mandag 29. desember 2008

Fine duppedingser

Jeg har igjen oppdaga Ebay, denne gang når det gjelder perler og utstyr til å lage smykker og sånt no. Skummelt lett å bruke penger da asså! Oppskriften på julepynten finner du her. De søte julestrømpeskoene kjøpte jeg på ebay. Er igang med å lage flere nå, venter bare på flere julepyntsaker til å ha i midten!


Og da jeg først skulle kjøpe noe så fant jeg ut at jeg like godt kunne kjøpe litt mer så ikke det ble såpass mye frakt på så lite, og da var jeg igang gitt! Nedenfor er de samla, mangler bare kirsebærene søstern min fikk.


Da jeg kikka rundt der fant jeg de her også da! Det var 100 stk for 40 kr med frakt, ikke ille det asså! Jeg må også si jeg er imponert over hvor raske de har vært i posten. De over fikk jeg før jul, de andre kom idag. Det er vel litt under to uker siden jeg kjøpte de. Det er service det!
Også skal jeg vel være den første til å innrømme at det kommer flere pakker til meg fra rundt i verden med diverse smykkeutstyr. Her skal det lages smykker ja!


Til slutt et bilde jeg har tatt med det nye macroobjektivet jeg fikk til jul! Så morsomt å holde på med! Gleder meg stort til sommeren og blomstersesongen! Juletrepynten på bildet er vel maks 5 cm i diameter, så det er mulig å komme tett innpå gitt!

fredag 26. desember 2008

Årets julegavegarn!

I år har jeg ønska meg garn til jul (bombe) og jammen fikk jeg ikke en god del også!
Først ut er likevel ikke en julegave da, men 23. gave i julekalenderen fra mamman min! Det nøstet har jeg sikla på i lang tid, men ikke kjøpt fordi jeg egentlig har nok sokker selv, men når man får det i gave, ja da er det lov!

Neste ladning er fra Bestemor og Bestefar. Ganske ironisk, for jeg gav bestemor garn, pinner og oppskrifter jeg også =) Strikke- og heklekunnskapene mine kommer nok i hovedsak fra den siden av slekta, men bestemor på andre siden er også kreativ, så det var vel nesten dømt til å bli sånn for meg! Heldigvis!


Så fikk jeg to nøster av Pia, de skal nok få bli lue eller votter eller noe sånt tenker jeg! Dette har jeg alltid hatt lyst til å prøve, og er det så godt som jeg håper er planen å strikke en tunika til meg selv i samme type seinere!


Og av Pernille fikk jeg disse nøstene! Topp't'tå garnet blir nok en lue, de to bomullsnøstene blir nok kopptuer tenker jeg!

Jeg har fått gjort ferdig noe også da, skikkelig egostrikking til meg selv! En halsvarmer, mønster her, og ei egenkomponert lue som matcher da! De er begge strikka i Peruvian Highland Wool fra 123knit. Dette er også en ny favoritt, klør omtrent ikke i hele tatt!

Jammen har jeg vært flink til å oppdatere de siste to dagene! Har jo ikke så mye annet å finne på da =)

Kjærestevotter!

Jeg fikk i oppdrag å strikke to par kjærestevotter for en nabo til jul, og de har jeg jo ikke kunnet vise fram enda! Jeg er litt stolt av å ha fått ferdig to par (selv om jeg begynte i april, tihi) for jeg var grådig lei på slutten. Fine ble de, og verdt all jobben!
Det første paret er strikka i et eller annet vikinggarn, husker ikke typen nå, men det var hvertfall veldig godt å strikke med. Det andre settet er strikka i 3-tråds garn fra Rauma, og det er et garn jeg misliker veldig. Det er så hardt når man strikker med det at man blir helt sår på fingrene, men når man kjøper mønster må man jo kjøpe med garn også. Kunne heller betalt litt mer for mønsteret og sluppet garnet jeg! Dessutener det litt tykt synes jeg, så de blir så store og lange. dette har jo med mønsteret og gjøre også, men jeg ble absolutt mest fornøyd med de grå!
Idag har pappan min bursdag, HURRA!

torsdag 25. desember 2008

Årets julegaveproduksjon

Da var det dags for å legge ut julegaveproduksjonen, og jammen har det blitt en del! Dette kvalifiseres nok som en pictureheavy post =)

Først ut er julegaven til mamma, en Shalom Cardigan. Den er strikka i Maya, som er en blanding av alpakka og silke, veldig myk og god med andre ord!


Kusina mi fikk sokker og heklenåletui.Ingeborg har fått lue og pulsvarmere, de er også strikket i Mayagarnet. Hun fikk i tillegg et bilde jeg ikke har bilde av her nå da =)Bestemor fikk nattsokker i On-line.

Bestefar fikk hals i et eller annet merinogarn.


Pernille fikk grå knestrømper i Siljagarn, mønsteret er fra Drops.


Eirin fikk også grå knestrømper, strikka i Pt-garn av noe slag, mønster fra Berocco.


Ingrid fikk hjertesokker i Fabel fra Drops.

Pia fikk lue, halsvarmer og pulsvarmere strikka i Lucca.


Har ikke orka å linke til oppskrifter og sånn denne gang, men for de som er veldig interessert er det gjort på Ravelry, der heter jeg også Mirrevirre.
Jeg har tilbrakt mesteparten av tida i godstolen, noen har nemlig smitta meg med skikkelig forkjølelse. Typisk at jeg skulle få det nå, jeg som ellers er hjemme hele tida =) Men men, sånn er det nå bare da!
Jeg fikk masse fint garn til jul også, så det kommer det noen bilder av seinere!
Ha en fortsatt god juleferie!

lørdag 20. desember 2008

Heklenåletuitingsak!

Da har jeg endelig litt håndarbeid å vise fram igjen! Til og med noe jeg har laget til meg selv! Dette er et heklenåletui som jeg fant oppskrift på på Ravelry. Kjekk sak å ha nålene i. Jeg har hekla den i Bomullsport på nål 3, så det ble litt modifikasjoner. Jeg prøvde først med tykkere garn og nål, men det ble så stort og klumpete!


Sånn ser det ut inni:


Jeg har også hekla litt juletrepynt til meg selv. Mønsteret er å finne i Garnstudios julekalender. De mangler litt pynt inni midten enda, men det venter jeg på i posten. Siden det tar litt tid før det kommer ville jeg vise de fram med en gang.


Til slutt vil jeg vise fram en julegave jeg har fått, riktignok bare hvor fint den er pakka inn da, jeg har jo ikke åpna den enda! Er veldig spent på hva det er da!


Da er det tilbake til sportsendingene på tv'en! Heia Norge!

mandag 15. desember 2008

Mer garn er i hus!

Da var det endelig litt håndarbeidsrelaterte ting igjen! For en tid tilbake var det noen som la ut en link til masse garn på Qxl, og jeg var dum nok til å se hva det var jeg... Vel vel, der var det masse fint der, og jeg endte opp med 600 gram håndfarga ull. Ikke så ille egentlig da, betalte 200 + porto, så jeg synes det var et godt kjøp jeg! Det brune er egentlig litt mer karamellfarga, ikke så grått. Tenker det skal bli sjal eller noe sånt av det etterhvert!


Neste ut er to luer jeg fikk bestilling på. De er strikka i Babyull fra Dale på pinne 2,5. Mønster er fra Garnstudio. De er strikka i størrelse 12-18 mnd. Greie å strikke igrunn, litt kjedelig med to etter hverandre, men det gikk jo fort da!


Ellers har jeg begynt på en del nye prosjekter. Er kommet i en sånn fase igjen at jeg starter på veldig mye, men blir ikke akkurat ferdig med alt da... *fnis* jaja, måtte ta meg sammen for ikke å begynne på noe av det nye garnet riktig enda =)

søndag 14. desember 2008

Pepperkakebaking!

De siste dagene har det blitt lite håndarbeid, men foreløpig veldig lite ferdig! Det har vært en tur til legen og innom noen butikker, men ellers har det vært veldig rolig for min del. På en måte er det litt greit også, for det er jo bare stress i butikkene om dagene. Med andre ord ikke det helt store for en som har nok med å ligge på sofaen. Tenker jeg skal få med meg mer julehandel seinere i livet! Jeg er så godt som ferdig, mangler litt på gaven til mamma, så jeg skal bare kose meg resten av dagene før jul!

Noe vi i familien har kosa oss med er pepperkakebaking! Det er vel det eneste slaget der alle er med å lager, mens resten skal nok mamma ha mest ære for å lage. I løpet av helga har det blitt intet mindre enn 6 slag! Flink er mamman min!


Søsteren min har laget kjærestepar, og jeg har brukt formene jeg kjøpte i Gamla Stan i Stockholm i sommer. Jeg angrer veldig på at jeg ikke kjøpte flere, for der hadde de så mange fine. Spørs om ikke jeg må tilbake dit å kjøpe flere så fort jeg blir frisk! Planen var å bruke bringebærdrops i hullet i hjertene, for da blir de så fine, men det hadde vi glemt å kjøpe, så det får bli neste år!

Litt håndarbeid vil snart bli vist igjen. Jeg holder på med en bestilling på to barneluer, og jeg blir nok ferdig i løpet av kvelden håper jeg! Greit å få levert de før jul så de to søte tvillingjentene kan bruke de på julebesøk!

Ha en fin kveld!

onsdag 10. desember 2008

Og vinneren er...

... Pernille! Da vanker det en liten juleoverraskelse til deg!

Ellers har jeg litt annet å vise fram også! Ikke noe jeg har laget, men jeg har fått en koselig award! Den fikk jeg av Ruth. Tusen takk!


Dette er teksten som følger med utmerkelsen:"The blog invests and believes the PROXIMITY - nearnessin space, time and realationship! These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prices or self-aggrandizement. Our hope is that when the ribbons of these prices are cut,even more friendship are propagated. Please give more attention to these writers!Deliver this award to eight bloggers who must choose eightmore and include this cleverly written text into the body of their awards.""Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres".
Mammadragen har tagga meg, og her gjelder det å fortelle 7 ting om seg selv... Det var det da =)
Vel vel, her er 7 ting om meg som sikkert ikke alle visste da.
1. Jeg er skikkelig kontrollfrik, noe som ikke alltid er helt bra har jeg skjønt...
2. Jeg liker ikke klementiner som er slappe i skallet og "tørre". Dess strammere skall og
surere smak, jo bedre!
3. Jeg takler ikke fiskeboller! (Les: Overdose)
4. Jeg er avhengig av pastiller, type Lackerol Salvi og grønn Frisk.
5. Jeg hater slanger og edderkopper, men har likevel klappa en 2 meter lang tigerpyton. Det var som å klappe et par støvletter igrunn =)
6. Jeg liker ikke tannleger, og blir helt dårlig av å se sånt bare på tv.
7. Jeg synes vafler med salami på er godt!
Da har jeg funnet 7 ting om meg. Denne har gått til såpass mange nå, at om du har lyst har du lov =)
Ha en fin kveld!

mandag 8. desember 2008

Innlegg nr 100!!!

Da har det blitt 100 innlegg i bloggen min gitt! Det har gått ganske fort egentlig! Og i dette innlegget blir det masse forskjellig! Først må jeg vise fram appelsinen min. Enda en kalender =) Den ble ikke laga før i slutten av forrige uke, glemte den litt bort. Men nå henger den i vinduet på rommet mitt!

Neste ut er en liten juleduk jeg hekla på lørdag. Da ble formen etterhvert såpass bra at jeg hekla masse, noe som igjen resulterte i en heller laber form på søndag og idag... sånn kan det gå...
Mønsteret fant jeg i Garnstudios julekalender. Dette er egentlig en stor tallerkenbrikke. Jeg hekla den i Baby Bomullsport, så den er litt mindre enn den egentlig skulle være. Synes den ble søt jeg!

Det neste jeg laga på lørdagen var to luer. Mønsteret finner du her. Kanten nederst er litt annerledes enn i mønsteret, det er eneste forandringa jeg laget faktisk =)

Så er det en liten juledjevel =) Har strikka mange av disse luene, synes de er artige å strikke. Denne ble julevarianten, så gjenstår det bare noen som kan bruke den da =) Den er strikka i Silja på pinne 2,5 og 3.

Etter en titt ut av vinduet var jeg overraskende fort nede ved postkassa, for der var det pakke til meg! Masse deilig ullgarn fra 123knit! Jeg har ikke noen planer for garnet egentlig, har bare hatt veldig lyst til å prøve det!

Siste ferdige prosjekt for denne gang er faktisk ikke helt ferdig. Mangler for og litt pynt bare, men synes jeg kunne vise den fram nå likevel! Jeg hekla den i dobbel tråd cotton fra Stoff og Stil, og det gikk med rett under 3 nøster på den. Mønsteret er fra boka Stitch'n'Bitch -- The happy Hooker.

Siden dette er innlegg nr 100 har jeg tidligere skrevet at det kom til å komme en overraskelse. Ikke så stor kanskje, men om du skriver en kommentar er du med i trekningen av en liten juleoverraskelse! Vinneren blir trukket på onsdag kveld!

onsdag 3. desember 2008

Desember har kommet!

Da har det vært desember noen dager, og min plan om å være helt ferdig med julegavene før desember sprakk gitt. Jeg har bare to håndlaga gaver igjen da, så det er ikke så ille, men hva skal man finne på til pappa??? Noen som har en god ide? Den mottas i såfall med stor takk!
I går pakka jeg til og med inn gavene som var ferdig, er så greit å ta det når man har litt overskudd så ikke jeg må stresse med det seinere hvis formen da er dårligere!
Det blir ikke bare julegaver da... Jeg har strikka litt annet (les: MYE) i løpet av tida jeg har laga julegaver... Men det er jo så mye fint å lage! Derfor kommer det litt nytt igjen nå:
Først ute er en Trollungejakke fra boka Myk Start. Den er strikka i Fearytale med to tråder på pinne 6. Det gikk med litt over 2 nøster fordi jeg ikke strikka mønsteret helt som det sto, jeg strikka med to tråder hele veien. Droppa hetta på den siden jeg strikka den i 0-3 mnd. Ikke at jeg har prøvd det ut, men jeg synes det blir litt klumpete på sånne små som likevel bare ligger i vogn eller sete...

Hekla en blomst å sydde på også da. Knappene er fra Stoff&Stil som vanlig =)

Neste prosjekt som er ferdig er et par votter. Disse er i str. dame. Har strikka et par tidligere også, men da mindre størrelse og annen farge. Jeg brukte Cortina fra Sparkjøp på disse, og det garnet var litt i tykkeste laget. Det gikk med rett under 150 gram på pinne 5,5.

Også må jeg jo selvsagt ha med litt vinterbilder! Dette er utsikta fra forsida av huset. Ute er det sol og 0 grader, så det er riktig så fint!

Dette er fra baksiden av huset. Dokkestua har snø på taket og er så fin så!

Da håper jeg alle får en fin og vinterlig dag!