søndag 30. august 2009

Gammelt =)

Tidligere i sommer var vi hos bestemor og bestefar og da fikk jeg disse mønstrene! Har bare helt glemt å blogge de før nå jeg =) Det er masse gamle heklemønstre og strikk til baby! Utrolig morsomt å se hva som ble laget før! Jeg har planer for flere av tingene i de jeg også, jeg er ført altfor seint jeg, tihi!

Denne utrolig søte kjolen har jeg tenkt å strikke i melkegarn, har bare litt andre prosjekter først.

Denne jakka er så søt at den bare må strikkes

Synes denne er så søt fordi den har puffermer =)
Denne jakka har mamma strikka mange av visstnok:

lørdag 29. august 2009

Lue og hals

Dette er et sett som har vært ferdig lenge egentlig, men siden mottaker ikke fikk det før på fredagen har jeg venta med å blogge det =)
Her er det eget mønster, og om noen er interessert kan jeg godt legge det ut.

Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highland Wool fra 123knit
Pinner: 4,5 mm.

Ble veldig fornøyd med toppen av lua, som ser sånn ut:

Jeg har jo også strikka hals da, i samme mønster. Den ser sånn ut:

Og til slutt et bilde av det sammen:

Rundpinneetui!!!

Jeg har fått noen forespørsler på om jeg lager rundpinneetuier i tillegg til de strømpepinneetuiene jeg har laga. Det har tatt litt tid å finne en løsning som fungerer, men jeg fant et bilde på nettet, og voila! her er det første:

Etuiet har tolv rom som hver har plass til ganske mange rundpinner, se bilde lengre ned.

Det er bretta sammen som ei bok og tar ikke så veldig stor plass egentlig:

Sånn ser det ut med pinner i, og som du ser er det plass til ganske mange pinner i hvert rom. I et rom har jeg vel 6 rundpinner i str. 3 mm.

Og til slutt, sånn ser det ut lukka med rundpinnene inni:

Jeg kan gjerne sy på bestilling, jeg tar 200 kr inkl. porto for disse!
De måler ca 29x40 cm utbretta, og 14,5x23 bretta sammen.

fredag 28. august 2009

Nytt sjal!

Jeg har jo strikka et Swallotailsjal for ikke så lenge siden, på bestilling. Det ble imidlertid litt lite når hun ønska seg et stort godt sjal, så da var det bare å ta fatt på tykkere garn og pinner! Dette ble nok stort nok tenker jeg!

Et nærbilde av spissen:

Mønster: Swallowtail Shawl av Evelyn Clark
Garn: Rubin fra Sparkjøp
Pinner: 6 mm.

Den siste uka har vi hatt storopprydding på roteloftet vårt, og da dukka det opp masse gamle minner! Noen man blir helt flau av å tenke tilbake på, andre med latter og atter andre med nesten litt vemod. Plutselig ønsker man et lite øyeblikk at man er liten og bekymringsløs =)
Dette var noe av det jeg fikk tatt bilde av. Jeg vet ikke om det er flere som husker sånne dokker som man "vrenger" så de ser ut som en muffins? Den andre dyttes bare nedi og ser ut som et syltetøyglass. Jeg har innbilt meg at det var flere, men det var vel bare i drømme det da!

En annen ting jeg fant var denne fine nåla. Den husker jeg dessverre ikke hvor kommer fra, men den ser ganske gammel ut. Lurer på om jeg har den etter en av oldemødrene mine. Den har nå fått komme ned på rommet mitt i smykkeskrinet =)

Loftet vårt har nå blitt veldig ryddig og fint, og mye blir sendt på loppis og forskjellig! Det er litt forfriskende med sånne storryddinger av og til, greit å bli kvitt ting man ikke har brukt på 10 år!

torsdag 20. august 2009

Godteri???

Ikke akkurat, men de ser jammen meg ut som det =) Tidligere i sommer var jeg på Lierdagene, av alle ting, og på en søt interiør- og gavebutikk fant jeg disse perlene. De har ligget litt glemt en stund (ikke så rart med tanke på at jeg fant de nederst i håndarbeidskurven da jeg rydda, tihi) men nå har jeg fått brukt en del av de! Det til høyre er mitt mens det andre skal gis bort =)

I stedet for å spise de fine perlene over her, så kan man drikke en god kopp te! Jeg har hatt litt hetta en stund for te pga at det har vært brukt som behandling av kroppen min, men nå begynner det å bli godt igjen! Jeg kjøpte denne teen da jeg var på Øramartnan i ferien hos bestemor og bestefar, og den smaker kjempegodt! Jeg falt nok mest for det at den skulle gi energi, men så lukter den også helt fantastisk og smaker kjempegodt! Faktisk er den nesten bedre kald, noe som passer meg utmerket fordi jeg er så varm at en kopp te ikke er det beste =)

Ellers har jeg vært litt flink idag! Jeg har hengt opp noen bilder som har vært planlaggt veldig lenge, men som pga sykdom har blitt liggende. Eller, dvs rammene har blitt liggende og bildene har blitt på pc'en! Jeg hadde egentlig planer om å ta noen andre bilder i sommer, men man kan jo ikke alltid sette sin lit til at blomstene ser like bra ut som året før, så da ble det til at jeg brukte noen jeg hadde fra før. Det er jo ikke verre enn å bytte de ut når man finner noen finere da! Disse henger nå over senga mi på rommet. Jeg har ganske lite rom, så det er ikke så mye veggplass igjen der når skap, bokhylle, annen hyll og døra står åpen, så nå har jeg bytta ut det som var der før =) Det er for så vidt plass til flere slike bilder der om jeg skulle få lyst også, jeg synes det er litt fint med mange bilder sammen hvertfall!

Jeg strikker jevnt og trutt også, men med mange prosjekter på en gang tar det litt tid før det blir noe ferdig =) Noe er ferdig, men det skal bli en gave, så blogginnlegget må nok vente litt der! For de som er ekstremt nysgjerrige kan man gå inn på Ravelry da =)

tirsdag 18. august 2009

Milo...

...Men ikke ullvaskemiddelet =) Har hatt lyst til å strikke denne vesten lenge, den er jo bare så søt og enkel. Veldig greit for sånne små med vest også, det blir jo ikke så varmt som genser! Jeg brukte egen flette (er så godt i gang med den siden den er på en kjole jeg strikker). brukte halvannen dag tenker jeg, iregna elendig form =)
Jeg strikka med tykkere garn enn det står i oppskrifta, så jeg strikka str 6 mnd, og den endte opp på ca 18-24 mnd. Fargen er egentlig helt dyp lilla, dagslyset hadde bare ikke lyst til å vise den fram!

Mønster: Milo (Ravelry)
Garn: DROPS Paris
Pinner: 4 mm.
Størrelse: Ca. 18-24 mnd.

Videre har postmannen vært veldig snill med meg =) Han har kommet med litt pakker igjen! Jeg har fått litt dilla på sjal, så da hadde jeg veldig lyst på denne boka. Den er kjøpt hos Kaleidoscope Yarns. Veldig god service og god pris!

Også har jeg kjøpt meg mer deilig mykt sokkegarn! Dette skal bli julegaver etterhvert hadde jeg tenkt! Det blå garnet er egentlig mer petrolfarga enn vanlig blått da...

Det var alt for nå, det er vel på tide å pusse tenner og komme i gang selv om man er syk... man føler seg hverfall litt bedre da!

onsdag 12. august 2009

Fine ting!

For et par uker siden var jeg inne på Etsy for å se om det var noe fint håndfarget sokkegarn der, og det kom vel ikke som noen stor overraskelse at det selvfølgelig er det? Denne hespa kjøpte jeg av knittindiva for 20 dollar pluss frakt! Den er bare helt utrolig herlig myk og deilig og skal bli til gode myke julegavesokker=)


Idag fikk jeg pakke fra England, en hel haug med KoolAid som jeg har bestilt =) Jeg prøvde meg med kirsebær fra hagen for å farge garn, men det ble så mislykka at det ikke kom innom bloggen en gang! Haha
Nå vil jeg prøve igjen og se om dette går bedre, gleder meg!

Har gått en tur rundt i hagen idag og sett på "avlingene". Det skal sies at ikke mye vokser så veldig villig her i gården, vi har ca 10 cm jord før det er fjell, fjell og fjell rundt huset! Men likevel, dette er resultatet av solbærbusken vi planta tidligere i sommer, så det er jo ikke sååå dårlig da =) De smakte kjempegodt forresten!

Jeg har også laga et kort til ei venninne som nettopp har fått ei lita jente! Gleder meg stort til de tar turen i denne retninga!


Også til slutt må jeg vise fram en kul ting jeg fikk av ei venninne! Denne vindmølleblomsten ble montert og satt ut med en gang! Blir i så godt humør av å se på den!

Nå er det tilbake til strikking og kos. Snart blir det mammas hjemmelagde pizza også, nam nam! Tor ruller over her med hammeren sin, det kan vel lønne seg å slå av pc'en!

mandag 10. august 2009

Mer sokker!

Det tyter sokker ut overalt i huset her snart =) Men jeg har flere på pinnene og koser meg med det! Disse har jeg juksedesigna selv, dvs, jeg fant et mønster på pulsvarmere for lenge siden som jeg skulle strikke, men synes de ble vel store. Fant igjen mønsteret for litt siden og kom i gang! Synes mønsteret egna seg veldig godt til sokker!
Garnet var også helt utrolig deilig! Det strikker jeg gjerne av igjen!

Mønster: Omgjort versjon av Spooky Cabled Armwarmers
Garn: Austermann Step med Aloe Vera og Jojoba
Pinner: 2,5
Størrelse: ca 37-38

Et nærbilde av mønsteret:

Jeg har også strikka sjal! Noe annet enn sokker joooo =) Har hatt lyst til å strikke Swallowtail lenge og har endelig fått gjort det! Eneste var at det var ønske om et stort og godt sjal... Det ble visst ikke dette da... Så nå er jeg igang med sjal nr 2 i tykkere garn og pinner. Dette blir veldig stort da, så det bør holde =)

Mønster: Swallowtail Shawl av Evelyn Clark
Garn: Senja fra Gjestal
Pinner: 4 mm.

Et nærbilde:
Jeg har også fått bestilling på et strikkepinneetui av Baddie. Dette er beregna på kun tynne pinner, så det har flere og mindre rom =)

Det var alt for nå! Jeg har begynt på et annet stort prosjekt også, nemlig en utrolig fiiiin kjole! Om du ble VELDIG nysgjerrig nå kan du ta turen innom Ravelry her. Min blir i cerise Lucca Tweed. Er foreløpig veldig fornøyd!

Jeg har også veid opp garnlageret mitt idag, og jeg har "gått opp" ca 300 gram... Det var litt strek i regninga asså! =)

tirsdag 4. august 2009

Sokker og litt blanda drops

Jeg har nok en gang strikka sokker, og denne gangen har jeg funnet meg et nytt favorittmønster tror jeg! Det passer helt supert for stripete sokkegarn og sitter godt på foten. Jeg har laga egen hæl som er helt enkel, synes ikke det ble så fint med dilldall på hælen også når det er så fint mønster på resten av sokken. Fargene er egentlig ikke så blasse, de er rett og slett kjempefine! Disse ligger å venter på at søsteren min kommer hjem i kveld =)

Mønster: Feather and Fan fra boka Socks Socks Socks
Garn: Regia Silk Color, farge Tanzania
Pinner: 2,5mm.
Størrelse: 36-37

Jeg har også fått gjort ferdig flere pengepunger. De har vært ferdig hekla i lang tid, men det er jo som sagt så kjedelig å sy i glidelåser! Nå er det gjort, så nå har jeg ikke flere uferdige! Klapp på skuldera!

Den rosa har jeg lovet bort, de to andre selger jeg for 120 kr stk inkl. porto. De er ca 10 cm brede.



Jeg har også laga meg et smykke med perler jeg fikk av søsteren min da hun hadde vært i England.


Til slutt er det et bilde av det siste bokkjøpet =) Mange andre har denne boka og produserer det ene fine sokkeparet etter det andre, så nå skal jeg også det !