg økt litt igjen i håp om at lysten skulle komme tilbake! Pannebånd blir det stadig flere av, er jo ikke annet jeg viser fram i bloggen er for tiden. Hekler også på et skjerf i Muskat. Hadde kommet et godt stykke på vei, ca 1 meter, men da var det tomt for garn. Garnet hadde jeg fått av strikkekompis på NSF, så jeg fikk jo så klart ikke tak i mer garn med samme innfargingsnr. Bestilte mer fra Garnstudio og fargen var jo da så forskjellig at det ikke ble pent i hele tatt... MEN, jeg endte opp med å rekke opp alt og hekler nå to omganger av hver. Det blir stilig med litt fargeeffekt så jeg hekler optimistisk videre. Bilde kommer når jeg har kommet litt lengre!



Til slutt kommer bilder av pannebåndene. Noen er også hekla rundt. Garnet er en rest Mandarin Fiesta, Heavy Cotton fra Stoff&Stil også er det Bomullsport fra Gjestal.




mandag 9. juni 2008

Det er varmt!!!

Det har jammen gått en stund siden sist jeg var her igjen... Tida flyr fort når været er fint, men tida har stort sett gått med til å ligge rett ut... Er det ikke typisk? Jeg tror rett og slett jeg ikke tåler den varmen vi har hatt de siste ukene. I tillegg spiser jeg visst ikke nok, så nå går dagene med til måltider med en til to timers mellomrom, og hvis du kjapt regner ut da, ja, det blir veldig mange måltider det! Og det er veldig kjedelig når man igrunn ikke er sulten pga varmen. Jeg har visstnok ikke nok blod i magen til å fordøye maten skikkelig og får dermed ikke tatt opp alle næringsstoffene i maten. Derfor er jeg også veldig sliten. Jeg håper virkelig at det er det som er feilen. Hver dag "koser" jeg meg også med oksehalesuppe med gulrot og ingefær, riktignok bare krafta. Det er jo også veldig godt når det er 30 grader i skyggen. Det ser ut til at været har snudd litt nå, men strengt tatt er det vel andre som er mer glad for det enn jeg om dagene!


Vi har nemlig skogbrann her... Har vært på nyheter overalt, og i går rundt åtte på kvelden tok politiet en tur og ba oss begynne å pakke det viktigste vi ville ha med oss i tilfelle evakuering. Helikopteret har flydd rett over huset hele dagen og kvelden med vann. Det er litt uvirkelig, og så absolutt ikke trivelig at det er så nærme. Vi slapp å evakuere, men søvnen ble det fortsatt så som så med da vinden blåste mer enn jeg synes var nødvendig med en skogbrann 500 meter fra huset. På Drammens Tidendes sider kan dere se masse bilder som er tatt fra brannen. Det er under kontroll nå, heldigvis!
På bildet under ser dere så vidt helikopteret inne i røyken.





Vi har tomt rett inntil skogen, og mange av mine barndomsminner finnes der. Når brannen er helt slukket blir det vel en tur opp og se hvordan det ser ut.

Ellers har jeg vært ute med kameraet mitt rundt i hagen igjen. Denne gangen har det også fått følge av ei sprøyte med vann! Måtte jo leke meg litt da vettu! Sånne sprøyter kan brukes til langt mer enn bare b-vitaminer =)


Nærbilde av frøene på krypfuru:
Jeg har også hekla litt i det siste da, det er ikke heeelt stopp. Bare nesten... Flere pannebånd har det blitt, ikke så mye annet enda. Nå er det snart så det frister å veie lageret mitt igjen, jeg trooor det kan ha blitt litt mindre der...!





Da var det over og ut for denne gang. Skal prøve, men ikke love, å oppdatere litt tettere framover! Om ikke med håndarbeid, så hvertfall noe annet!