søndag 30. november 2008

Advent!

Idag er det første søndag i advent, og noe pynt har kommet fram i huset. Det er en koselig tid den som kommer nå! Som dere ser bak lysestaken, så har vi også snø! Den kom i går, og har ikke forsvunnet enda.
Litt annen pynt også, et utrolig søtt bondesjakk som har fått plass på stuebordet. Jeg vant første spill, mamma det andre =)


Så må jeg jo vise fram litt utsikt fa stuevinduene. Det var et utrolig fint lys ute, men fikk det ikke helt med på bildet da. Likevel, det ser jo ikke så dumt ut!


Så litt julearbeid. Denne løperen begynte jeg på før jul i fjor, men er langt fra ferdig. Er vel ca halvveis tenker jeg. Dette er ikke noe jeg stresser med, jeg har planlagt å ha den selv, men bor jo fortsatt hjemme =)


Så er det litt ferdige ting. Først en DROPS lue i str 2 år. Den er strikka i to tråder Silja på pinne 4,5. Jeg strikker litt løst, så derfor gikk jeg ned en pinnestørrelse i forhold til oppskriften.

Videre er det en djevellue. Den er i str 6 mnd. Ikke tiltenkt noen spesiell egentlig, jeg synes bare den er så morsom å strikke. Den er strikka av en rest sokkegarn, og det gikk bare akkurat med garnet. Snakk om flaks!

Så har vi to ponchoer. Den første er laget for moro skyld, str. 1-2 år. Det gikk med rett under tre nøster rosa og ett nøste brunt. Garnet er Rubin fra Sparkjøp på begge to.


Den neste er en bestilling og er i str. ca 4 år. Den har matchende Calorimetrypannebånd.



Dette er ting som har vært ferdig en stund egentlig, jeg har bare ikke orka å blogge det før idag. Det er rolige dager som gjelder etter å ha brukt for mye energi en stund. At man aldri skal lære seg å ta det rolig! Jeg har også vært litt forkjøla med påfølgende feber og tett nese, så jeg har vel igrunn synes litt synd på meg selv noen dager. Jeg synes de slappe dagene har vart lenge nok nå, men jeg har jo ikke annet valg enn å ta det rolig. Det har blitt mye søvn, men det føles så unødvendig fordi jeg ikke blir uthvilt uansett hvor mye jeg sover. Det skal vel gå seg til igjen om ikke så altfor mange dagene håper jeg. Heldigvis har jeg jo fått gjort unna alle unntatt to hjemmelaga julegaver, så jeg er på god vei der! De to siste er det ikke noe stress med, de kan være ferdig lille julaften for min del =)
Ønsker alle en god første søndag i advent!

søndag 23. november 2008

Helene Harefrøken

Denne oppskrifta fant jeg på Ravelry i går, og etter en tur i garnlageret, så fant jeg ett nøste Mor Aase Bomull. Det sto ikke noe i oppskrifta om hvor mye garn man måtte ha, eller hvor stor den ble, så jeg var litt spent på om det var nok. Det var det heldigvis, det ble til og med litt igjen. Harepusen er vel rundt 15 cm høy, og veldig søt!!!
Mønster finner du her.

Her er den sett fra siden. Øynene er barnesikre, og siden de er kjøpt i USA så skal det vel stemme. Jeg hadde hvertfall ikke turt å selge noe jeg kunne risikere å bli saksøkt for =)
Øynene kan du få kjøpt her.


Denne harepusen kan bli en slager blant små barn og babyer. Det er jo ganske lett å få tak i den og flere ting å putte i munnen =)
Ellers har det vært en rolig helg. Jeg trodde formen var kommet seg litt, og tok vel dermed litt mye i. Det må man betale for kjenner jeg. Ikke særlig ålreit å være kvalm og sliten! Eneste man kan gjøre er å ta det med ro da, så får vi se om legen har noe mer spennende å si på tirsdag...
En annen ting som sliter på en stakkars kropp, er all spenninga de norske skiløperne lager! Men det ble norsk 1. plass hos både dame og herre! Ikke dårlig det asså!
Ha en fin søndag!

torsdag 20. november 2008

To nye bøker

Jeg har kjøpt to nye bøker =) Den første har vært i hus i snart en uke, men jeg har bare glemt å vise den fram. Inni her var det mye fint, og planen blir nok å strikke et log cabin teppe om ikke så altfor lenge. Må nok kjøpe inn garn så jeg har det til jula kommer. Fram til da er det nok bare julegaver for alle penga. Eller nesten da =) Boka er kjøpt på Play. Genialt å kjøpe bøker der, man må jo ikke betale porto. Tihi!


Neste bok kom i går, og jeg var ikke snarere enn å begynne på et prosjekt med en gang. Det ble Fat Bottom Bag som jeg har hatt lyst til å lage lenge. Er ferdig med heklinga, mangler bare fôr og håndtak. Regner med å få tak i det på lørdag. Jeg er ikke spesielt lysten på å ut i butikker på lørdager framover, men det er da pappa har tid til å være med. Så sånn er det med den saken. Greit å samle opp litt til man skal ut da, så blir det ikke såååå ofte =)


Ellers er det som sagt julegavene som blir produsert. Har kommet overraskende godt igang, men kjenner jeg meg selv rett så stresser jeg sikkert litt på slutten i år også! Satser bare på at jeg ikke sitter lille juleaften og stresstrikker!

tirsdag 18. november 2008

Æ kan bake!

Her er det ikke noe Toro asså, her er det laget fra bunnen! Amerikanske muffins med eple og kanel, og idag en dæsj med karamellsaus! Nam nam nam! Oppskriften fant jeg på nettet for ganske lenge siden, og har laget disse mange ganger! Om noen skulle ha lyst til å lage de finner du oppskriften her!


Jeg har gjort litt håndarbeid også, blant annet nok en lue, men denne er hekla i to tråder Rubin fra Sparkjøp på nål 8.


Også har jeg laga litt julepynt da! Fant oppskriften på Hobbyforum. Den var uten bilde, og da måtte jeg jo såklart prøve med en gang. Fikk litt dilla, og dermed ble det 8 stk før jeg fikk sukk for meg =) De er hekla i Solberg Fiol på nål 2.


Nå skal jeg kose meg med muffins og strikking tenker jeg. Måtte bare vise at jeg orka å bake igjen! Er nok flere i huset her som er glad for at jeg har bakt igjen =)
Ha en fin dag!

lørdag 15. november 2008

Hva tror du det er???

Det skulle vel tilfeldigvis ikke være en lue? Å joda, så klart det er det =) Nok en gang hekla i Easy på nål 8. Dette er en barnelue, og jeg synes den ble veldig søt igrunn! Mønsteret er mitt eget. Det blir nok flere av disse fortsatt, må bare få tak i mer garn =)


Også er det tid for litt bilder igjen. Har vist noen bilder av roser før også, men disse tok jeg igår da. Mamma fikk blomster av pappa for et par dager siden, og i mangel på blomster ute å ta bilde av, måtte disse duge!
Jeg må jo si at denne er min favoritt da, jeg som er så glad i oransj!

Ha en fin lørdagskveld!


Se hva jeg har fått!

Idag da jeg kom inn på bloggen min fikk jeg beskjed om å ta turen til AnnetteK. Der lå det en veldig koselig overraskelse, bare se:

Jeg synes det er veldig koselig og motiverende at folk liker bloggen min, og det gjør at jeg gjerne fortsetter! Det skal komme mer håndarbeidsrelatert materiale igjen ganske så snart, for jeg har fått gjort ferdig noe som IKKE er julepresanger også =) Men jeg vil skryte litt av meg selv et lite øyeblikk, for jeg er nemlig ferdig med 7 julepakkesanger, og er da ca halvveis. Er også godt i gang med en del av de andre! Så det så! Ikke for å stresse noen altså, men jula nærmer seg med stormskritt!

onsdag 12. november 2008

Enda en lue...

Jeg har nok fått lettere dilla på å hekle og strikke luer i det siste! Nå mangler det bare at jeg syr noen, tihi...
Vel vel, denne er hekla i Easy fra Sandnes på nål 8, og mønsteret er mitt eget. Dette er den første, men tror nok det blir flere etterhvert! Har fått helt dilla på Easy og Eskimo, det går så fort å lage luer av det!


Ellers er alt som før. Har ikke skjedd noe annet spennende siden i går hvertfall =)

tirsdag 11. november 2008

Ferdige saker og ting

De siste par dagene har jeg gjort ferdig noen UFO'er. Så flink! Den første er Brea Bag. Den har vært nesten ferdig ganske lenge, mangla bare de treringene i siden. De var ikke brune, men det har pappan min fiksa for meg siden jeg ikke skal holde på med beis og maling og sånne ting. Jeg har brukt 200 gram Rubin fra Sparkjøp på pinne 5,5. Ringene er fra Paduro og knappen og fôret er fra Stoff&Stil. Mønsteret finnes her.

Veska har ei lita lomme inni, og lappen min måtte selvsagt på da =) Denne veska tenkte jeg å beholde selv, og for de som kjenner meg passer jo stoffet inni veldig godt til meg...*fnis*

Videre så har Laffen fått seg en venn. Han har foreløpig ikke noe catchy navn stakkar. Mønsteret er fra Roxycraft og veldig enkelt og greit. Her har jeg brukt Bomullsport fra Gjestal på heklenål nr. 3.

Måtte jo nesten ta med et bilde av de sammen da! Nå mangler bare løva som var med i mønsteret så er trioen komplett! Jeg får se om det blir noen løve da, har litt julegaver å lage før jeg kan lage han nå! (Eller hun) =)

Denne UFO'en har ligget LENGE! Jeg aner ikke når jeg begynte på den engang jeg. Men de ble fort ferdige da søsteren min sier at hun kunne tenke seg et par leggvarmere og at de burde være grå kanskje??? Ja, da tok jeg pinnene fatt og gjorde ferdig den andre da. Det tok bare et par timer, så jeg skjønner ikke hvorfor de ikke var ferdige egentlig... Mønsteret er etter eget hode, men med utgangspunkt i vaffelmønster da. Garnet er Rubin fra Sparkjøp, og da jeg var ferdig hadde jeg under en meter igjen. Snakk om kald beregning! De er strikka på pinne 4,5, og det gikk med 150 gram.

Så til noe som ikke rakk å være noen UFO. Begynte på lua idag og ble ferdig ganske fort egentlig. Grei tv strikk. Oppskriften finnes her. Den er strikka i dobbel tråd Tynn Alpakka fra DSA, og hvor mye det gikk med vet jeg ikke, annet enn at det var under et nøste på pinne 5. Den kunne nok vært strikka på pinne 4,5 for min del, for jeg strikker litt løst.

Til slutt et par pakker som kom i posten i går! Flere strikkepinner fra Get Knitted! Pappa synes det var veldig festlig med den kjærligheten jeg fikk med, for det er noe han selger her i landet. Hver sin moro, jeg likte pinnene best må jeg si!

Og til slutt mer Lucca fra Villepinner. Jeg har forelska meg totalt i garnet, og har allerede brukt opp det grønne jeg kjøpte for litt siden. Hva det ble av det får dere ikke se enda, for det er nemlig en julegave!

Vel vel, det var alt for nå. To innlegg på en dag er ikke dårlig! Jeg begynner å nærme meg innlegg nr. 100, og da skjer det kanskje noe spennende???

Oppskrift på lue!

Dette er ingen Einsteinoppskrift, men for de som måtte være interessert er det jo greit å legge den ut!


Heklenål: Nr 8
Garn: Drops Eskimo fra Garnstudio, 150 gram. Det går nok bare rett over to nøster, men for å være sikker på å få nok regner jeg 150 gram.
Lm: Luftmaske
Fm: Fastmaske
Omgangene er ikke avsluttet, altså fortsetter du bare rundt og rundt!

2 lm

6 fm i 2. maske fra heklenåla

2 fm i hver fm (12 fm)
2 fm i første m, 1 fm i neste (18 m)
2 fm i første m, 1 fm i de to neste m (24 m)
2 fm i første m, 1 fm i de tre neste m (30 m)
2 fm i første m, 1 fm i de fire neste m (36 m)
2 fm i første m, 1 fm i de fem neste m (42 m)
2 fm i første m, 1 fm i de seks neste m (48 m)

Fortsett med 1 fm i hver av maskene til ønsket lengde.

Dette gir en lue i voksen størrelse. Hvis du stopper økningene når du har 42 masker får du en lue som passer til barn.


Jeg legger ikke til noen fargeskifter og sånn, for det må man gjøre som man selv føler for!
Et tips er likevel å "avslutte" fargen med en kjedemaske i neste maske og dra tråden igjennom. Neste farge kan du da begynnehvor som helst på omgangen med en lm og fm videre rundt. Dette for at det ikke blir så veldig synlige bytter.

Jeg har ikke noe navn på lua, så om noen har et genialt forslag blir jeg veldig glad!

lørdag 8. november 2008

Lenge siden sist jo...

Selv om man er syk og er hjemme hele dagen, går tia utrolig fort! Skjønner ikke helt hvor dagene blir av jeg, tror jammen det finnes noen dagspisere rundt omkring! Det eneste "spennende" jeg har gjort i det siste er en tur til legen, som ikke resulterte i annet enn nye blodprøver og ny sykemelding. Jeg ser ikke helt poenget i å måtte dra til legen for så godt som ingenting, men det er vel sånn det er når man er sykemeldt. Det hjelper jo ikke meg å holde på sånn, tvert i mot siden jeg er så flink til å grue meg til ting og dermed bruker unødvendig mye energi på et legebesøk!

Men, jeg har mer spennende ting å skrive om jeg! For på mandag dukket ENDELIG optionspinnene mine opp! Og de er så fine og gode å strikke med! De er kjøpt hos Get Knitted. God service og fine priser!

Ellers vil nok dette innlegget dreie seg om luer ser jeg =)
Den første er strikka i alpakka og silke, garnet er fra Yarn Paradise og mønsteret er etter eget hode. Mottaker ble veldig fornøyd med lua, og det er jo veldig koselig!

Neste lue er også laget på bestilling, denne i Alfa fra Sandnes. Jeg har gått ut fra mønsteret på Evalua, men lagt opp færre masker og strikka to rapporter mindre enn i mønsteret. Dette for å ikke få en så baggy lue.

De neste luene er hekla i Eskimo fra Drops, mønster etter eget hode her også. Kjappe saker! Det er så gøy med ting som går fort! Om noen er interessert i mønsteret er det bare å si fra!

Jeg har ikke BARE laga luer da, det har blitt et sjal også! Det er helt enkelt, men likevel fint synes jeg. Jeg har et sånt et selv som jeg bruker masse, men som skjerf da. Det er hekla i Magic Angora fra Yarn Paradise. Det er litt mye syntetisk i garnet, men det er godt og mykt og klør ikke! Det gikk med 4 nøster på heklenål 5.

Det var det for denne gang. Jeg har fått ferdig en del andre ting også, men siden det er julegaver og bestillinger til jul kan jeg jo ikke vise det fram! Nå er jeg også snart ferdig med en hekla apekatt, så Laffen får en venn!