søndag 31. januar 2010

Enda flere pengepunger

Jammen ble det ikke to nye pengepunger idag, sånn helt plutselig! Disse er å få kjøpt i Eplabutikken min! Har falt helt for dette stoffet jeg, og planlegger også pinneetuier i det. Spørs om man ikke må kjøpe litt mer av det! Kanskje man i samme slengen burde få seg et sted å oppbevare alt stoffet da! Hehe!

Sånn ser de ut inni:


Nå er det snart klart for julemiddag i huset her! Jula varer jo helt til påske!

lørdag 30. januar 2010

Blafre Blafre!

Jeg har vært og handla litt igjen! Postmannen kom med pakkelapp og jeg henta den såklart! Denne gangen gikk kortet litt varmt på Blafre. De har så utrolig mye fint, spesielt for sånne som meg som er veldig glad i litt retro ting! Jeg kjøpte en søt liten boks og en del kort. Det er ting som alltid går med her i huset!

Jeg har snart mer som er ferdig for blogging jeg, og har begynt på litt julepynt! Historien bak julepynten er at jeg har vært på besøk til tanta til pappa på 90 år idag og hun ønsket seg så gjerne at de nissebarna hun hadde skulle få klær. Og jeg stiller jo opp jeg da! Har knota med den ene nisselua idag, så jeg er i gang!

fredag 29. januar 2010

Nye pengepunger!

Jeg har alltid tenkt at det er så vanskelig å lage pengepunger med fôr, men så fant jeg en tutorial her med bilder og alt, og da var det jo ikke noe problem i det hele tatt! Det skal sies at øvelse gjør mester da, for det er litt forskjell på den første og de neste jeg har sydd... tihi!
Det er den limegrønne som var ildprøven, den neste gikk mye bedre, og idag har jeg utvikla det hele litt mer!
Sånn ser begge to ut inni:

Disse ble sydd idag, greit med en rolig dag etter å ha vært med pappa på jobb i går! Disse har jeg sydd på heklede bomullshjerter før de er sydd sammen. Synes det ble veldig stilig egentlig å blande teknikker litt om hverandre!

Og fôret da, det er jo bare superfint og veldig meg! Skal lage noen pengepunger med det som ytterstoff også, de ligger allerede ferdig klipt ved symaskina!

Nå er det bare rolig kveld og å kose seg med strikking og tv =)

God helg!

torsdag 28. januar 2010

Plutselig en del nytt igjen!

Jeg har jo lissom oppdatert bloggen ganske ofte så det ikke skulle bli så lange innlegg, men nå må jeg jammen ta et lite skippertak igjen gitt! Noe har vært ferdig en stund ser jeg =)

Først ut er det litt skikkelig egostrikk! Jeg begynte jo på en kjole her i fjor høst som aldri kom no lengre, så den rakk jeg opp og begynte på nytt. Jeg begynte på denne tunikaen i brunt for enda lengre siden, men den rakk jeg også opp fordi jeg ikke ble fornøyd med fellingene som var i mønsteret. Den som venter på noe godt osv, her er hvertfall tunikaen min! Storfornøyd med den og den er allerede i bruk!

Mønster: Min versjon av Coffee Tunic av Mira Ranki (Ravelry)
Garn: Lucca Tweed
Pinner: 4 mm
Størrelse: XS-S

Så har jeg tidligere snakka om at jeg strikka knestrømper. Disse har jeg strikka for kusina mi. Det er flettene fra Lina-lua som er brukt her. Jeg har tidligere også strikka vanlige sokker med de flettene. Synes de er så fine!

Ble veldig fornøyd med fellingene bakpå leggene! Bare se:

Mønster: Lina knestrømper som jeg har funnet på selv
Garn: Arwetta
Pinner: 3,75
Størrelse: 38

Så var det et par selbuvotter til da. Litt utradisjonelle farger, men det var de mottaker ønska seg og ble veldig fornøyd med!
Mønster: Fra et Raumahefte
Garn: Østlandsgarn
Pinner: 2,5 og 3 mm
Størrelse: 111-14 år

Til slutt må jeg vise fram pakka som kom til meg idag. Jeg har med vilje ikke vist fram alt garnet som har kommet i hus, jeg tør rett og slett ikke... Skal tro hvordan det går med den garnslankinga....
Men over til pakka da! Det var ei hespe med Wollmeise og mønster på fiiiine sokker! Siden garnet er såpass dyrt kommer jeg nok ikke til å bruke det til sokkene, men til et lite sjal. Fikk også med en lite prøve på en annen farge. Den er MYE mer knæsj enn bildet tilsier!

Nå er det tilbake til strikkinga for min del! Noe garn må jo brukes også!

onsdag 27. januar 2010

Tova Sitteunderlag

Dette er et prosjekt som har vært ferdig ganske lenge, men det var først nå det var overlevert og kan vises fram. Skikkelig garnslankingsprosjekt som ble gitt til ei søt venninne. Det er vel ingen overraskelse at hun er veldig glad i farger og stjerner =)

Mønster: Eget
Garn: Safir fra Sparkjøp
Pinner: 5,5 mm

Jeg har også laga en fiks løsning som gjør at det kan bæres som ei veske, lettere å bære det sånn om man må gå med det hånda =)

tirsdag 26. januar 2010

Litt nytt igjen

Jeg strikka jo det stjernespekksjalet fra Pickles og blogga det for noen dager siden, og siden det var igjen en del garn tenkte jeg at jeg skulle strikke ei lue til. Først begynte jeg med bare enkle striper, men så tenkte jeg å prøve å strikke i mønster i stedet. Det fungerte ganske bra helt til jeg skulle felle... Da bestemte jeg meg for å strikke med bare hvitt og felle i en firkant... det ble litt så som så egentlig, hadde litt lite garn og fellinga ble ikke så veldig fin. Lua passer med andre ord for noen som er veldig høy så man ikke ser den... tihi!

Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highland Wool
Pinner: 3,5 og 5,6
Størrelse: Dame

Jeg har også drevet med bittelitt garnslanking =) Det blir ikke de store mengdene med disse vottene, men de er jo veldig søte da! Disse har gått i posten til ei venninne.

Mønster: Bitte små selbuvotter
Garn: Arwetta
Pinner: 2,0 mm
Størrelse: Veldig små =)

Også kom postmannen med pakke til meg idag. Det var søte knapper fra Buttered Parsnips på Etsy. Disse skal få pynte opp søte prosjekter framover =)

Det var alt for nå! Kommer plutselig tilbake =)

søndag 24. januar 2010

En helt vanlig søndag =)

Jeg startet dagen med en dusj og tenkte at jeg ikke hadde så mange planer, men plutselig satt jeg i bilen på vei til Svinesund. En skikkelig harrytur med andre ord =) Det har ikke blitt så mange av de i det siste, mest på grunn av at formen ikke har gitt rom for sånne lage "gåturer". Men idag, ja idag ble hele Nordbysenteret trålet og jeg fant da litt forskjellig artig jeg! De har nemlig Panduro der! Så da ble det to nøster skikkelig syntetisk garn som jeg skal bruke til noe artig, en big-bag med matryoshkadokker på (fått veldig dilla), noen klistremerkesaker, en amigurumiheklebok med søte figurer og selvsagt godteri! Man var jo i Sverige =)

Jeg må nesten vise fram noe strikkerelatert også, eller noe ferdig da. Og da blir det et par votter jeg har strikka på bestilling. Disse vottene har jeg strikka ganske mange par av egentlig, men blir lissom ikke lei av mønsteret =)

Nå er det snart klart for middag, og jeg kjenner at jeg bare skal kose meg med litt strikking resten av kvelden, jeg er nemlig ganske sigen i øyeblikket =)
Ha en fin uke!

lørdag 23. januar 2010

En award!

Jeg har fått en award av Trulte!
Denne har jeg fått en gang før også, men det er ganske lenge siden, så jeg må vel kunne finne noe nytt å si om meg selv =)
7 "nye" ting om meg selv:
1.) Jeg er avhengig av å ligge på spikermatte en halvtime hver dag
2.) Strikker masse sokker til meg selv, men bruker egentlig bare ullsokker om natta av og til
3.) Må helst vente en time om morgenen før jeg spiser frokost
4.) Elsker å begynne på nye prosjekter
5.) Må lese bok før jeg sovner om kvelden
6.) Legger kabal så godt som hver dag
7.) Jeg har et stadig økende garnlager til tross for at jeg strikker og hekler ganske så mye =)

Denne har gått rundt ganske lenge nå, så jeg sier bare at har du lyst har du lov!

Ha en fin fin kveld!

torsdag 21. januar 2010

Stjernespekksjal

Jeg har gjort ferdig noe mer jeg! Dette sjalet begynte jeg på rett over nyttår og ble ferdig igår. Det var ikke sånn veldig spennende å strikke, men det ble jo veldig fint!


Mønster: Stjernespekksjal fra Pickles
Garn: Peruvian Highland Wool
Pinner: 8 mm

For øyeblikket strikker jeg på den trege 2. sokken på et par knestrømper... den andre sokken er jammen dryg gitt!

tirsdag 19. januar 2010

En liten drage =)

Det har vært litt stille på bloggfronten en uke nå ser jeg, men lysten forsvant plutselig litt... men nå er den tilbake satser jeg på! Siden sist har jo noe blitt ferdig, blant annet en liten hekla drage =) Den ser igrunn litt trist ut på bildet her, den står lissom og vinker. La ikke merke til det før nå... tihi

Sånn ser den ut fra siden:

Mønster: Baby snow dragon
Garn: Bomullsport
Heklnål: 3 mm.

Jeg har gjort ferdig noe mer også, men det får komme seinere =) Nå har jeg jo noe å blogge framover!

tirsdag 12. januar 2010

Hekla lue

Jeg har en veldig snill nabo, eller egentlig mange snille naboer, men akkurat denne naboen kunne trenge en lue tenkte jeg =) Han har ikke hår på hodet, og det sier seg selv at det blir veldig kaldt! Lua er fora med jersey så den ikke skal klø, det er nemlig også et problem for sånne blanke hoder =) Fargen er egentlig petroleumsblå, ikke sånn støvete som den er på bildet.

Mønster: Eget
Garn: Peruvian Highland Wool, dobbel tråd
Heklnål: 8 mm
Størrelse: Herre

mandag 11. januar 2010

Nye pengepunger

Jeg har hekla noen flere pengepunger igjen, denne gang med hekla blomster på! Den brune er bestilt, og den oransje legger jeg ut i Eplabutikken min. Ta gjerne en titt der =)
Mønster: Eget
Garn: Bomullsport fra Gjestal
Heklenål: 3 mm

søndag 10. januar 2010

Gullfisk =)

Jeg så for noen dager siden en versjon av Swedish Fish Socks hos stickadochvirkads på Ravelry, og den måtte jeg bare prøve! Disse er tiltenkt som nattsokker til meg selv, for det er så innmari kaldt på beina om natta. Helt til nå... Nå når jeg er ferdig med sokkene ser det ut til at kuldeperioden er over, men jeg er i hvertfall helt klart for en ny periode om det skulle komme =)

Mønster: Eget
Garn: Regia Silk 6-ply
Pinner: 3,25
Størrelse: 36

Jeg var en liten tur på Stoff og Stil i går, og dette var det jeg endte opp med! Der var det så mye folk at jeg nesten fikk hetta, så skal holde meg langt unna på lørdager framover!
De stoffrutene skal brukes til pinneetuier, det er på tide å lage noen flere =)

lørdag 9. januar 2010

Ishbel!

Dette sjalet skal det strikkes flere av! Det har vært ferdig siden romjula, men fordi det stod et juletre midt i stua måtte jeg vente med å blokke det til nå =) Garnet er Pickles Extra Fine Merino, et utrolig deilig garn! Det er så mykt at man nesten tror det er bomull og klør ikke i hele tatt! Det skal det nok bestilles mer av det også! Siden jeg ikke visste hvor mye garn som kom til å gå med strikket jeg bare det lille, og det er akkurat stort nok til å være et tørkle.Mønster: Ishbel av Ysolda Teague (Ravelry)
Garn: Pickles Extra Fine Merino
Pinner: 4 mm

fredag 8. januar 2010

Nye strykemerker

Idag kom postmannen med noen nye strykemerker! Det er jo disse jeg bruker på alt av pengepunger og sminkepunger. De er kjøpt på ebay og koster en brøkdel av det de koster i garnbutikker! I tillegg er jo utvalget så stort. Man må holde seg litt i skinnet =)

Om du ønsker å bestille en pung med noen av disse er det bare å si fra!

torsdag 7. januar 2010

Kerttusokker

Da var et av sokkeparene jeg viste fram i går ferdig. Det skal sies at jeg hadde kommet et stykke på sokk nr to da, så det var ikke så mye jobb =)

Mønster: Kerttu socks
Garn: Viking Sportsragg
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 38-39

Det er første gang jeg har brukt dette garnet, og det er godt å strikke med. Kanskje litt skarpt, jeg kjenner at jeg er litt sår på venstre pekefinger... tihi
Det er heller ikke så veldig drøyt, jeg brukte nesten to og et halvt nøste på sokkene. Dette er andre paret jeg har strikka av dette mønsteret og liker det veldig godt!

onsdag 6. januar 2010

W.I.P

I mangel på noe ferdig å vise fram, og ønsket om å blogge hver dag, så får jeg heller vise fram noe som ikke er ferdig =) Jeg har nok flere WIP'er, men det blir disse jeg viser fram nå... tihi

Først ut er det et Stjernespekksjal fra Pickles. Garnet kom i posten idag, så da var det jo bare å begynne! =)


Så holder jeg på med en tunika/kjole til meg selv. Det skulle egentlig bli en annen kjole, men den hadde så mange fletter at jeg fikk helt hetta etter 20 cm. Nå måler den snart 50 cm, så det skjer litt mer med denne! Det er min egen versjon av Coffeetunic, jeg har færre masker, tykkere garn og skal gjøre noen flere endringer etterhvert...


Så er det tre par sokker... På den blålilla og den stripete er jeg igang med nummer to, så det skal nok gå ganske fort. Den uglesokken er veldig fin, men det var ikke sååå artig å strikke... Men det blir nok en til etterhvert =)


Så et lite garnslankingsprosjekt. Det blir nok et dokketeppe tenker jeg. Skulle egentlig bli et babyteppe, men tror ikke jeg har nok garn. Og da blir jo litt av poenget borte hvis jeg må kjøpe mer...


Og til slutt nok en liten pung. Denne mangler bare glidelås, men det var jeg jammen tom for, så det får bli en annen dag!

Da ble det jammen meg innlegg idag også da! Får prøve å finne på noe litt mer spennende til i mårra kanskje... hehe

tirsdag 5. januar 2010

Lue og portemone!

Jeg er tilbake, denne trenden med et innlegg om dagen lever enda :P
I romjula fikk jeg bestilling på ei lue som skulle matche et sjal jeg har hekla og solgt, og her kommer den. Jeg har jo ikke hekla en eneste Divinelue... haha, dette er nemlig nummer 7 i rekka og jeg er fortsatt ikke lei!

Mønster: Divine
Garn: Lucca
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame

Også har jeg eksprimentert litt mer med portemoneene da... Denne gang med for! Det ble ikke heeelt vellykka, men øvelse gjør mester! Nå må jeg bare vente på forsendinga med flere rammer, for jeg har ikke flere i den formen. Men jeg har en annen som jeg skal leke litt med nå snart! Jeg fikk lurt det til sånn at det som ble mest mislykka ikke synes noe særlig, så det ble ikke såååå ille som jeg forst trodde =)


Mønster: Eget
Garn: Lucca Tweed
Pinner: 3 mm

Nå er det tid for mer strikking, kanskje litt søm og en liten tur ut på jakt etter en ny seng. Det er jungel det!

mandag 4. januar 2010

Et lite årsoppgjør!

Det er så mange andre som har laget ei liste over det de har laga i løpet av året, og jeg vil jo ikke være noe dårligere! Det er faktisk litt skummelt å se hvor mye det har blitt i løpet av et år!!!
Det har hvertfall blitt slik:

35 Luer og pannebånd
38 par sokker med stort og smått
21 halser/skjerf/sjal/ponchoer
9 par tøfler
19 babyting
32 interiør og julepynt
6 Klesplagg
2 leker
27 sydde ting
50 kopptuer
8 smykketing
17 heklede punger

Det var det for året i fjor... så får vi se hva det blir i år =)

søndag 3. januar 2010

Nye pengepunger

Jeg har hekla litt pengepunger i løpet av juleferien, og her er resultatet =) Disse vil jeg legge ut i Eplabutikken min! Det er bare å ta en tur innom og se =)

Mønster: Eget
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm.
Størrelse: ca 11 x 9 cm.

lørdag 2. januar 2010

Portemone

Troooor det er sånn det skrives =)
Jeg har i hvertfall laget en slik dings, etter å ha kjøpt noen sånne rammer på ebay! Jeg hadde også tenkt å fore den, men symaskina er på juleferie, så det får bli på den neste =) Det var igrunn veldig enkelt og kjapt prosjekt, og jeg skal nok lage flere!


Mønster: Eget
Garn: Lucca Tweed
Pinner: 3 mm

Jeg har starta året godt med innlegg hver dag, altså de to dagene, og jeg har noe mer som er ferdig, men det kommer ikke før i mårra =)

fredag 1. januar 2010

Årets første

Jammen har det ikke blitt noe ferdig nå! Disse knestrømpene har jeg holdt på med en stund nå, den andre sokken var så dryg at det skulle ikke gått an! Men jeg sa til meg selv at jeg IKKE fikk sette sokken på en rundpinne for å bruke pinnene til et annet prosjekt, nei, disse skulle gjøres ferdig. Og ferdig ble de. Med det resultat at jeg igrunn blir litt kvalm hver gang jeg ser på de... Det er litt kjipt da, men det går sikkert over sånn plutselig =) Mønsteret har jeg satt sammen selv av diverse fletter, jeg fant nemlig ikke noe fint mønster på knestrømper som passa til meg. Jeg var dum nok til å begynne på et par på pinne 2,5 men fant fort ut at det ble HELT uaktuelt. Jeg skulle jo gjerne få brukt de i løpet av vinteren! Litt synd at de ikke ble ferdig til å går, da hadde jeg absolutt trengt de, selv om det ikke ble så kaldt som de først tenkte... Nei, nå har jeg rota meg langt langt bort... Jeg skulle jo snakke om sokkene! Vel vel, her kan dere se hva jeg har gjort:Mønster: Eget
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 36

Til slutt vil jeg vise fram litt vinterstemning bak huset vårt. I jula har det nemlig kommet mer enn nok snø!!!

Vil ønske alle et riktig godt nytt år! Måtte det bringe akkurat det du vil ha!