mandag 29. september 2008

Litt nostalgi

Jeg har stort sett hele livet hatt skogen som nærmeste nabo, og mange minner ligger i den. Da det i sommer var skogbrann, var jeg veldig redd for at mange av stedene jeg har tilbrakt tid som liten skulle bli tatt av brannen. Det gikk heldigvis bra, de greide å få kontroll på brannen ca 100 meter bak huset vårt. Idag bestemte jeg meg for å ta en liten tur opp i skogen for å se hvordan det så ut med høstfargene. Det var jo ikke lange runden ( det sier seg selv da minnene stort sett er fra jeg var under 10 år og ikke fikk gå for langt opp i skogen), men det passer jo bra når energien er som den er! Det er veldig gjengrodd der nå, men stiene og den ene hytta vi laget er der enda! Jeg hadde selvsagt med meg kamera, og her er noe av det jeg så på turen min idag!
Må også vise fram dokkestua vår, den er det pappa som har bygd! Her har jeg og venner og de andre barna i gata tilbrakt mange timer, og de fleste av lekene er der enda! Den brukes nå til oppbevaring av utemøbler og andre sommerting, så om vinteren er det ikke så greit å komme til. Jeg har veldig lyst til å lære meg å spinne, men er i huset får jeg ikke holde på fordi det støver så mye, så jeg kunne jo tenkt meg å sitte i dokkestua. Blir nok vanskelig det når det er så fullt der. Men fin er den nå da!

Det har blitt håndarbeid i det siste også asså! Men det meste er julegaver, og det kan jo ikke vises fram! =) Men noe annet er det også da! Mønsteret til denne kjolen er fra Nøstebarn, og den er strikka i New Zealand Lammeuld fra 123knit. Den var ikke spesielt spennende å strikke, men den ble jo søt til slutt da! Picotkanten stod ikke i oppskrifta, men jeg synes den var litt uferdig uten den. Det skal jo være blomster på den, men jeg er ikke heeeelt sikker på om jeg vil ha det på den. Jeg får se, den skal ikke gis bort på en stund enda!

Jeg har også hekla et nett. Det er jo blitt så populært (og veldig bra!) å være miljøvennlig, så da måtte jeg jo bare hekle ett! Det ble ikke så stort som jeg trodde, men det fungerer jo bra for studenter med slank lommebok da! Dette skal være en gave, men til hvem er foreløpig hemmelig! Det er hekla i dobbel tråd Cotton fra Stoff&Stil på krok 5. Det gikk med i underkant av 4 nøster blått og en rest med brunt. Rask sak å lage!

Ellers har formen kommet seg en god del, som jeg skrev lengre opp her. Jeg har fått påvist kyssesyke i kroppen hos lege også, så nå venter jeg bare på svar om når jeg faktisk hadde det. Jeg tror det var vinteren 2006, og hvis det stemmer er det ikke rart at kroppen min ikke er helt bra. Jeg kan nemlig ikke si jeg slappa så mye av da! Jeg gikk tross alt på Folkehøgskole og ville få mest mulig ut av det! Selv trodde jeg det var influensa, men mye tyder på at det var noe annet gitt!
Samme kan det egentlig være nå da, for jeg synes formen har blitt bedre! Jeg går jo på natumedisiner og kosttilskudd, så jeg håper jo det er det som virker inn! Eller så er det at jeg endelig begynner å få litt svar på ting og at jeg har begge beina godt planta inn i helsevesenet og truffet leger som ikke har tenkt å gi seg før de finner ut hva som skjer med meg!
Det er hvertfall deilig med overskudd og lysten på å gå tur kommer sigende tilbake!
Ønsker alle som er innom en fin uke!

søndag 21. september 2008

Høsten har kommet!

Da er det noe å vise fram her igjen. Julegaver kan jeg ikke vise fram enda, men noe annet lager jeg jo! Dette skjerfet er laget etter at jeg var innom bloggen til Beyla. Mønsteret er enkelt og er fin tv-strikking! Har et til på pinnene!


Dette er strikka i Fritidsgarn på pinne 5,5. Det gikk med tre nøster, og er blokka etterpå! Ble veldig luftig og godt!
Planen er å strikke en matchende lue etterhvert!

Jeg har også fått et par bestillinger i det siste, og nå er de klare for avlevering! Sokkene er strikka i dobbel tråd Silja på pinne 4,5, så det var raske saker! Det gikk med ca 3,5 nøster. Mønsteret er eget, komponert underveis!

Pannebåndet er som så mange jeg har laga før. Hekla i dobbel tråd Cotton fra Stoff&Stil på heklenål 4.

Så var det tid for litt bilder fra hagen igjen. I helga har det vært strålende vær og deilig å være ute! Og når kroppen i tillegg har samarbeida veldig godt kan ikke ting bli bedre! Var ute å handla (enda) mer garn i går, skal få tatt bilde av det også! Men her kommer det noen bilder fra hagen! Blir nok ikke så mange flere blomsterbilder fra hagen før til våren igjen, men det kan komme bilder av inneblomster i stedet! Det første bildet er av en form for sopp som jeg fant på en stubbe. Siden jeg er så glad i oransje måtte den jo få være med!

Ha en fin søndag, og en god ny uke!

torsdag 18. september 2008

Mer garn!


Garnlageret mitt bare øker og øker om dagen, det finnes rett og slett altfor mye fint garn rundt omkring! Idag kom sokkegarnet jeg bestilte fra 123knit, og jeg synes det var kjempefint! Det rødoransje skal bli sokker til meg selv, mens det andre skal bli en bestilling! Jeg har fått litt dilla på sokker igjen, så da måtte jeg ha litt sokkegarn igjen!


Ellers venter jeg på garn jeg kjøpte på ebay, er veldig spent på om det oppfyller forventningene! også har jeg bestilt to bøker... snakk om å shoppe selv om man ikke er fysisk i butikker =)

mandag 15. september 2008

Noen som sa garn???

Det er på høy tid med en oppdatering igjen! Tida flyr omtrent fra meg, selv meg, som bare sitter hjemme stort sett!

Idag var det på tide å bruke litt energi på å komme seg på en garnbutikk igjen. Ikke fordi jeg ikke har noe garn hjemme, men fordi det var noe jeg "manglet"... tihi... Fritidsgarnet er faktisk til et prosjekt jeg har påbegynt, og en del av det er til julegaver. Men noe er jo bare rett og slett fordi jeg hadde lyst på det. Det gikk med noen 100-lapper, men så absolutt verdt det!
Jeg har også kjøpt 800 gram på ebay og 200 gram på 123knit... tihi, skikkelig storinnkjøp med andre ord!

Føler jeg har lov da, for leger og psykologer og alt sier at jeg har veldig godt av å holde på med håndarbeid fordi det tar tankene vekk fra negative ting og jeg føler at jeg får utretta noe positivt.
Det er rart det der asså, men så lenge jeg får sitte rolig kan jeg bruke armene mine så mye jeg vil omtrent. Heldigvis vil jeg nå si da!

Det jeg strikker om dagene er stort sett julegaver, og de kan jeg ikke vise fram her... Lappeteppet jeg gjør ferdig for ei nabodame er det heller ikke så veldig mye igjen på nå, så det kommer nok bilder etterhvert! Jeg mangler bare 15 lapper, og det meste er allerede hekla sammen!

I stedet kan jeg jo vise fram hva jeg spiser om dagene:
Ser det ikke godt ut kanskje?



Melon, mango og kiwi er saker! Også litt nøtter da!



Beyla har utordret meg! og jeg skal skrive ned 6 ting som gjør meg glad!

1. At det snart er middag, og vi skal ha goooood salat!
2. Jeg har vært ute å handla idag, det skjer ikke hver dag for å si det sånn!
3. Leger og styr begynner å finne ut hva som feiler meg, ikke nødvendigvis en positiv diagnose,men det er hvertfall bedre å vite!
4. Jeg har garn til å få laget ferdig skjerfet jeg begynte på i helgen!
5. Det er 71 grader nord og Ylvis møter veggen på tv ikveld!
6. Jeg har generelt hatt en god dag idag!

Denne skal vel strengt tatt sendes videre, men jeg tror jeg sier at de som føler for å ta den får gjøre det! Jeg er lat =)

Ha en super kveld alle som måtte ta turen innom!

søndag 7. september 2008

Evangelinelue og sunne saker!

Jeg strikka Evangeline pulsvarmere for en stund siden, og tenkte det ville være fint med matchende lue! Brukte flettemønsteret og laget egen oppskrift. Resultatet ble veldig bra, så jeg er kjempefornøyd! Strikka i Rubin fra Sparkjøp på pinne 4,5. Det gikk med ca halvannet nøste.
Det jeg ble aller mest fornøyd med er fellinga! Jeg bruker vanligvis å ikke være helt fornøyd, men sånn er det ikke med denne! Fikk sånn fin stjerneform =)
Også et nærbilde av flettemønsteret. Blir nok ikke mer av dette på en stund, nå vil jeg heller strikke noe annet!
Jeg skal som sagt ikke spise sukker, mel, melk +++, og da må man bli mer oppfinnsom. Blir ikke no pizza og sånt på meg mer på en stund. Men hvem trenger vel det når man kan spise så mye gode grønnsaker? Enkelt er det også, minimalt med oppvask!

Hvis noen fristes til å lage det, så gjøres det som følger:

Kutt opp en squash, en rød, en gul og en grønn paprika, 10 champignoner. Alt puttes i en ildfast form. Ha over litt olivenolje, salt og pepper.
Legg to kyllingfileter på en "tallerken" av aluminiumsfolie, dryss over olivenolje, salt og pepper. Stekes i ovnen på 200 grader i litt over 20 minutter, eller til kyllingen er ferdig. Og vips, så har du et supersunt måltid som smaker kjempegodt!
Dette er til to porsjoner.

Håper det smaker!

lørdag 6. september 2008

På tide med en oppdatering!

Er på tide å gi et lite livstegn fra seg igjen, denne gangen med litt bilder gitt! Formen er laber, det har vært en ganske slitsom uke, forholdene tatt i betraktning =)
Jeg fortalte at jeg hadde fått diverse pakker i posten, og her er en av de! Jeg har etterhvert planer om å prøve å selge en del av pannebåndene mine på Etsy, og da trenger man noen som vil vise de fram! Kjøpt på ebay til den nette sum av 94 kroner inkl frakt fra USA. Røverkjøp!

Har også blitt ferdig med ei lue av eget mønster. Ikke den store designkunsten det her, men en sped begynnelse. Og her får hodet og lua kommet til sin rett:

Noe Noa #3 er også ferdig, og da tror jeg ikke det blir flere sånne skjerf på ganske lenge! Jeg har mange andre prosjekter på gang og lite overskudd, så da prioriteres festligere saker! Men ferdig ble det, og det er hekla i San Remo som jeg kjøpte i Sverige, på nål 3.


Ellers prøver jeg villig ut nye måter å bli frisk på, hvertfall med tanke på at kronisk utmattelsessyndrom ikke har noen dokumentert behandling. Jeg var hos en kineosolog/homeopat/naturmedisiner i går, og har nå blakka meg på diverse kosttilskudd og måtte begynne på diett. Den store boksen med multivitaminer ble bytta ut med tabletter da det smakte så grusomt at det omtrent kom i retur (damen i butikken sa at den var MYE bedre enn de andre, men den var ca mange ganger dyrere også, så det var vel det hu tenkte mest på). I den lille boksen ved siden av er det kapsler med haileverolje, jada, du leste riktig. Heldigvis at de ikke smaker noe når man svelger de. Jeg har en mistanke om at det smaker grusomt og sikkert ikke finnes flytende =)
Så var det dietten da... jeg får ikke lov å spise sukker, kunstig søtningsstoff, hvitt mel, melk, osv osv, så da jeg var på butikken i går ble dette med meg hjem. Det var dyrt! Er det ikke ille at det å spise sunt skal koste så sinnsykt mye mer enn å være usunn? Men nøttene varer lenge da heldigvis! Det å ikke få spise sukker blir nok det verste i begynnelsen... jeg er veldig glad i sjokolade (hvem er ikke det...)men blir jeg bedre av å droppe det, så gjør jeg det. Uansett var ikke dietten det aller viktigste, men det hjelper å følge den også! Resten av familien har valgt å være sympatiske, så den vil bli innført i større eller mindre grad hos alle. Ikke dårlig! Nå sliter jo søsteren min med migrene, og vil uansett få samme diett når hun skal dit, så det er like greit å begynne med en gang!
Det å komme på mat uten mel, sukker, melk og alt det her er ikke like lett, men det blir mye grønnsaker da, noe jeg synes er veldig greit. Må bare huske å skylle godt/skrelle de da han fant sprøytemidler/løsemidler i kroppen min, som visstnok i tillegg til rester av antibiotika jeg tok for 14 år siden og spor av kyssesyke er det som gjør meg syk. Skal etterhvert få noen dråper jeg også skal ta for å rense systemet, så det blir spennende å se om det hjelper! Foreløpig tar jeg MASSE kosttilskudd, kroppen min kommer sikkert til å få helt sjokk den...=)
Ha en super lørdagskveld alle sammen!

onsdag 3. september 2008

Jeg er her asså!

Som overskriften sier, jeg er her! Det går bare utrolig tregt med håndarbeid og sånne ting om dagen! Det har stort sett blitt bytta ut med senga, legetimer og mye tenking... Kroppen vil ikke samarbeide helt, og på lørdag fikk jeg et anfall av ryddemani i stoff og sysaker, og da var det gjort. Jeg har fått streng beskjed om å ikke gjøre for mye, heller litt for lite for ikke å bli så veldig sliten. Så mye for det... Har siden omtrent ikke rørt håndarbeid eller andre ting for den saks skyld, bare vært god venn med senga mi. Og den er det ikke så mye liv i asså. Jeg har vanligvis ikke lett for å kjede meg, men nå, ja nå går dagene tregt! Var hos en spesialist i går, og det ble som jeg var redd for, jeg har antakelig en form for kronisk utmattelsessyndrom. Så der fikk jeg den. Men litt positivt er det likevel at jeg ikke har lavt stoffskifte da! Må se på det som er positivt! Jeg har jo gått fra lege til lege i to år nå, og begynner å bli litt lei kan man si! Virker som jeg har truffet blink nå, så jeg krysser fingrene for at det begynner å løse seg. Jeg har vært syk i to og et halvt år, og det er lenge, særlig siden jeg høyst sannsynlig har hatt samme sykdom hele tiden! Det hjelper litt å få et svar selv om man kunne fått bedre svar da.
Det har som sagt ikke blitt no særlig håndarbeid, det blir en omgang nå og en da på forskjellige ting, men jeg har nesten blitt ferdig med en julegave da! Det går tregt, men likevel framover, så jeg får huske det jeg får gjort og glemme alt annet! Har fått pakker i posten også, bilder kommer når jeg får tatt de. Pakker er alltid gøy!

Jeg kommer nok sterkere tilbake om noen dager når formen antakelig er litt bedre! Prøver å ikke gjøre så mye nå for å se om det hjelper!

Ha en fortsatt fin uke alle sammen!