tirsdag 28. april 2009

Lamminga er i gang =)

Mitt lam så dagens lys nå i kveld og krever mye mindre jobb enn de søte små lambiene som i disse tider er på vei! Har sydd noen av disse før også, og da jeg rydda i stoffet mitt fant jeg et som var klipt men ikke sydd. Det måtte jo gjøres noe med! Har egentlig tenkt på det i flere dager, men det har bare ikke blitt noe av... Men nå er Lambi her og er noen får nok en ny venn. Jeg har nemlig flere små venner jeg som godt kan få et lite lam =)


Jeg har andre ting som er ferdig også, og det kommer vel ikke som noe sjokk at det er kopptuer??? Her er en litt annen versjon, det er faktisk Tiramisuteppeoppskrifta jeg har brukt! Den ble kanskje litt tykk, men vi får prøve og se!

Garn: Drops Paris
Heklenål: 4 mm.
Og til slutt noen av de standardklutene jeg har strikket veldig mange av nå! =)
Mønster: Grandmother's favourite dishcloth
Garn: Mor Aase bomull, Cotton fra Stoff og Stil, dobbel tråd
Pinner: 5 mm og 4,5 mm.
Det var alt for nå, og se, det var jo ikke noe stress å oppdatere med en gang noe er ferdig =)
Ha en fin fin uke alle sammen!

søndag 26. april 2009

Babytøydilla =)

Det begynner å bli en stund siden jeg oppdaterte sist, så nå kommer det et laaangt innlegg (igjen) Jeg skjønner ikke hvorfor jeg samler opp så mye, det er jo igrunn ikke noe tiltak å blogge!
Vel vel, først ut er påskestrikketøyet mitt! Jeg var i den lokale garnbutikken min hvor jeg skulle kjøpe garn og mønster til en bolero (skal ta bilder av den å etterhvert!) og på disken lå en modell av denne bodyen! Den var bare helt herlig, så jeg måtte bare ha garn og mønster jeg også! Den ble helt ferdig først for noen dager siden, damping er kjedelig og trykknapper hadde jeg visst ikke =) Denne er strikket i str 3-6 mnd. Synes det er en grei størrelse å strikke, den aller minste kan fort bli litt liten og varer gjerne ikke så lenge. Greit at den passer en stund når man har lagt en del arbeid i det!


Mønster: Dale Baby, hefte nr. 208
Garn: Baby Ull fra Dale, litt under ett nøste av hver farge
Pinner: 2,5 mm.

Et lite nærbilde av knappene. De er litt bling bling =) Synes de var så søte!



Neste prosjekt har blitt strikket ferdig i steiksol på verandaen i går =) Ironisk nok sitter jeg med ull mellom hendene og tenker på kaldere tider når det endelig har blitt varmt og godt her i landet! Men denne så jeg at ei på Ravelry hadde strikka og falt helt for, så jeg har herma litt der da=) Denne er strikka i str. 5-8 mnd og er tiltenkt ei lita snuppe som er i den alderen til høsten!


Mønster: Dale Baby, hefte nr. 197
Garn: Dale Baby Ull, litt over 100 gram
Pinner: 2,5 mm.

Et nærbilde av knapper her også! Synes de var så søte og gjorde den akkurat rosa nok for min smak =)


Så til noen gamle kunster =) Har laga mye makrame i min tid, og får skikkelig dilla med ujevne mellomrom! For et par-tre uker siden fikk jeg bestilling på det blå, og da var dilla igang igjen. Fikk også bestilling på det med oransje perler litt seinere =)



Og det slutter ikke der kan du tro! Jeg var så godt i gang at jeg laget fem stykker til, og det blir nok flere. Disse har jeg planer om å selge etterhvert.





En annen dille som har kommet over meg igjen den siste tida er å strikke kopptuer. Bare idag har jeg strikka to og holder på med en tredje =)

Garn: Mor Aase bomull og Mandarin Petit, dobbel tråd
Pinner: 5 mm. og 4,5 mm.
Til slutt idag har jeg to luer å vise fram. Man må jo forberede seg på julemesser og diverse som kommer utover høsten! I tillegg har jeg fått slanka av litt av garnlageret med disse luene da!

Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highland Wool fra 123knit, dobbel tråd
Heklenål: 8 mm.
Det var alt for denne gang! Idag har jeg også vært ute og gått en tur over Ypsilon bru og litt rundt i området der i Drammen. Det var første gang siden februar i fjor, utrolig deilig å kunne gjøre litt hverdagslige ting som å gå tur igjen!
Ønsker alle som er innom en fin uke som kommer!

torsdag 16. april 2009

Har du kontroll på strikkepinnene???

..Hvis ikke kan du få det nå! Jeg har sydd noen strikkepinneetuier som jeg selger for 200 kr + porto (25 kr). Etuiet har plass til strømpepinner fra str. 2 mm til 9 mm, altså 17 sett, maks 20 cm lange. Etuiene måler ca 55 x 21 cm.

denne linken finner du bilde med pinner i.
Først et samlebilde av alle sammen :




Nr. 1:


Nr. 2: Solgt


Nr. 3:


Nr. 4: ja det er to like =)


Nr. 5:


Nr. 6:


Jeg har også gjort litt annet enn å sy den siste uka da...=) Først et par luer som skal selges til høsten... Er vel ikke så mange som vil ha tjukke luer nå antakelig...tihi!


Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highlandwool fra 123knit, dobbel tråd.
Heklenål: 8

Til slutt et par kopptuer også (les: kjøkkenklut) Dette er en veldig grei måte å bli kvitt enslige nøster av bomullsgarn. Har strikka to til i påska, men de ble igjen hos bestemor og bestefar=)



Mønster: Grandmother's favourite dishcloth
Garn: Cotton fra stoff og stil og Mandarin Petit, dobbel tråd
Pinner: 4,5 mm.

Det var alt for nå. Har noe mer som er nesten ferdig, så får satse på at det ikke blir så veldig lenge til neste gang =)

søndag 5. april 2009

Snøugler?

Jeg har gått og sikla på denne genseren en lang stund! Egentlig tenkte jeg å ha den som påskestrikketøy, men det ble for fristende der det lå i en pose og venta på påskeferien! Det tok ikke så mange dagene, så var den ferdig gitt! Men nå har jeg jo heller en påskegenser! Jeg har vært og kjøpt nytt strikketøy som skal med på påskeferie da, så ingen fare =)

Mønster: Owls
Garn: Sandnes Alfa, 450 gram ca
Knapper fra Stoff og Stil, 32 stk
Pinner: 6mm og 6,5 mm.

Så over til et par sokker mamma fikk til bursdagen sin. Har strikka disse flere ganger, men synes de er så morsomme, og mønsteret er enkelt å følge med på!

Mønster: Duckies (ravelry)
Garn: On-line
Pinner: 3,25 mm.

En venn av meg synes den forrige lua med tekst jeg laga var så kul, så her er en annen en. Det står avalaker på den, som er hans, hva skal man kalle det, kallenavn vel... han er en racer på grafisk design, så en tur innom www.avalaker.net er å anbefale!

Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highland wool fra 123knit
Pinner: 5,5 mm.

Så et par prosjekter for å få brukt opp litt garn da! En lue og et pannebånd! De er hekla i Drops Ice, og jeg tror ikke jeg kommer til å bruke det garnet noe særlig mer. Det blir veldig tykt og tungt. Greit å ha prøvd det da =)


Nå er det på tide å nyte det fine været litt!
Ha en fin fin søndag og en god påske!