torsdag 29. oktober 2009

Diverse ting!

Jeg har en del bestillinger og gaver som jeg ikke har kunnet blogge enda, men nå er det noe som er avlevert, så da kommer det her også! Først ut er et par sokker som ble gitt i gave til ei venninne:
Mønster: Kai-Mei fra boka Sock innovation av Cookie A
Garn: Admiral ettellerannet fra 123knit
Pinner: 2,25 mm.
Størrelse: ca 37

Så bestilte tante pulsvarmere til å bruke på jobben, og da fikk jeg endelig strikka disse. Synes de er så fine og enkle uten altfor masse dilldall!

Mønster: Augusta av Frk. Badegakk
Garn: Pt5 Sport (tror jeg)
Pinner: 3 mm.
Størrelse: Dame

Også ville tante ha noen nye kopptuer til kjøkkenet. Jeg har jo ikke strikka noen av disse før da =) Bare rundt 40 stk...

Mønster: Grandmother's favourite dishcloth
Garn: Mandarin Petit dobbel tråd
Pinner: 4,5 mm

onsdag 28. oktober 2009

Garnslanking???

Jeg har drevet litt aktiv garnslanking i det siste, og jeg har jo strikka votter og lue til ei lita jente ( i et tidligere innlegg). Det nøstet blir forøvrig aldri tomt det, så nå ble det sokker også... Og det er fortsatt mer igjen!!! Jeg var redd det ikke var nok til disse jeg, men så feil kan man altså ta! De er egentlig mye mer mørkebrune. Dagslyset nå er så hvitt at ingenting blir helt riktig gitt...

Mønster: Fra Nøstebarnboka
Garn: New Zealand Lammeuld fra 123knit
Pinner: 4,5 mm.
Størrelse: 4-12 mnd.

Jeg har også strikka sokker igjen. Det har blitt en stund siden forrige par nå, så det var på tide. Var litt lei, men når jeg kom igang igjen gikk det så fort atte! Greit med sokker på litt tykkere pinner! Også disse er egentlig mye mørkere da, de er brune, ikke grå...

Mønster: Brigid (Ravelry)
Garn: Regia Silk 6-ply
Pinner: 3,5 mm.
Størrelse: 36-37

Neste sokkeparet nå er til meg selv, og det blir knestrømper! Tror de blir veldig fine asså =) De er strikke på pinne 2,5, så det kan nok ta litt tid, men den som venter på noe godt osv!
Ble du nysgjerrig? Da kan du se HER. Jeg har gjort noen forandringer så jeg får de som jeg vil ha det da. Ellers er det siste innspurt på julegavene nå, holder på med den siste! Også er det en del bestillinger på gang og andre prosjekter, så jeg er absolutt ikke arbeidsledig =)

lørdag 24. oktober 2009

Sminkepung

Jeg må si jeg har blitt litt flink til å oppdatere ofte i stedet for å lage så innmari lange innlegg! Nå kommer noe som virkelig kunne vært ferdig for lenge siden! En sminkepung jeg fant umontert i en skuff... Det mangla bare å sy i glidelås, sy på blomsten og sy de to delene sammen. At det går an! Men jeg fikk ett dytt bak da ei venninne ville kjøpe den, og vips, her er den! Den er egentlig mørk lilla, men selv ikke dagslys eller blitz ville gi meg den fargen idag gitt. Og blomsten er mer off-white enn så blendene hvit som her =)

Mønster: Eget
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm.
Størrelse: Sånn passe stor til ikke altfor masse sminke =)

Idag har det forresten snødd her! Den la seg heldigvis ikke da. Sånn snø er egentlig greit. Det er koselig når det snør også slipper man all måkinga! Fine greier!

fredag 23. oktober 2009

En søt liten engel

Oppskrifta på denne søte engelen har jeg kjøpt for lenge siden, men først nå har jeg fått surra meg til å lage den! Litt pirk, men så søt som den ble er det verdt det!



Mønster: Paz the little angel (Ravelry)
Garn: Rubin, Plumet og Lame' Susy
Heklenål: 3 mm.

Jeg tror ikke det blir flere av denne, det handler mest om det at jeg HATER det gullgarnet etter dette prosjektet. Men hvis jeg finner noe som er litt mer elastisk og faktisk spunnet, da skal vi ikke se helt bort fra at det kan bli flere =)
Ha en finfin helg!

torsdag 22. oktober 2009

Luer og votter

Jeg har garn, masse garn! Litt for mye egentlig, eller, jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke det til... og med et lite rom er det faktisk litt begrensa hvor mye man kan ha stua vekk overalt! Så jeg har gått igjennom det nå, og en stappfull bærepose med diverse rester og garn jeg ikke vil ha selger jeg for 200 kr inkludert porto! Det er nok nærmere 2 kilo med stort og smått! Gi meg et pip om du ønsker det! Så fant jeg fram garn jeg har lyst til å bruke. Ei venninne har to helskjønne barn, så litt garn går til prosjekter til de! Først ut er det lue og votter til ei lita frøken! Ble veldig fornøyd med det! Det er bare det at det slanker så innmari lite... *sukk* men noe går jo vekk da, om det er aldri så få grammene det er snakk om =)

Mønster: Fra Nøstebarnboka
Garn: New Zealand Lammeuld kjøpt på 123knit dobbel tråd pluss en rest silja til blomstene
Pinner: Lue: 2,5 og 3 mm Votter 3,5 mm
Størrelse: Ca 6-9 mnd.

Så må jo storebror også få! Han har nettopp fått vite at han ikke tåler ull rett mot huden, så da må man jo tenke litt mer! Men ull, det får han, men han får også fora den med jersey, eller t-skjortestoff om du vil. Dette har jeg ikke prøvd før, men noe så kjekt a gitt! Fort gikk det også! Brukte vel ikke mer enn en halvtime på å få i fôr, det må jo være overkommelig! Så vi får se om han liker lua! Jeg synes den ble veldig god! Jeg la bare den ferdigstrikka lua over dobbelt stoff og tegna og klipte rundt og sydde sammen. Veldig kjekt!

Sånn ser altså lua ut på innsida. God og myk i tillegg til at det virker litt vindstoppende vil jeg tro!
Mønster: Fra Nøstebarnboka
Garn: Peruvian Highland Wool fra 123knit
Pinner: 4,5 mm og 4,5 mm heklenål
Størrelse: Ca 2-4 år tenker jeg.

Det var alt for nå! Jeg holder på med diverse prosjekter som ikke er så veldig mye julegaver egentlig, for jeg har bare en igjen!!! Det er deilig det!
Ønsker alle sammen en finfin dag jeg!

lørdag 17. oktober 2009

Noe annet enn julegaver!

Jeg har veid garnlageret mitt, og det er såpass ute av kontroll at det er på høy tid å bruke en del!!! Så da har jeg hekla og tova et par tøfler igjen, synes de er veldig søte! Disse blir lagt ut for salg HER.

Mønster: Eget
Garn: Fritidsgarn
Heklenål: 6 mm.
Størrelse: 37.

Så er det litt mer julerelatert da! Disse har jeg hatt materialene klare til i lang tid, var først her på torsdag jeg var i modus for å lage de =) Dette er juletrepynt, og de blir også lagt ut for salg HER
Mønster: Eget
Garn: Solberg 12/4
Heklenål: 2 mm.

fredag 16. oktober 2009

Utfordret av Frøken ij!

Frøken ij har utfordra meg, så her kommer det litt om meg...

1. Skriv 3 ting du husker som om det var i går
♥ Folkehøgskolen
♥ Videregående
♥ Foo Fighterskonsterten på Quart 04

2. Skriv 3 ting du misliker
♥ Lavt energinivå
♥ Urettferdighet
♥ Frekke mennesker

3. Skriv 3 ting du liker godt
♥ Håndarbeid
♥ God mat
♥ Venner

4. Skriv 3 blogger du besøker daglig
Ninian
Strikkepinner og andre pinner
Ullhedina

5. Skriv ned 3 sanger du hører på for tiden
♥ 9 Crimes -Damien Rice
♥ Amitions - Donkeyboy
♥ Chasing Pavements - Adele

6. Skriv 3 Tv-programmer du følger med på
♥ Grey's anatomy
♥ FlashForward
♥ House

7. Skriv 3 venner du vil sende denne videre til
Strikkepinner og andre pinner
Olavas verden
Ninian

God helg!

torsdag 15. oktober 2009

Autumn Leaves Vest

Jeg ble veldig inspirert av Frk.Badegakk da jeg så at hun hadde laget denne vesten, så da måtte jeg også! Jeg fant fram litt forskjellig garn og satte i gang. Selve glattstrikken var gjort unna på en ettermiddag/kveld, men mønsteret, det tok lang tid det! Det var så utrolig pirkete at jeg holdt på å få fnatt, men ble ferdig likevel, og er veldig fornøyd med resultatet! Fargene er mørkere enn på bildene...

Mønster: Autumn Leaves Vest fra Pickles
Garn: Arwetta fra 123knit - dobbel tråd
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 6-9 mnd.

Størrelsen i mønsteret var 1 år, men jeg hadde litt tynnere garn, så da ble den litt mindre. Her er et nærbilde av mønsteret:

Og som Frk.Badegakk sa at hun hadde gjort så hekla jeg bare en kant rundt bak og satte i knapp i stedet for å sy sammen. Da blir den veldig grei å få over hodet!

tirsdag 13. oktober 2009

Buddybags

Disse har vært ferdig en stund, men siden de var bursdagspresanger med mammaer som er innom her, så måtte de være hemmelige til bursdagen var over =) det er tross alt ikke så mange jeg kjenner som har bursdag med to dagers mellomrom, som er jenter og søskenbarn! Men nå har de altså blitt ett år hver, og da kan man jo vise fram presangene! De heter Buddy Bag, og er små sekker. Det passer jo godt for sånne som begynner å se interessen av å ta med seg ting, pakke ting nedi osv =)

Mønster: Buddy Bags (Ravelry)
Garn: Bomullsport
Pinner: 3,25 mm og 4 mm

Nå har jeg hatt en skikkelig ufo-opprydning og blitt ferdig med en del av de, så da har jeg gitt meg selv lov til å begynne på et nytt prosjekt. Det ble Autumn Leaves Vest fra Pickles. Jeg strikker den i dobbel Arwetta og håper jeg har nok garn =)

mandag 12. oktober 2009

Fine knappene!

I en blogg ett eller annet sted så jeg så søte knapper, og skummelt nok hadde hun lagt ut link til stedet de var kjøpt... da var det gjort gitt... så nå sitter jeg her med utrolig søte knapper som ikke har noe mål enda. Det er igrunn ikke så farlig, for bare se så fine de er! Ble du frista sa du??? Da kan du ta turen til Aimoobaroo på Etsy =)





Idag har jeg pusla litt med enda en ny blogg! Denne er med møsntre på engelsk og finnes HER. Mønstrene vil jeg fortsatt legge ut her i bloggen på norsk også under labelen gratis mønstre

søndag 11. oktober 2009

Terrier Home Socks

I et tidligere innlegg viste jeg fram det fiiiine garnet jeg kjøpte for en tid siden. Jeg greide ikke å la være, jeg måtte bare lage noe av det for å se hvordan det "oppførte" seg =) Jeg lette en stund etter oppskrift og da jeg fant denne var jeg sikker. Ble veldig fornøyd med resultatet! Gode myke og varme sokker til det blir kaldt!

Mønster: Terrier Home Socks (Ravelry)
Garn: Wool Candy farge Fresh Fig
Pinner: 2,5 mm.
Størrelse: 36

Jeg gjorde litt om på hælen og fortsatte perlestrikken ned til hælfellinga. Synes det ble fint jeg =)

Også ser den sånn ut på sidene:

Ønsker alle en god søndag!

lørdag 10. oktober 2009

Fan shawl og eksklusive druer =)

Jeg så dette sjalet på Ravelry og bare måtte lage det. Jeg fresa ned trappa og fant egna garn på rommet mitt og var igang på no time! Sånn etterhvert ble jeg litt stressa fordi jeg trodde jeg ikke fikk nok garn, men det ordna seg likevel. Jeg hadde ikke nok garn til så mange lapper som i oppskrifta, men siden jeg strikka med tjukkere pinner og garn så ble det stort nok likevel! Jeg vil tro det er ca to meter bredt og 50 cm fra spissen og opp. Det er ganske smalt, så det funker veldig fint som skjerf også. Har ikke noen mottaker på dette enda, så det går i gaveskuffen. Blir nok ikke så lenge der tenker jeg da =)

Mønster: Panda Silk Fan Shawl
Garn: Ice Yarns Maya
Pinner: 5 mm og 5,5 mm
Størrelse: 200 x 50 cm

Jeg tok jo bilde av sjalet ute, det er jo så fint nå med fine farger og godt vær. Lufta er litt skarp, med andre ord veldig deilig å være ute i! Tørr å fin luft og ikke klamt og ekkelt =)
Og da jeg først hadde gått ut med kameraet så måtte jeg se etter litt flere motiver. Jeg har gjennom høsten fulgt vindruene som er utenfor soveromsviduet mitt, og de ser slik ut:
Det blir en dyr vin om en skal lage vin av så få druer =) Men jeg fikk meg en overraskelse da jeg saumfôr resten av busken, for bare se! Det har blitt modne druer også, eller, de har fått farge da! Godt smakte de også, masse smak i de søte små druene!

Bildene er tatt med macro og de største druene er MYE mindre enn vanlige druer for å si det sånn :P

Nå er det videre på strikkinga og å bla litt i julemagasinene. I KK sitt var det masse gode oppskrifter, så spørs om ikke det må bakes litt etterhvert! Ikke så sunt, men veldig godt! Til sin tid hvertfall!

fredag 9. oktober 2009

Divine

Fikk bestilling på denne lua for en uke siden, og nå bør den være hos mottaker =) Det går i annet enn julegaver også her gitt! Ikke for å stresse folk, men jeg er allerede ferdig med 9 julepresanger! Juhu!

Mønster: Divine Hat
Garn: Freestyle fra Dale
Heklenål: 6 mm.

Nå er det plutselig helg igjen også, tida bare flyr avgårde den! Ha en super helg alle sammen!

torsdag 8. oktober 2009

Perledilla

For en stund siden laga jeg dette settet til meg selv, men har bare glemt å blogge det =) Liker det veldig godt, spesielt smykket, så dette kommer nok til å bli brukt en del!

Og når dilla plutselig kom igjen, så var veien VELDIG kort inn til ebay... rart det der, hvor lett sånne fristelser ligger tilgjengelig.... De første her er porselensperler, og ja, jeg har allerede bestilt flere i andre farger og mønstre... =) Ble du frista sa du? Gå inn her da vel!

Det ble med litt andre ting også, disse skal brukes til å lage noen armbånd og litt forskjellig etterhvert tenkte jeg!
Jeg er veldig glad i antikkgull, så da ble det jo selvsagt det =)


Også et lite samlebilde av all galskapen! Du trodde vel ikke det bare var så få i hver pakke? Tihi. Hele herligheten kosta intet mindre enn 166 kr!
Jeg strikke videre og har om ikke så altfor lenge (tror jeg) noe ikke-julerelatert å vise fram! Når man snakker om jula ja, idag etter legen kjøpte jeg KK og Allers julemagasin. Nå er det jammen ikke lenge til jul ;)

søndag 4. oktober 2009

Birdie Birdie Nam Nam =)

Fant oppskrift på disse på Ravelry for noen uker siden og synes de var skikkelig søte! Hadde faktisk garnet i lageret mitt også, så dette er jo litt slanking =) De er ikke så veldig store, akkurat passe til min hånd. Jeg har ikke akkurat så store hender, så kanskje sånn 14 år størrelse eller noe... Nederst på mansjetten ble det litt sånn rullekant, fikk ikke dampa den ut skikkelig, så hvis jeg strikker votter etter denne typen igjen blir det nok 2x2 ribb der i stedet. Disse har ingen mottaker foreløpig, så de havner i gaveskuffen!




Mønster: Bird mittens (ravelry)
Garn: Senja fra Gjestal
Pinner: 2,5 mm

Nå har jeg begynt på et par sokker i det fiiiine garnet mitt, så får vi håpe det blir vellykka =)