mandag 22. mars 2010

Mer søm!

Jeg har fått litt sydilla igjen, og her er resultatet =) To av de skal gis bort i gaver og de andre skal legges ut i Eplabutikken min. Stoffet er fra Stoff og Stil og noe av det viste jeg fram i forrige innlegg. Laga en liten versjon av Buttercupveska også, så den er i pengepungstørrelse. Tror ikke det blir flere av den egentlig, men skal aldri si aldri =)

tirsdag 16. mars 2010

Hekla leker

Selv om jeg har vært syk har jeg fått gjort noe! Det ble litt mer snufs og host enn jeg hadde tenkt, men nå er jeg bedre og satser på at det er veien det går! Jeg har bedrevet garnslanking igjen, synes jeg er riktig så flink egentlig jeg!
Først ut er en søt liten sak jeg har tenkt på å hekle lenge. Kjøpte mønsteret for over et halvt år siden, men det har lissom blitt med det. Helt til fredag, da kom ånden over meg og elefanten så sakte men sikkert dagens lys. Synes hun ble veldig søt jeg!


Mønster: Flora the elephant
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3,0 mm
Størrelse: Ca 15 cm høy

Så har jeg hekla en elefant til. Eller, jeg hekla jo egentlig den først da, så jeg fikk litt dilla på kosedyr igjen =)

Mønster: Percy the elephant
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3,0 mm
Størrelse: ca 10 cm fra ende til annen

Og når jeg var så godt i gang med garnslanking så tenkte jeg at jeg skulle strikke en pixielue. Synes de er så søte. Den har vært på To do-lista mi ganske lenge, så det var på tide. Har ikke noen mottaker på den da, men det dukker nok opp =)

Mønster: Pixie Hat
Garn: Pickles Extra Fine Merino
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 3 mnd kanskje...

Til slutt har det kommet pakke fra Kina! Masse fint stoff jeg skal kose meg med å lage forskjellige ting av!
Idag har jeg vært hos legen og blitt bestukket opptil flere ganger, så nå skal jeg bare kose meg!
Ha en fin dag!

fredag 12. mars 2010

Snufs!

Det måtte jo komme til meg til slutt også. Når alle i familien har gått og snufsa i et par uker, så er det nok uungåelig. Ikke engang haileverolja mi unngikk dette. Men det er jo ikke sååå ille med litt snufsing da, bare slitsomt. Jeg får jo gjort noe annet selv om jeg er syk! Jeg har garnslanka enda mer jeg nemlig, føler meg litt flink. Men så må jeg det også fordi jeg bestilte 600 gram med Lerke som kommer i posten da. Det skal bli kjole til meg!

Jeg har egostrikka mer jeg! Et sjal! Det er en finsk oppskrift, men med diagrammer så kan det jo være på hvilket språk som helst. Det er jo genialt! Sjalet er helt enkelt og veldig greit. Sånn jeg liker de. Og det er da enda tid for ullsjal!Mønster: Minttumaari
Garn: Lucca Tweed
Pinner: 5,5 mm
Størrelse: Akkurat passe =)

Så har jeg gjort ferdig et par sokker igjen. Disse var med til Gran Canaria, men kan ikke skryte på meg at det ble strikka så altfor masse på de. Men de var med da! De var artige og ganske raske og strikke når man først strikka de, og det kan nok hende jeg strikker de igjen!

Mønster: Sleepy Hollow Socks
Garn: Arwetta
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: 37

Til slutt er det enda et garnslankingsprosjekt. Jeg så at Pickles hadde lagt ut nytt mønster og måtte prøvde det. Det var helt greit, men mer på grensen til kjedelig. De omgangen med tvinning rundt tok jo evigheten og litt til føltes det som... Men den ble jo stilig da! Mottaker har den foreløpig ikke...
Mønster: Vaffellue
Garn: Noe fra Fyberspates
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Voksen

Det var alt for nå. Har noen hemmelige prosjekter også som er ferdig, men de kan jo ikke vises fram enda =)
Ønsker alle en riktig god helg!

mandag 8. mars 2010

Hei igjen =)

Jeg har strikka mer igjen, og gjort mye annet ser jeg..! Først ut er ei lue til en kamerat med dreads =) Den ble akkurat passe!

Mønster: Eget
Garn: Cotton fra Stoff og Stil
Pinner: 6,5 mm
Størrelse: STOR

Så har jeg sydd litt igjen, denne gangen ble det en sminkepung, tre pengepunger og et pinneetui =)


Også har jeg laget knapper! Noe så artig! Disse er ganske store, tror de er 2,9 mm i diameter. Om du skulle ønske deg knappene er det bare å rope ut! Jeg tar 50 kr inkludert porto for disse =)

fredag 5. mars 2010

Garnslanking igjen!

Jeg synes jeg har vært veldig flink i det siste til å bruke opp garn jeg har! I går ble det dog kjøpt inn garn, men kun fordi jeg fikk en bestilling jeg ikke hadde garn til... og det er jo lov!
Vel, over til det som er ferdig! Først et par tøfler som jeg begynte på før vi reiste til Gran Canaria, men som har måttet vente på ledig vaskemaskin for å bli tova.

Mønster: Mine Ballerinatøfler
Garn: Fritidsgarn
Heklenål: 6 mm
Størrelse: 37-38

Så ble det jammen meg enda en Divinelue... Skulle jo vente litt... Men var så inni denne slankinga da, så da måtte jeg bare. Hadde akkurat ikke nok til kanten, men synes det ble ganske fint med kant og blomst i annen farge jeg da!

Mønster: Divine Hat
Garn: Silja og Arwetta
Heklenål: 5 og 4,5 mm
Størrelse: Barn

Så har jeg strikka enda ei lue. Denne gangen en baggy lue som Turvid har designa. Enkel og rask sak å strikke. Veldig fin for slanking!

Mønster: Slouched Tuva Hat
Garn: Peruvian Highland Wool
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Dame

Så ble jeg veldig inspirert av Frk.Badegakk, som har fått dilla på vesker! Jeg tenkte at jeg heller ville lage en toalettmappe/sminkepung av mønsteret, som du finner HER. Ble veldig fornøyd med å bruke mønsteret sånn, så den kan det fort bli flere av! Den er 20 cm bred/lang eller kall det hva du vil i toppen =)

Sydde også en liten lomme nedi. Ikke at det er plass til så mye i den akkurat da... Men men!

torsdag 4. mars 2010

Gjesteopptreden

Ekornene har jo dukket opp her i bloggen tidligere, men idag tenkte jeg de skulle få et eget innlegg. Det har nemlig begynt å bli litt action bak huset her =)
For et par uker siden var det to ekorn som gikk rundt her og spiste, og vi tenkte at det var en hann og en hunn... Vel, det viste seg å være feil, for ikke mange dagene etterpå ble begge disse ekornene helt på styr og vi så ganske fort hva det var. Det var et tredje ekorn, og dette var mye mindre og rødere enn de to andre. Dette var så visst en hunn! Du skulle bare sett de to hannene hvordan de oppførte seg der de spankulerte på greinene og viste seg fram og slang rundt med halen. Det er ganske festlig å se hvordan ikke bare menneskemenn gjør seg til, men også ekorn.
Idag var det action igjen med dette trekantdramaet, og hunnen på bildet under satt og ante fred og ingen fare da det dukka opp en hann og jaget henne. Det skal jammen ikke være lett å være dame du!
Her har hannen tatt over matfatet og madammen lusker lengre bak i skogen i håp om å få det tilbake. De er bare utrolig elegante!

Hvem er det som står og knipser bilder tro???

Her har begge hannene dukket opp og ser lengselsfullt innover i skogen der hunnen går rundt og venter =)
Er de ikke søte?


onsdag 3. mars 2010

Litt garnslanking

Jeg sa jo i forrige innlegg at jeg hadde litt ting på gang, og endelig har noen av de mange WIP'ene blitt ferdig. Har begynt på tusen ting føles det som den siste tida, så det er godt å se at lista på Ravelry begynner å bli LITT kortere! Nå må den ned noen hakk før jeg får begynne på noe nytt. Vi får se hvor lenge det varer da.... *fnis*

Men over til det ferdige! Jeg har sett disse gryteklutene noen ganger og synes de var så søte, men har overhodet ikke skjønt hvordan de var laget... Det viste seg å være veldig enkelt, men så kjedelig at det ble bare en. Og den ene blir et gryteunderlag. Jeg har nemlig ikke tenkt å la bestemor brenne fingrene sånn som jeg nesten gjorde da jeg prøvde den ut. Den er ikke egnet til å ta i varme ting med... Så mye for en gryteklut =)

Mønster: Presine a fiori
Garn: Bomullsport
Heklenål: 2,5 mm
Størrelse: 21 x 21 cm

Så har jeg hekla en Divinelue IGJEN =) Nå begynner jeg å bli en smule lei av mønsteret, men det går likevel fort og er en fin måte å bruke opp litt garn! Jeg har mer som kan brukes jeg, så det kan fort bli hvertfall en til!
Jeg har også strikka en hals i samme garnet som matcher lua. Den er god og myk og varm, men likevel helt enkel. Synes det er greit siden det er litt mønsterstruktur på lua.

Mønster: Divine Hat - eget mønster på halsen
Garn: Lucca Tweed
Heklenål: 6 og 5 mm
Pinner: 6 mm

Så har det kommet litt inspirasjon i posten. Jeg falt helt for det ene mønsteret i bladet og kjøpte det av den ene grunnen... hehe... men det var egentlig mye fint i det, så det spørs om ikke pinnene kommer til å gå varme i bladet =) Det er jo ikke akkurat helt sommerstrikk, eller vårstrikk da, men men, man må jo være klar for den kommende vinteren også!

Denne vil jeg strikke!

Så til slutt har jeg fått sydilla igjen, så idag har jeg begynt på litt stoffslanking =) Her er det diverse rester som skal til pers. Det skulle egentlig bli ett stort teppe, men jeg har bestemt meg for å heller lage to krabbetepper. De skal jo etterhvert fores med platevatt og få bakside, men foreløpig har jeg sydd sammen lappene på det ene da. Artig!