fredag 31. oktober 2008

Masse pakker!!!

Det er rene juleaften her enda! Rent bortsett fra at dette er pakker jeg har betalt selv da =)
Den første kom for nesten en uke siden, og er to symønstre fra Amy butler. Disse skal jeg nok få til å sy etterhvert tenker jeg. Det er såpass mye jobb at det kommer til å bli langtidsprosjekter tror jeg! Mønstrene var ikke så billige, men heller ikke for dyre til at jeg ikke kjøpte de pga det =) Jeg kjøpte de på ebay.


Neste pakke kom også fra USA, og er øyne! Disse er barnesikre og i to forskjellige størrelser og mange forskjellige farger. De er kjøpt her.
Så idag kom det fint garn hjem til meg! To hesper Lucca fra Villepinner. God service og fine priser!


Jeg fikk enda en pakke i posten idag jeg tenk! Denne kom fra To Damer. Kjempeservice der også! Jeg fikk til og med med en maskemarkør! Garnet er Hacho, og så utrolig godt og mykt! Dette ble et veldig inpulskjøp, så jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke det til... Om noen har en god ide blir jeg veldig glad! Det er 150 gram...

Jeg har faktisk også brukt litt garn da! Jeg har strikka en Evalue i Magic Angoragarnet fra YarnParadise. Det er det ganske mye syntetisk i, og det kjennes ganske godt. Likevel er det jo godt og mykt og klør hvertfall ikke! Det gikk med ett nøste minus to meter på pinne 4,5.

Til slutt er det et egenkoponert skjerf. Det er hekla i samme garnet som lua, og det gikk med rett under tre nøster. Det garnet er utrolig drøyt! Hekla på nål 5.


Nå er det helg og snart middag foran tv'en!
Ha en fin helg!

onsdag 29. oktober 2008

Det snør!!!

Vinteren har kommet, og i år føler jeg faktisk ikke at det gjør noe i det hele tatt =)
Tidligere har jeg ikke vært så glad i den pga kaos og slaps og sånn, men nå som jeg likevel bare går til postkassa og tilbake så er det jo ikke så farlig! Idag ble kameraet med ut på "turen" min rundt huset fordi lyset var så fint! Burde sikkert tatt med speilrefleksen da, men det ble nå bare det lille idag. Det første bildet her er tatt bak huset, så det er utsikten fra terassen vår. Den kan igrunn ikke bli bedre spør du meg!


Dette er tatt mot naboen, det blir vel litt østover en plass siden det er der sola står opp =)


Vinterskoene måtte fram for å komme seg til postkassa uten å bli våt. Synes de er så søte med pomponger på.


Det ser ut til at vinteren kom litt brått på sommerskoene, de har jo ikke gått inn en gang jo =)

Blomsten ved siden av døra lever enda, og med macrofunksjonen på kameraet som fikk være med på tur, så måtte den jo benyttes! Bildet er etterpå gjort om til svart-hvitt i photoshop og gitt litt gul og rød farge for å skape litt liv!
Noe håndarbeid er det jo også da! Vottene fant jeg inne hos Ruth. Hun har laget opp til flere par! Eneste feilen jeg gjorde var at jeg laga tuppen litt mer spiss da, men synes det ble sjarmerende jeg =) Var litt spent på hvordan det ville bli med garnet jeg brukte, men de ble jo helt ok de. Skal nok strikke flere etterhvert!


Denne kluten har egentlig vært ferdig veldig lenge, jeg har bare ikke fått rota meg til å ta bilde av den før idag! Den er strikka i dobbel tråd Cotton fra Stoff&Stil.


Nå laver snøen ned, og jeg føler jeg er klar for å bake pepperkaker, men det er vel litt tidlig enda vel... jeg fyser faktisk til tider på pepperkaker, så kanskje jeg skulle bake noen... tihi, vi får se.
Imens burde jeg vel kanskje strikke litt mer på julegavene. Har gjort unna noen da, så jeg er på vei!
Ha en fin kveld i snøværet!

tirsdag 28. oktober 2008

Litt lysere!

Siden innlegget på lørdag har humøret steget en god del, og formen er tidvis bedre. Jeg har da fått gjort en del håndarbeid, og har senest idag fått beskjed om at det er VELDIG viktig å holde på med akkurat det jeg vil uansett hva andre sier og hva det koster. Det må jo være drømmen på sett og vis for oss som er så glad i håndarbeid! Det føles veldig godt å vite at jeg overhodet ikke skal ha dårlig samvittiget for det, og at det "medisinsk" er veldig bra at jeg gjør det jeg liker best! Først ut i dag er en liten babyjakke i Safran fra Garnstudio! Mønsteret heter Offset Wraplan og var veldig greit å enkelt. Det ikk med halvannet nøste ca på pinne 3,5. Strikka i størrelse 3-6 mnd, men jeg synes den ser litt liten ut til en baby på 6 mnd jeg da... Den er strikka litt lengre enn i mønsteret, og jeg synes jo egentlig den fortsatt godt kunne vært lengre jeg da. Men nå har jo ikke jeg noen å prøve den på heller da. Tihi. Denne skal jeg nok ikke se bort fra at jeg strikker flere av. Likte veldig godt at den har knappestolpe på siden!


Har også strikka en Ballband, tror det var hos Lena jeg så en litt annerledes versjon, nemlig at det er strikka to riller i stedet for omvendt glattstrikk på det grønne. Den måten tror jeg fint jeg skal bruke framover!
Ellers er det mest julegaver på gang nå, eller ikke bare da, mye morsomt er det på pinnene! Under er et bilde av kald beregning! Holder på med en julegave som krever to like deler, og her er jeg ferdig med den ene. Det var alt som ble igjen av halvparten av garnet! Bare rein flaks det der asså!



Vel vel, da har det kommet et litt mer håndarbeidsrelatert og mer positivt innlegg i bloggen igjen! Nå kaller hekling og diverse på meg!

mandag 27. oktober 2008

Tagget!

Beyla har tagget meg, og her kommer mine svar!

1. Har du vært i noe forhold dette året? Ja, har jo det...
2. Har du feiret bursdagen din enda? Hadde hvertfall "voksenbursdag" =)
3. Kysset to personer på en kveld? Nei...
4. Vært på en diett? Er på en nå... bare sunne saker og ikke noe sånt som sjokolade og is nei...
5. Møtt en spesiell som har endret livet ditt? Spesialisten som fant ut at jeg har ME!
6. Vært utenlands? En liten rundtur i Sverige i sommer
7. Hva tenker du på nå? Så lite som mulig...
8. Klemt noen? Ikke idag...
9. Sovet i en annens seng? Japp
10. Fått en jobb?
Har en jobb jeg er sykemeldt fra
11. Gjort noe du har angret på? Nja, ikke noe store greier som jeg kommer på nå...

8 FAKTA:

1. Hjemby? Drammen
2. Alder? 22!
3. Frisyre? Forholdsvis langt mørkt hår i hestehale
4. Øyefarge? Brune!
5. Høyde? 164 cm.
6. Humør? Litt opp og ned du!
7. Hvor vil du helst være? Hjemme i sofaen, som vanlig...
8. Hva var det siste du drakk? Vann...

TING OM MITT KJÆRLIGHETSLIV:

1. Har du noen gang vært forelsket?
Ja, har jo det.
2. Tror du på kjærligheten? Ja, den finnes nok der ute en plass
3. Har du noen gang fått ditt hjerte knust? Tja, jo har vel det, men vil si hjertet er helt igjen nå =)
4. Har du noen gang knust noens hjerte? Har nok det ja...
5. Har du noen gang falt for din beste venn? Nei, har ikke det gitt
6. Har du noen gang likt noen uten å fortelle dem? Ja, men det har stort sett gått såpass fort at det var like greit å ikke si noe!
7. Er du redd for forpliktelser? Nei, vil ikke si det
8. Har du hatt fler enn 5 faste forhold i ditt liv? Nope

FØLELSER:

1. Savner du noen akkurat nå? Ikke noen spesielle egentlig...
2. Er du lykkelig? Håper jeg blir litt lykkeligere vel...
3. Spiser du noe nå? Nei
4. De siste ordene du sa til pappaen din? Ses når du kommer hjem, eller noe i den duren der
5. Siste sangen du sang? Wooden Body av Ane Brun
6. Den siste tingen du lo av? Tja, husker ikke helt jeg...
7. Den siste tingen du sa?Hallo!
8. Den siste personen du gråt for? Meg selv igrunn...
9. Hvilken bakgrunn har du på dataen akkurat nå? Sauen Shaun som strikker =)
11. Setning du bruker mye? Skal bare strikke ut omgangen...

HAR DU NOEN GANG:

Sagt: "Jeg elsker deg"? Nei, ikke enda...
Drømt noe skikkelig rart, og så opplevd det dagen etterpå? Ikke dagen etterpå, men litt senere har hvertfall hendt...
Den verste følelsen i verden? Nei, uff, det orker jeg ikke å tenke på.
Framtidig datters navn? Har vel ikke tenkt så mye på det enda, bør finne en pappa å bli enig om navn med først vel...
Framtidig sønns navn: Samme som over...
Hva har du på deg når du sover? Truse og sokker... haha

Nå har vel ganske mange hatt den her ser jeg, så hvis du føler deg kallet er det bare å ta den!

lørdag 25. oktober 2008

Ikke alltid like gøy...

Jeg fikk en influensavaksine for et par uker siden, og det er nok den som herjer litt med kroppen min om dagen. Frustrerende greier det der! Den skal jo få kroppen til å bygge opp motstand mot det som måtte komme av bassilusker og rariteter senere, men for øyeblikket er det influensatendenser i kroppen da. Og det er faktisk ikke gøy i det hele tatt! Jeg er sliten og lei, dårlig humør til tider og veldig slapp! Det har blitt noe håndarbeid, men ikke det helt store, og lite å vise fram... Formen går så opp og ned at jeg i løpet av dagen kan være i skikkelig fin form, også plutselig så raser den ned igjen. Jeg har fått beskjed om å gjøre max 60% av det jeg tror kroppen klarer, men har du noen gang hørt no som egentlig er dummere enn det? For hvordan vet man, som frisk også, hva som er 100% og hva som da er 60%??? For min del forandrer det seg fra dag til dag og ofte fra time til time... Idag har vært en sånn dag hvor det starter veldig bra, men så greier jeg ikke å stoppe i tide, for den energien jeg har brukt idag er mindre enn den jeg fint kunne bruke i går. Jeg blir så utrolig frustrert over at det er sånn, og når jeg da blir så sliten at jeg ikke engang greier å holde på med håndarbeid, ja da er jeg ikke spesielt god å ha i hus du! Det er rart med det der, men håndarbeid er noe jeg kan holde på med så mye jeg vil omtrent uten å bli spesielt sliten, men så fort det er noe annet, da skal det veldig lite til. Det kan vel ha noe med at det er noe jeg kan og er veldig glad i å gjøre... Det var faktisk det faktum at jeg greide å holde på med håndarbeid så mye at jeg ikke har fått diagnosen ME før nå. Var på nevrologisk undersøkelse på sykehuset for halvannet år siden, men da følte jeg meg jo mye bedre igjen og tenkte selv også at det ikke var det som var problemet. Så mye for det, det viser seg jo at jeg har hatt det i snart 3 år... På en annen side er det jo greit å få vite det så sent fordi jeg da allerede har tatt noen år av sykdommen, men jeg vet jo ikke hvor lenge jeg skal ha den. Det slo meg for noen dager siden igjen, i et tilnærmet angstanfall, at alle mine planer og ambisjoner har gått i vasken og at ingenting ble som det skulle. Hadde alt gått etter planen skulle jeg vært på sisteåret på Ergoterapi i Trondheim, men sånn gikk det ikke... I stedet går jeg hjemme og føler at dagene raser fra meg når humøret er på bånn. Heldigvis greier jeg stort sett å holde humøret oppe, hvertfall når formen er ganske bra og jeg orker mer enn å sitte i en stol.
Det er sikkert veldig frustrerende for de rundt meg også. Jeg beundrer mamma og pappa og søsteren min som holder ut med meg som er hjemme hele tiden og man vet jo aldri hvilket humør jeg er i. Jeg tar meg i det og prøver å være så blid jeg kan, det hjelper jo tross alt for meg også.
Jeg tror også at mange ikke helt har visst hvor dårlig jeg er... Det er vel noe jeg strengt tatt ikke har visst helt selv heller, før nå. Det har på en måte gått skikkelig opp for meg før nå i sommer. Da jeg ikke orket å spise middag med noen nære venner. Det gjorde meg egentlig litt redd, for det var akkurat da det gikk opp for meg også igrunn. Jeg har på en måte skjult min sykdom når jeg har vært sammen med venner og kjente fordi jeg selv har hatt et ønske om å være normal akkurat der og da. Jeg vil være som alle andre og bare ha det gøy! Det går dessverre ikke lengre, men jeg tror også at flere av mine venner synes det er bedre å vite om tingenes tilstand. Jeg håper jo hvertfall det da =) Jeg setter jo stor pris på at de tar kontakt, men at jeg ofte ikke orker så mye besøk. Dette er jo folk jeg føler meg trygge på, men likevel tar det mye energi å ha besøk. Det gjelder jo også for når jeg blir invitert på ting. Jeg blir utrolig glad for å bli spurt, men at sannsynligheten for at jeg kommer er veldig liten egentlig. Når jeg er ute blant mye folk føles det som antallet er tidoblet og at jeg hører alt veldig godt og at det da bare blir litt mye... Jeg satser jo såklart på å bli frisk igjen, og da kommer jeg mye sterkere tilbake!
Når man ikke lengre kan gjøre ting man har lyst til når man har lyst, da merker man at det er mye man ønsker å gjøre! Jeg har en lang liste over ting jeg vil gjøre når energien kommer tilbake! Og den blir bare lengre ettersom jeg kommer på ting jeg pleide å gjøre og likte, som jeg ikke får gjort nå. Så jeg har MYE å se fram til! Og det er vel det jeg må tenke på, at jeg skal bli frisk igjen en gang jeg også, jeg vet bare ikke når. Så lenge jeg ikke stresser med ting og tenker på tid har jeg det mye bedre med meg selv! Jeg handler medisiner(les garn og utstyr) på nettet og tenker at det er jammen greit å få tingene i postkassa enn å stresse ute i butikker for å få tak i ting jeg har lyst på!
Vel vel, da sier jeg meg ferdig med utluftning for idag. Det er rart hvor mye det hjelper å skrive ned ting og få det ut!
Ønsker de som har lest alt det her en god lørdagskveld! Kos dere! Det er hvertfall min plan! =)

tirsdag 21. oktober 2008

Slappe dager!

Det har vært noen slappe dager siden sist jeg oppdaterte her... Jeg tror pappa har smitta meg med et eller annet, og med mitt lave immunforsvar og energinivå skal det ikke mye til før jeg blir veldig slapp! Men nå ser det ut til å komme seg litt, det går jo hvertfall greit å komme seg i dusjen, og ikke minst strikke og hekle da! Det er vel nesten det viktigste =)



Garnet jeg tidligere snakka om at skulle bli genser til søsteren min har blitt til noe helt annet! Og det er nok like greit, er ikke heeelt sikker på om det hadde blitt nok til genser i noe fall... Det har blitt til sjal! Og et par pulsvarmere og ei lue som er på pinnene. Det blir nok til et skjerf av noe slag også tror jeg.
Her er nå hvertfall sjalet da, det er inspirert av Evasjalet jeg har hekla for en tid tilbake. Det gikk med litt over 5 nøster med Maya ( 80% alpakka og 20% silke) fra Yarn Paradise.


For en liten stund siden hekla jeg også denne jakka, jeg har bare ikke fått tatt bilde av den før nå. Oppskriften fant jeg på Ravelry og garnet er New Zealand Lammeuld. Jeg droppa kantene rundt for at den ikke skulle bli så dillete. Kjapp sak å hekle, og jeg kommer nok til å lage flere.


Denne kjolen har også vært ferdig en stund, men jeg ville ikke vise den fram før mottaker hadde fått den. Den er strikka på bestilling. Det gikk med litt over 2 nøster Silja på pinne 3. Størrelse 1 år.


I går kveld leste jeg ut The Secret Life of Bees, så i kveld starter jeg på denne:



Forfatteren har også skrevet Vindenes skygge, en bok jeg synes var utrolig bra! Forventningene er med andre ord ganske så høye til denne boka!


Vel vel, da er det på tide å slappe av litt igjen! Det begynner jeg å bli veldig flink til =)

fredag 17. oktober 2008

Fine sjalet mitt!


Jeg kjøpte jo garn på ebay for en stund tilbake, og nå har en del av det blitt til noe! Garnet var litt mye syntetisk i forhold til det jeg vanligvis bruker, men det føles ikke så veldig sånn egentlig. Det inneholder alpakka, ull, polyamid og akryl. Jeg prøvde det ut i solkroken på verandaen tidligere idag, og det virker som det skal =)
Oppskriften jeg har brukt er Hedvigsjal, som jeg også har laga en gang før. Det er et lite dilemma med sånne sjal... I begynnelsen er omgangene forferdelig lange og de blir jo kortere og kortere, det er jo klart. MEN, i begynnelsen synes jeg lange omganger er kjedelige, og etterhvert som omgangene blir kortere liker jeg ikke det heller, for da begynner strikketøyet å bli så stort at det er et ork å snu og styre med å komme til begynnelsen av omgangen... Jeg blir visst aldri fornøyd jeg, og det blir nok lenge til jeg strikker dette sjalet igjen... hehe
Men fint ble det hvertfall!
Så følger et aldri så lite selvportrett med et godt bortgjemt ansikt! er det ikke herlig når man i oktober kan sitte ute (riktignok med fleecegenser, vanter og pledd) med solbriller på? Her hjemme har vi nemlig en deilig veranda hvor det er lunt og godt!
På dette bildet kommer forøvrig fargen på sjalet bedre fram da...
Og når man sitter ute i sola, hva er da bedre enn en god bok? Denne begynner å gå faretruende fort mot slutten, noe jeg ikke liker med gode bøker. Jeg anbefaler boka til de som liker litt lune, gode bøker som ikke er fulle av krim og spenning, men i stedet er fulle av feelgood følelsen! Forfatteren har også skrevet boka The Mermaid Chair som jeg også vil anbefale.

Skulle jeg bli lei av å lese er det bare å løfte blikket til denne fine utsikten! Det er så utrolig fine farger ute nå! Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har zooma forbi et hus da, men likevel! Deilig å bo så nærme skog og mark!


Det var dagens post og strikking! Jeg har flere ting som er ferdige, men siden det er bestillinger og mottakerne ikke har fått de enda, velger jeg å vente til de har fått de før jeg viser fram noe her!
Ha en super helg!

mandag 13. oktober 2008

Ny uke, nye muligheter

Da var det en ny uke, og vi er snart halvveis i oktober allerede. Tida går så utrolig fort om dagen! Idag var jeg på møte hos NAV, greit å høre hva som skjer framover, selv om jeg har ca 9 måneder igjen med sykepenger... Og når jeg først var ute av huset, så ble det en tur på garnbutikken og stoff&stil. På garnbutikken ble det tre nøster alfa som skal bli en bestilt lue, og to nøster pt panda som skal bli en julegave.


På stoff&stil ble det svart jersey som skal bli en magevarmer( jeg får helt hetta av bar mage), og resten skal brukes til å gjøre ferdig Brea bagen min!


Jeg har fått pakke i posten idag også jeg, tenk! Denne gangen var det 600 gram Maya fra Yarn Paradise. Det er 80% alpakka og 20% silke. Skikkelig godt og mykt. Dette tenkte jeg å strikke genser av til søsteren min! Billig var det også. Kosta 180 kr + porto for garnet!


Jeg har også fått gjort ferdig noen ting da. Dette er sokker til søsteren min. Hun ønska seg sokker med masse farger, og som den snille storesøster strikker jeg jo selvsagt sokker til henne! Mønsteret heter Duckies og var enkelt og raskt å strikke.

En del av eskimogarnet fra forrige innlegg er allerede brukt opp også. Dette ble en Bounce-lue. Den er litt i største laget, men skikkelig baggy og varm da! Det gikk med 150 gram til denne.



Jeg har også gjort ferdig noen bestillinger og sendt avgårde. Ei som ønska sokker til dåpskjolen, så jeg håper hun blir fornøyd med disse!


Og til slutt to pannebånd til en liten gutt! De er hekla i Bomullsport og Cotton.


Nå kaller strikketøyet! Ha en fin uke alle sammen!

lørdag 11. oktober 2008

O, jubel!!!

Jeg spurte for en stund siden på Hobbyforum om noen var interessert i drøye to kilo med rester av alle slag. AnnetteK meldte seg og jeg sendte det avgårde. Planen var at dette skulle være gratis mot betaling av porto, men den gang ei. Snakk om herlig menneske som sender sååå fin pakke tilbake da! Jeg ble rent flau der jeg dro ut nøste etter nøste med garn fra pakka! Og dette fikke jeg tilbake i tillegg til at hun har brukt en formue i porto på begge pakkene! Det finnes jammen gode mennesker der ute!

Uten at jeg skal utnevne meg som ekspert, så tror jeg det første her er plategarn. Det har jeg alltid hatt lyst til å prøve, så dette tror jeg skal bli skjerf som er bittelitt tova. Det er hvertfall godt og mykt å ta i!


Det neste er 4 nøster med lin i, og det liker jeg veldig godt! Hva det skal bli er jeg ikke heeelt sikker på, men jeg skal nok få brukt det!


Så til slutt fikk jeg garnet jeg har bestilt på Garnstudio for noen dager siden. De 4 rosa nøstene er jeg igrunn ikke særlig fornøyd med... utfra bildet hos garnstudio skulle de være litt mørkere og MYE finere! De skulle være en bestilling, men nå er jeg jammen ikke sikker siden fargen er sååå feil. Hva sier du Eirin?


fredag 10. oktober 2008

Teppet er ferdig!

Jeg har tidligere fortalt at jeg har fått en bestilling der jeg skulle gjøre ferdig et lappeteppe. Nå er det ferdig!!!
Det er mye jobb med et sånt teppe, men når man ser resultatet er det igrunn glemt! Her ligger det til blokking, og det ble stoooort! over 2 meter langt og ca 1,5 meter bredt! Håper virkelig mottaker blir fornøyd med resultatet!
Her følger bilder av teppet, det er faktisk nesten litt vemodig å skulle gi det fra seg! Jammen godt jeg har et lappeteppe jeg laga på folkehøgskolen som jeg skal blokke når dette er tørt da! Og at jeg holder på med ett til =)




Jeg har alltid hatt lyst til å lage et sånt resteteppe, og da kan det krysses av på lista. Garnet i teppet er alt mulig rart, mye syntetisk, og mye er nok ganske gammelt. Det som er gøy er at man husker ting som har vært laget av de forskjellige garntypene!

Ha en fin helg alle sammen!

tirsdag 7. oktober 2008

Masse masse pakker!

De siste to dagen har vært rene juleaften for min del! Jeg har jo bestilt masse forskjellig på nettet, og på to dager har jeg da fått 4 pakker! Jeg visste jo hva alt var, men likevel, pakker er alltid gøy!
Vi kan vel starte med den jeg henta i går. Det var garnet jeg kjøpte på Ebay for litt over tre uker siden. Det kan også kjøpes her. Jeg har kjøpt enda mer som jeg venter på som skal bli julegave til søsteren min.

Og da jeg først var på posten/kiosken, så måtte jeg ha med meg julemagasinene også=) Jeg er i utgangspunktet mot at jula skal starte så tidlig, men det blir litt annerledes med de bladene her. Her er det mye inspirasjon til julepynt og gaver, og det bør jo være ferdig litt før juleaften da!

I forrige uke bestilte jeg strikkepinner fra Get Knitted. Har hørt/lest at mange skryter av Harmony Wood-pinnene, så da måtte jeg prøve de også! De ser utrolig gode ut, gleder meg til å prøve de! Og i pakka var det også med en kulepenn og noen drops! Snakk om service!

Et lite nærbilde av herligheten!

Jeg har tidliger kjøpt to andre Harmony Guide bøker, og her er de to siste. Disse blir nok favoritter når luedesignen våkner i kroppen igjen! SÅ mange fine fletter og mønstre asså!

Jeg har ikke bare kjøpt ting, jeg har også laget noe! Disse tøflene har egentlig vært ferdig lenge, men har bare mangla pynt på de! De er hekla i Eskimo og tova skikkelig etterpå!

Og sist, men ikke minst er jeg ferdig med vinnisser som er bestilt! Det blir ikke flere av disse i år tror jeg asså! Er litt lei av de nå, og har mange andre prosjekter gående! De er strikka i Safir fra Sparkjøp og tova. Oppskriften finnes hos Petunia. Skjegget er kjøpt på Skinnlåven.

Det var alt for idag! Ikke så rent lite egentlig når jeg ser etter =)
Ha en fin tirsdag!

søndag 5. oktober 2008

Giraffen Laffen!

Jeg falt pladask for denne giraffen da jeg fant den på Ravelry. Jeg kjøpte til og med mønster!
Laffen er navnet, oppkalt etter sangen om Giraffen Laffen som vi sang da jeg gikk på folkehøgskole =)
Han er hekla i Bomullsport på nål 3. Gikk med litt over ett nøste gult og et halvt med brunt. Han er ca. 20 cm høy i sittende stilling.

I mønsteret var det også en kul ape, så det spørs om ikke jeg må hekle han også, så Laffen får litt selskap!

lørdag 4. oktober 2008

Luedilla! Og litt til da!

I det siste har jeg blitt litt bitt av luebasillen, og i bare i går ble to ferdig! Og jeg har en til på pinnene. Mønstrene er etter eget hode, og garnet er eskimo på de tre første. Det gikk med i underkant av 100 gram på hver. For de som har lest de tidligere innleggene så har ikke eskimogarnet blitt liggende særlig lenge! Jeg skal nok ha mer tenker jeg!



Den siste lua i dette innlegget er strikka i dobbel tråd Tynn Alpakka fra Du Store Alpakka. Skikkelig luksuslue spør du meg. Den er det søsteren min som har fått, de tre over skal selges.
Mønsteret på denne lua er fra Fidget-halsvarmeren på Ravelry, for de som er der. Lua er strikka fram og tilbake fram til fellinga på toppen. Den har jeg med vilje ikke vist fram, er ikke helt fornøyd med den igrunn... menmen, er jammen godt at søsteren min er såpass høy at hvertfall ikke jeg kan se toppen av den når hun har den på =)

Nærbilde av mønsteret:


Mamma har ønska seg flere kopptuer, så her er en ballband klar for bruk. Skal strikke flere etterhvert, har senest idag kjøpt mer "kopptuegarn".


Mønsteret på denne er fra Harmony Guide-boka, og jeg har vel herma litt etter Hespetre... Dette ble også ei kopptue. Litt liten, men den virker vel for det!

Også har jeg laga maskemarkører! En del av de har jeg planer om å selge, og de vil da bli lagt ut her.

Da har jeg gjort som jeg lovte i forrige innlegg! Ikke dårlig med to innlegg på en dag asså! hehe
Ha en fin lørdagskveld alle sammen!