fredag 29. august 2008

Little sister's dress og litt annet.

Jeg begynte på Little sister's dress av Tora Frøseth for et par dager siden, og nå er den ferdig! Kjapp og ganske enkel sak å strikke. Når jeg sier ganske enkel er det fordi jeg på en eller annen måte greide å få åpninga på motsatt side i forhold til i mønsteret. Jeg hadde kommet et stykke før jeg oppdaga det og gadd ikke gjøre det om. Det var tross alt ikke den største feilen! Den er stikka i dobbel tråd New Zealand lammeuld fra 123Knit på pinne 3. Det gikk med ca 80 gram garn. Jeg strikka størrelse 3 mnd, men siden jeg hadde litt tykkere garn ble den muligens litt større. Jeg har ikke no baby å prøve den på, så den går i gaveskuffen inntil det kommer noen som kan bruke den.
Jeg har begynt på et teppe til, denne gangen i rillestrikk. Garnet er fra det jeg fikk da mamma var i Estland, jeg har nemlig ganske masse igjen! Planen er å tove det lett når det er ferdig. Jeg la opp 265 masker og har planlagt å strikke til det enten er passe eller til det ikke er mer garn igjen. Vi får se hva det blir etterhvert som det går framover. Enkel og grei tv-strikk som ikke krever så mye oppmerksomhet!
Postmannen var snill og kom med garn til meg igjen idag! Bestilt på Garnstudio. Dette skal bli julegaver, så det garnet ser dere nok ikke mer til før over jul =)

tirsdag 26. august 2008

Sjal og garn!

For noen dager siden begynte jeg på Eva's shawl, og nå er det ferdig. Har vært ferdig noen dager, men først ville ikke bloggen min legge inn bilder, så forsvant lysten på å blogge. Men nå virker alt som det skal, så da kan jeg vise det fram. Jeg har blokka det etter at jeg tok bilde, så nå er det så stort at det når litt nedpå låret på meg. Nå er ikke jeg så høy at det gjør noe da, men det er uansett godt med store sjal! Det er hekla i Evilla på nål 5, og det gikk med rundt 200 gram tenker jeg.
På tirsdag dumpa det garn ned i postkassa også, ikke noe er bedre enn det! Garnet er bestilt på 123knit. Rask levering og god service. Skal nok bestille mer der etterhvert! Her er garnet jeg bestilte, og en del av det hvite er på vei til å bli en babykjole.
Ble også ferdig med Evangeline pulsvarmerne for et par dager siden. Bildet ble ikke helt bra ser jeg, får ikke fram mønsteret skikkelig. Holder på å strikke ei lue i samme mønsteret, så får passe på å ta et skikkelig bilde av den så dere får sett mønsteret.

Jeg har som vanlig mange prosjekter på gang, men de går ikke like fort framover om dagen. Er veldig sliten og mye svimmel, så de blir mest avslapning om dagene. Er bare noen dager til jeg skal til en spesialist for å finne ut litt mer, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke akkurat gleder meg til det! Men, det må vel til for å bli frisk da... Jeg krysser fingrene for at det egentlig er en liten filleting det vil være lett å fikse! Må være litt optimist...!

mandag 25. august 2008

Genseren min er ferdig!!!


Da var genseren endelig ferdig, og jeg er veldig fornøyd!!! Tror dette blir en favoritt utover høsten og vinteren asså! Mønsteret er Buttony Sweater. Enkel og grei forklaring på hvordan man går fram, men ellers blir det mye måling og telling så man får den til å passe seg selv. Jeg synes egentlig det er helt genialt siden jeg er såpass liten og tynn at mye gjerne blir for stort i minste størrelse... Luksusproblem sier noen, jeg er ikke enig! Men i hvertfall, genseren er strikka i Topp't'tå og det gikk med litt overe 11 nøster. Knappene er fra stoff og stil. Knappene på ermet stod ikke i oppskrifta, men jeg tenkte det ville bli fint med litt pynt der å siden den ellers er veldig enkel.
Først et bilde med innhold så genseren virkelig får komme til sin rett:
Og et flatt et da. Den er mørk sånn sjokoladebrun, er bare kameraet mitt som ikke helt vil gjengi fargen riktig.
Og til slutt et bilde av knappene. De er laget av kokosskall og er kjempekule synes jeg! Elsker de knappene og bruker de på alt de kan passe på.

Ellers har jeg rekt opp FBS'en min og begynt på et hekla sjal i stedet. Var på en surferunde i dag tidlig, og hos Fidus fant jeg et jeg likte veldig godt! Eva's shawl heter det, og jeg er vel ca halvveis. Enkelt mønster som går ganske så fort egentlig, hvertfall fram til nå som omgangene begynner å bli såpass lange. Garnet er evilla i blå, muldvarp og brunsvarte sjatteringer. Blir riktig så fint! Jeg slanker lageret mitt som aldri før om dagen, særlig med genseren som spiste opp nesten 600 gram!

søndag 24. august 2008

Perler på en snor!

Jeg fikk det for meg at jeg skulle lage et smykke eller to idag. Det ble ett smykke pluss skikkelig rydding i alt perlestyret mitt. For de som er på Hobbyforum har jeg lagt ut en hel haug for salg der idag.

Men, smykket jeg laget var det jeg skulle prate om nå! For en tid siden kjøpte jeg masse treperler på Biltema, og i tillegg hadde jeg de store brune perlene fra før. Ble ganske fornøyd med resultatet, selv om det er helt enkelt.





Også må jeg jo så klart ha litt macrobilder også da. Her ser man de brune perlene som faktisk er treperler surra inn i ei lærsnor. Kjøpt på Panduro for en god stund siden.


Også har jeg gått en tur rundt huset idag, og man kan se at høsten kommer nå. Det begynner å bli veldig lite blomster å ta bilde av, men se hva som har dukka opp på plenen? Jo en sopp! Bildet ble overraskende bra, i det forstand at blitzen kom å overraska meg. Jeg er egentlig ikke så stor fan av blitz, men på dette bildet ble det jo veldig bra!



Genseren min er nå så godt som ferdig, mangler bare noen knapper jeg fant ut at jeg skulle ha til pynt, så jeg venter med å vise bilde av den til i mårra.

AnnetteK hadde et innlegg i bloggen sin om hvilke prosjekter hun hadde på gang. Det er med litt blanda følelser jeg gjør dette, men jeg tror det kan være greit å få en liten reality check her asså =) I hvertfall, her er min liste...:

1. Framed Flower lappeteppe - dette er et langtidsprosjekt til meg selv som jeg har valgt å ikke stresse så mye med egentlig.
2. Lappeteppe i restegarn - lager dette for en nabo, og det er faktisk ikke så altfor masse igjen på det, så jeg blir nok fint ferdig før jul!
3. Buttony Sweater - her mangler jeg bare noen knapper, så den er jo så godt som ferdig!
4. Lue med fletter - halvveis her ca, det blir nok ikke flere av den, var litt kjedelig å strikke den sånn som jeg gjør det... hehe
5. Evangeline pulsvarmere - begynte i går og holder på med nr 2, så de er ganske raske da!
6. Bestilling - denne vil jeg ikke utdype så mye mer da det kan være fare for å avsløre hva det er for mottakeren =)
7. Noe Noa #3 - halvveis her også, dette er et sånn innimellomprosjekt så jeg har noe å gjøre når jeg er litt lei av de andre...
8. Babyjakke - denne blir så fin! er snart ferdig med bakstykket!
9. Flower Basket Sjal - dette rekkes nok snart opp igjen! likte ikke det mønsteret jeg...
10. Påskehare - har strikka alle delene, men lider av litt monteringsvegring på den der...
11. Leggvarmere - har bare en halv igjen, men den ligger uten pinner fordi jeg fant et mer spennende prosjekt å bruke pinnene på..

Lista er jo ikke sååå lang da. Mye er jo ikke så langt fra ferdig, så jeg stresser ikke kjenner jeg! hehe

fredag 22. august 2008

Dilla på skjerf???

Det blir en del håndarbeid om dagene, og spesielt har det blitt skjerf! Hele tre stykker i dette innlegget! Det første er enda et Noe Noa skjerf som er hekla i økologisk bomull. Navn på garnet har jeg ikke, det var ikke med en lapp en gang på hespene. Fin farge har det hvertfall! Jeg har fortsatt en del igjen av garnet, og det tror jeg blir en babylue.


De to neste skjerfene er basert på oppskriften på bokmerkene jeg viste fram for en stund siden. De er hekla med en tråd Plumet og en tråd Safir. Det gikk med ca 100 gram safir og kanskje 20 gram Plumet. Disse var veldig raske å lage, og det blir nok flere etterhvert. Jeg har hvertfall garn til et hvitt et også!


I det siste har jeg også strikka en del luer. Dette er Hermione Hat, mønsteret fant jeg på Ravelry. Strikka i Rubin fra Sparkjøp. Det gikk med litt over ett nøste på denne. Den ble litt liten til meg, så den går nok i kategorien barnelue. Jeg har også en viss plan for hvem som skal få den tror jeg!


Genseren min begynner å nærme seg ferdig! Jeg har halvannen arm igjen bare! Og utfra navnet på den har den mange knapper, hele 12 stk, og de har jeg vært flink å festa så fort jeg var ferdig med bolen!

Ellers tusler jeg hjemme da. Idag har jeg begynt med en god vane håper jeg. Hver dag skal jeg gå en ca 5 minutter lang tur i rolig tempo. Og det var faktisk mer enn nok. Da jeg kom opp bakken til huset her var jeg faktisk andpusten. Huff og huff! Men, jeg er litt stolt av at jeg greide det!
Jeg skal til en spesialist i september, som har mye kunnskap om indremedisin og ME, så vi får håpe han finner ut av hva som skjer med meg! Jeg kan hvertfall ikke fortsette med dette, det går ikke!

Nå lurer jeg rett og slett på å sette meg på verandaen og nyte den sola som er ute nå!
Ha en god helg alle som er innom!

søndag 17. august 2008

Lue til Eirin!

Denne lua har egentlig vært ferdig lenge, men siden jeg ikke har truffet mottakeren har jeg ikke fått lagt ut bilde heller. Den er strikka i Rubin på pinne 3,5 , 4 og 4,5 fordi jeg bytta pinne litt tidligere enn mønsteret sa. Er for dumt å lese mønsteret skikkelig! Mønsteret er Claudia hat, og dette er nummer to i rekka, men jeg tror ikke det blir noen flere nå.


Jeg sa i et tidligere innlegg at jeg skulle vise bilde av genseren jeg strikker, og her kommer det. Er ikke så lett å ta bilde av den på pinne og sånn, så den ser mye finere ut i virkeligheten! Det aner meg at det blir litt mer enn 12 knapper på den fordi jeg har strikka den i litt tynnere garn, men fortsatt hatt samme antall omganger mellom knapphullene. Jaja, vi får se! Garnet er Topp't'tå og pinnenr 5,5.


Ellers er livet veldig rolig denne helga, formen er igrunn elendig! Litt håndarbeid har det jo blitt, men ikke så mye som jeg er vant med. Man må bare slappe av og håpe formen er bedre om noen dager!

torsdag 14. august 2008

Noe er jeg da ferdig med!

De siste dagene har jeg begynt på et uvisst antall prosjekter, men noen av de er jo faktisk også ferdig! Babyteppet mangla bare den brune kanten, og det garnet hadde jeg ikke før idag. Pulsvarmerne er laga av noen rester med sort Rubin fra Sparkjøp. Teppet er tiltenkt noen, men siden mamman til den kommende jenta ikke aner at det er til henne, så kan jeg legge ut bilde her.
Teppet måler ca 55x80 cm og er hekla på nål 3 med Cotton fra Stoff&Stil. Det gikk vel med ca 250 gram hvis jeg ikke husker heeelt feil. Teppet ligger nå til blokking på ei gjesteseng.
Og her er bilde av pulsvarmerne. Det spørs om ikke jeg skal strikke ei lue i samme farge så det matcher. Det er bare det at den lua egentlig var bittelitt kjedelig å strikke. Vi får se!

Ellers strikker jeg videre på genseren min da. Den er en smule kjedelig den å egentlig, det er jo bare glattstrikk nedover. Men siden jeg tror den blir veldig fin har jeg ikke tenkt å gi opp enda! Jeg skal komme med et bilde etterhvert, kan hende det ikke kommer før den er ferdig da. Kjøpte knapper til den idag, bare 12 stk som skal sys i =)

Teppet jeg monterer for en nabo er også på god vei, det kommer seg da! Jeg har med andre ord nok å gjøre om dagene. Det hadde vært fint om man hadde fått lønn for sånt når man går sykemeldt. Men men, det kommer vel en inntekt igjen også!

onsdag 13. august 2008

Koselige mennesker!

Jeg har fått en pris av både FrkBadegakk og Beyla! Det er alltid koselig når folk synes bloggen min er verdt et besøk, og med så mye godord!


Reglene for å motta denne er som følger.

1.The winner can put the logo on his/her blog.
2.Link to the person you recived your award from.
3.Nominate at least 7 other blogs.
4.Leave a message on the blogs of the people you have nominated.
Mange har fått den allerede, så om det blir 7 stk er jeg ikke heeelt sikker på... men i hvertfall, disse får den av meg:

Ingrids liv og virke, Bea, Anka, Fidus, AnnetteK og så klart Beyla og FrkBadegakk må jo få den tilbake!



Ellers har jeg vært hos legen igjen... de finner ikke no særlig, venter bare på at 2. september skal komme og timen hos spesialist. Tok en ekg for å se om hjertet var bra da legen synes jeg hadde noe høy puls og kraftige slag. Men hjertet er det hvertfall ikke no galt med!
Jeg er veldig ekspert på å grue meg til ting, og selv om jeg har vært hos legen/leger ganske mange ganger i det siste gruer jeg meg omtrent mer nå. Det er vel stort sett en blanding av at jeg er så sliten og igrunn ikke orker å gjøre noe, og at jeg er litt redd for hva som skal skje/hva de finner ut. Som pappa har sagt mange ganger så hadde de nok funnet det forholdsvis fort hvis det var noe veldig alvorlig, men som jeg sier, det vet man aldri! Det er jammen godt at pappa holder ut det at jeg i en alder av 22 fortsatt ikke vil inn til legen. hehe, det er ikke så greit alltid!


Noe annet som heller ikke er så greit er at den ene degusen vår nok takker for seg i løpet av kvelden. Hun har vært syk en god stund og til og med fått antibiotika for lungebetennelse. Trolig har hun en hjertefeil da. Det er ikke så mye mer å gjøre enn å la henne få hvile i fred. Verst blir det nok for søstera som fortsatt er frisk og oppegående. Deguser er veldig sosiale og bør ikke være alene. De har bodd sammen i 4,5 år i buret, så det blir nok rart...
Legger med et bilde av de to sammen når de slapper av:

Er de ikke søte?

Ble ikke noe håndarbeid denne gangen, men jeg holder da på for det! Genseren min er ikke så veldig mye å vise fram enda, men det kommer seg! Idag var jeg på Sparkjøp etter legebesøket, og en tur innom Husfliden! Fikk brukt litt penger og fått med meg masse garn hjem!

mandag 11. august 2008

Det er mange trender der ute!

Og en av dem er disse Noe Noa skjerfene som BenteB har laget oppskriften på, og jeg måtte jo også lage et ( to til er på vei da...) LIkte mønsteret veldig godt og holder på med ett til meg selv også. Dette er ikke til meg, de som kjenner meg vet at jeg ikke er spesielt glad i rosa. Dette går i gaveskuffen enn så lenge. Kanskje det blir en julegave?


Her er skjerfet hvertfall:

Garnet er San Remo, 97%bomull og 3%metall. Det var noe jeg kjøpte i Norrkøping da vi var på tur i Sverige tidligere i sommer. Det gikk med i underkant av 2 nøster. De hvite blomstene er hekla i Pandore.

Jeg holder jo også på med et teppe for ei nabodame. Sånn ser det ut nå. 60 lapper henger sammen nå, eller 150 hvis jeg teller med de som bare er festa med sikkerhetsnåler da =)


Og til slutt tenkte jeg å vise fram det nyeste prosjektet jeg har starta på i påvente av å få kjøpt garn til pågående prosjekter.
Dette skal bli en babyjakke. Mønster og garn er Mark&Kattens, kjøpt på Broderi&Garn i Gøteborg. Jeg har tidligere vist fram bilde av mønsteret, og tror det blir veldig fint egentlig! Dette er bakstykket og det er snart ferdig! Jeg strikker den i str 3 mnd. Oppå de fem stripene i midten skal det hekles/sys aks.


I morgen håper jeg formen til både meg og pappa er bra nok til å ta en tur ut på garnjakt. Mamma er i Dublin, og jeg viftet fint med øyevippene og sa at jeg ønsker meg garn =)
Blir spennende å se om hun kommer hjem med noe!

fredag 8. august 2008

Bokmerker!

På Ravelry fant jeg en oppskrift på bokmerker som jeg synes var veldig søt. De siste dagene har jeg begynt på "1000" prosjekter og det blir stadig flere! Disse var veldig raske å lage og jeg kommer nok til å lage flere. Det var gøy! Under ser du bilde av de to jeg har laga i kveld.



Da vi var i Trøndelag tok jeg en del bilder i hagen til bestemor. Hun har ufattelig grønne fingre. I den forrige bloggen viste jeg noen bilder derfra. Med macrofunksjon var jo hagen et paradis å gå rundt i, og her er et lite knippe av det jeg knipsa på en liten tur! Alle bildene har vært en tur innom Photoshop også da, men de har kun blitt litt klipt og fått litt mer kontrast. Håper dere liker bildene!







Da var det helg og OL er i gang. Spørs om ikke det blir mye sport framover gitt. Er ikke akkurat avhengig, men synes jo det er spennende å følge med!

God helg alle sammen!

torsdag 7. august 2008

Ferien er over...

... Men jeg går fortsatt hjemme. Jeg vil bli frisk!!! Var hos legen på tirsdag, og de neste to ukene skal jeg være hjemme. Skal etterhvert til en spesialist og håper han har noen smarte triks på lur. Jeg starter nå på mitt tredje år hjemme, og jeg synes en smule synd på meg selv egentlig. Det ble ikke skole i år heller. Hadde jeg vært frisk skulle jeg begynt på 3. året på ergoterapi i Trondheim... Noen ville det visst ikke sånn... Men men, det var igrunn ikke det jeg skulle skrive om da..!

For et par uker siden ble jeg ferdig med skjørtet mitt! Eller, jeg mangla bare å dampe det, og da er det lett at det blir liggende noen dager du! Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Mønsteret er fra boka Feminin strikk av Lene Holm Samsøe. Jeg brukte Svale fra Dalegarn på pinne 3,5. Kanten er heklet med Lima. Det gikk med rett i underkant av 400 gram grønt og ca 20 gram natur.


Her en dag så jeg et innlegg hos Mimouna, og falt for luemønsteret! Dette er Lina. Jeg laga den en rapport kortere enn mønsteret tilsa. (det ble resultatet etter å ha strikka den slavisk etter mønsteret først for så å rekke opp og strikke fellinga tidligere) Har brukt litt over ett nøste Rubin på pinne 4. Greit mønster, ikke så mye action så det spørs hvor mange det blir.
Jeg er klar over at bildet er noe uklart, er ikke så greit å ta bilde av seg selv uten å se hva man egentlig tar bilde av =)

I går kom det pakkelapp i posten til meg! Jeg var lettere sjokkert over hvor fort det gikk i grunn. Det var rundpinnene mine fra Ebay! Jeg har hørt litt forskjellig om de, men for 115 kr for 35 rundpinner inkl. frakt går det jo an da! Jeg har prøvd den ene. Er ikke helt overbevist, men det var ikke så jeg kasta pinnen i veggen heller. Får prøve litt og se hva som skjer. Jeg ønsker meg jo egentlig sånne KnitPicks som man kan bytte ut og styre, men det er jo en heeeelt annen prisklasse. Jeg får kose meg med disse til de gir meg nervøst sammenbrudd, sååå kan jeg vurdere det!

Her er et bilde av herligheten!

Siste uka i ferien var vi i Trøndelag, hvor vi blant annet feira bursdagen til bestemor. Dagene var rolige og det ble da litt håndarbeid på meg. Innflytningsgavene ble stort sett ferdig, men de kan jeg fortsatt ikke vise fram. Derimot kan jeg vise djevellua jeg har strikka for moro skyld. Den er strikka i bomull. Synes den ble veldig søt jeg!

For en stund siden var det veldig populært med bølgemønster. Jeg kom ikke helt med da, men nå lager jeg bølgeteppe da. Blir et babyteppe på 60x90 cm. Planen er at det skal få en brun kant og noen blomster i et hjørne. Jeg er som kjent ikke så fan av rosa, så litt brunt må til =) Det er vel ikke jeg som skal ha teppet da, men likevel. Fargen er litt mer gammelrosa enn på bildet.

Jaja, da var bloggen oppdatert og jeg kan tusle tilbake til håndarbeid!
Håper alle har hatt en fin sommer!