torsdag 28. mai 2009

Baggy lue!

På tide med en oppdatering igjen! Jeg fikk bestilling på ei baggy lue igjen for en stund tilbake, mottakeren av den forrige lua ble nemlig for varm nå. Fullt forståelig siden den er laga av ull. Som sagt, så gjort, jeg fikk et bilde av ei lue og skulle lage en som ligna. Litt kunstnerisk frihet har jeg tatt meg, den er nemlig litt mer baggy enn den jeg så på... MEN, den har sånn capsdings, så jeg er litt stolt asså!

Mønster: Eget
Garn: Dobbel tråd Cotton fra Stoff og Stil
Heklenål: 5 mm.

Videre et par tjukke gode tøfler som har vært ferdig veldig lenge... Har rett og slett glemt å blogge de =) Disse var også en bestilling, og nå er de avlevert.

Mønster: Eget
Garn: Easy fra Sandnes
Heklenål: 8 mm.

Det var alt for nå. Pinsa er snart her, og i morgen blir jeg jammen meg et år eldre. Det er forberedt Daimiskake og rabarbramuffins, så det skal nok feires stille og rolig med god mat! Det er jo meldt veldig bra vær, så jeg må nok ha vært snill i år =)

lørdag 23. mai 2009

Ekstremvær???

Idag har det vært en veldig fin dag, fint og varmt vær, sol og deilig! Har vært med å pusla i hagen, spist frokost og lunsj ute, og planen var grilling. Så kom dette:

Det begynte med at det skya over og ble veldig trykkende vær. Det var vel noen som snakka litt for høyt om grilling antar jeg. Av erfaring skal man overraske værgudene med å plutselig sprette ut og ha alt klart for grilling. Så fort det er nevnt mer enn en gang blir det gjerne dårlig vær... Rart det der du!

Det begynte jo med lyn og torden, masse torden! Dog ikke så nærme, men det hørtes da godt likevel.

Vi dro ut markisa og tenkte at vi skulle spise inne siden det ikke var så varmt lengre, og godt var det!
Her er et bilde fra foran huset, det har hagla litt da kan du si!!!

Sånn ser det ut på terassen=) Den markisa var det plutselig ikke så mye vits i, det var helt klissvått selv inne ved veggen under hagemøblene... Men grilling skulle det bli, nå var vi jo i gang!
Så mens pappa grilla maten laga han like godt en snømann =) Her snakker vi kontraster! Det nærmer seg slutten av mai, og grill og ssnømann er ikke det man oftest ser sammen! Haha

Et lite nærbilde av kameraten. Det skal sies at han er av det veldig våte slaget, han ble litt svett stakkar der han står ved siden av grillen.

Så, like brått som det starta, er det over. Sola skinner og alt er bare velstand.

Regnmåleren viser at det kom ca 18 mm regn i løpet av ca 20 minutter. Det tilsier et ganske heavy regnvær =)

Man kan jo ikke bli annet enn facinert av været her i landet. At det er så skiftende! Nå får vi bare håpe at det blir mer sommerlig framover!
Ha en fortsatt fin helg!

onsdag 20. mai 2009

Bolero!!!

Det har jammen gått en god stund siden jeg oppdaterte sist igjen, dagene bare flyyyr avgårde jo =) Denne boleroen har egentlig vært ferdig i lang tid, hvertfall siden rett over påske, jeg har bare ikke fått tatt bilde av den. Den gjør seg nemlig ikke når den ligger, så da må man ha litt fotohjelp. Da er det lett å glemme hele greia =) Men sånn ser den nå ut da:

Og sett bakfra:
Mønster: Fra et eller annet Dalehefte
Garn: CottonLux
Pinner: 3,5 mm.

Neste ut er et par tøfler som er laga på bestilling.

Mønster: Eget
Garn: Rubin fra Sparkjøp
Heklenål: 4 mm.

Så et pannebånd for å få brukt opp litt garn =)

Mønster: Eget
Garn: Bomullsport fra Sparkjøp
Heklenål: 3 mm.

Til slutt et lite lass med kopptuer igjen. Jeg blir visst ikke lei av de jeg... skjønner ikke det =)

Mønster: Grandmother's favourite dishcloth
Garn: Cotton fra Stoff og Stil, dobbel tråd
Pinner: 4,5 mm.

Det var alt for nå. Skal se om jeg ikke greier å oppdatere litt tettere igjen =) Det kommer nok snart noen blomsterbilder igjen også!

lørdag 9. mai 2009

Kort og godt =)

Jeg er medlem av Hobbyklubben, og for en tid siden fikk jeg boka en kreativ hilsen i posten. Der er det mange fine kort, og denne uka fant jeg fram boka igjen. Kortet jeg har laget skal gis i konfirmasjon, men det passer jo igrunn godt til bryllup også.
Sånn ser det ut foran:

Og sånn ser det ut inni:
Idag var jeg på Panduro og shoppa litt mer kortting, litt mer hemp til makrame, og disse øreringene, dvs jeg kjøpte bare selve pynten da. Det andre hadde jeg selv og har satt de sammen. Synes de ble veldig søte og enkle, og kommer nok til å bruke de masse! Jeg har egentlig ikke likt sånne "dingleøredobber" så masse, men nå synes jeg det går helt greit =)

Til slutt kommer det enda flere kopptuer. Blir visst ikke lei jeg... Hehe, nå er det snart slutt på bomullslageret mitt, hvertfall det som egner seg til kluter, så da får vi se om det blir flere etter det =)
Ønsker alle som er innom en fortsatt god lørdagskveld!

onsdag 6. mai 2009

Barndomsminner!

Det har vært veldig fint vær her idag, med unntak av en liten regnskyll midt på dagen, og her i kveld tok jeg meg en liten tur i skogen. Når jeg går i skogen, bare helt i kanten mot hagen, så må jeg ha gummistøvler. Jeg er nemlig VELDIG redd for hoggorm =) Også blir jeg i godt humør av å se på gummistøvlene mine da *fnis*

Det ble ikke noen langtur, bare en liten runde for å se på gamle barndomsminner. Først ut er bekken til meg og ei venninne =) Her plumpa vi uti hver eneste vår på jakt etter blomster og andre fine ting =) Det er ikke så mye vann i bekken da, den var større før...

Videre er drømmehytta som skulle bygges da vi var små, den er nå bare noen få planker igjen i trærne, men den er nå der da!!! Det vi fikk opp har hvertfall holdt seg i 15 år eller hva det er =)

Denne steinrøysa har vi også lekt masse i. Jeg er oppvokst i ei gate der vi var mange på samme alder, og hadde dermed alltid noen å leke med! Her var det ikke heeeelt lov å leke, men akk så gøy! Nå er imidlertid hele røysa flata ut og skal etterhvert bli en vei...=( Den skulle vært der for 20 år siden da, så det tar vel litt tid og andre prosjekter som må være ferdig før det kommer noen vei da... Vi krysser fingrene!

Det begynner å bli veldig grønt og fint i skogen nå, stakkars søsteren min er jo så allergisk. Jeg har heldigvis sluppet unna det!

Det lønte seg jammen meg med gummistøvler, de var litt gjørmete da jeg kom hjem igjen gitt =)
For de som har vært innom bloggen her jevnlig, så er blomster et kjent tema =) Først ut er hvitveisen. Den har stått såpass lenge nå igrunn at den sikkert snart visner. Jeg rakk nå i hvertfall å ta bilde av den da!

Denne blomsten har jeg tatt bilde av før også, her har den ikke sprunget helt ut da. Likevel ssynes jeg den er så kul med all pelsen sin!

Jeg har fått gjort litt håndarbeid også da! Dette sjalet ble ferdig for snart en uke siden og er gitt bort til en veldig koselig dame jeg har jobbet sammen med før!

Så et lite bilde av kanten. Jeg hekla på 6 staver i hvert "hull" sånn at kanten ble litt tyngre og dermed ikke kryper så mye mot midten.

Mønster: Felisis englemaskekurs
Garn: Kitten Mohair
Heklenål: 3,5

Nå er det dags for litt mer hekling. Må vel få til hvertfall en lapp til teppet mitt, da mangler jeg bare 31 stykker! Det går framover=)

Ha en fin fin kveld!