søndag 26. september 2010

To nye Staffluer

To nye staffluer er ferdig, og jeg har slanka lageret mitt 200 gram! Vil si at dette også er et godt alternativ til lua! Holder på med en til i Arwetta, har ikke blitt lei enda =)


Mønster: Stafflua
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame

lørdag 25. september 2010

Ny Stafflue

Denne lua har blitt veldig populær, noe som er utrolig artig! Det er gøy å se andres versjoner og farger, garntyper osv! Denne er strikka i Bris, et garn jeg tenkte måtte passe bra. Og det gjorde det jo! Fint skinn i garnet som ikke kommer så godt fram på bildet da, men det er der :P

Mønster: Stafflua
Garn: Bris
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm.

tirsdag 21. september 2010

Mailesjalet

Da jeg var i Trondheim tidligere denne måneden kjøpte jeg garn og mønster til dette sjalet. Begynte med friskt mot, det var jo tross at bare glattstrikk på begynnelsen! Men så satt jeg på toget hjem, og da fikk pipa en annen lyd. Det var action både på rett og vrang-siden... Det ble litt mye å passe på for en trøtt sjel, så jeg tenkte som så at jeg lager et forenkla Harunisjal til i stedet. Når jeg kom hjem ble jeg mer inspirert og kom i gang. Jeg angrer ikke, for det ble jo kjempefint!!! Er veldig fornøyd med både garn og mønster!


KoblingMønster: Maile Shawl
Garn: Spire
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Ca 180 cm over langsiden.

søndag 19. september 2010

Stafflua - med oppskrift!

Jeg har valgt å kalle den for Stafflua, i mangel på noe bedre navn =)


Strikkefastheten er ikke så nøye på denne lua, da du strikker første delen på tvers og kan prøve underveis. Bruk litt tykkere pinner enn det som er oppgitt for garnet på den strikkede delen, og en heklenål som er litt større enn heklefastheten på den hekla delen. Slit blir lua luftig og god.

Legg opp 20 masker.

Fletteomgang: Sett de 5 første maskene på en flettepinne foran arbeidet, strikk de neste fem maskene og strikk så maskene fra flettepinnen.

Strikk slik:

1.pinne: 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 10 rett, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett.

2.pinne: 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 10 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett.

Gjenta disse to pinnene to ganger til.

3.pinne: 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, flett over 10 masker som forklart over, 1 rett, 1 vrang, 1 rett, 1 vrang, 1 rett.

Strikk pinne 1 og 2 til du har 15 omganger fra forrige fletting, så en fletteomgang.

Fortsett slik til arbeidet måler ca. 50 cm. , eller så langt du vil. Her er det lurt å prøve den rundt hodet for å se hvor langt du skal strikke.

Jeg avsluttet med 9 omganger uten fletting, da blir det ca like langt mellom hver flette.

Her feller du av og syr sammen, eller sånn som du liker det best.

Nå skal det hekles!

Begynn hver omgang med 3 luftmasker som da utgjør en stav. Hekle så mange staver du synes du trenger rundt med heklenål 5 mm. Eller den som passer til garnet du har valgt. Husk å bruke en størrelse eller to større, slik at det blir luftig. Hekle så mange omganger du synes du trenger før fellinga. Den går over 6 omganger. Antall staver bør være delelig med 5, men det er ikke et must. Det eneste er at fellinga ikke vil stemme, men det er jo bare å jukse til!

Fell slik:

*En stavmaske i hver i tre staver, fell en stavmaske* Repeter ut omgangen

En stavmaske i hver ut omgangen. Ingen felling

*En stavmaske i hver i to staver, fell en stavmaske* Repeter ut omgangen

*En stav i hver maske i en stav, fell en stavmaske* Repeter ut omgangen

To og to stavmasker sammen

To og to stavmasker sammen.

Sy sammen hullet som er igjen. Fest tråden.

Vips så har du en ferdig lue som er klar til å brukes! På lua i butikken var det også satt på en blomst, dette kan du jo gjøre om du vil!




Mønsteret har jeg laget selv og ønsker ikke at skal bli brukt til masseproduksjon for salg, men til venner og kjente må du bare lage så mange du vil!

Stafflua!

Da jeg var i Trondheim var jeg innom en butikk med veldig mange fine strikkating. Dessverre er det meste i akryl, så da må man prøve selv! Nedest i posten er det bilde av orginallua, så jeg synes den ble ganske lik! Kjapp sak som er morsom å lage fordi det skjer noe hele tiden. Denne har jeg strikka i Smart, men den neste blir nok i et litt mer "shiny" garn så den blir litt mer fancy. Dette var jo bare en test! Kul ble den likevel da! Mønster på lua kommer etterhvert, det må bare renskrives litt! Lua er både strikket og heklet, noe som gir forskjellige teksturer, artig!



Mønster: Eget
Garn: Smart
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame

lørdag 18. september 2010

Mirasolluer

Da vi var på hyttetur i august ble vi sponset av Du Store Alpakka. Som takk for dette ønsket de seg gjerne noe til Mirasolprosjektet sitt. Det må vi jo selvfølgelig gjøre, og vi kom opp med et genialt navn, nemlig DUMP (det uformelle mirasolprosjektet). Vår plan er å strikke hvertfall en ting hver måned, og da helst med garn fra lageret slik at vi slanker vekk litt! Nå har det blitt tre luer i september, så jeg har litt å gå på, men regner med å lage mer! Neste prosjekt blir nok et par votter! Den første lua er strikka i Trondheim, det tar bare litt tid å få det inn i bloggen!

Mønster: Eget
Garn: Tynn Alpakka, dobbel tråd
Pinner: 3,75 mm
Størrelse: Barn
Mønster: Eget
Garn: Smart
Heklenål: 4,5 mm
Størrelse: Barn
Mønster: Postordrelua
Garn: Smart, dobbbel tråd
Pinner: 6 mm
Størrelse: Barn

fredag 17. september 2010

Tova tøfler

Jeg slanker lageret igjen... Ja, jeg vet jeg har sagt dette før, og det går ad undas hver gang, men jeg er optimist og prøver igjen! Denne gangen har det gått med 100 gram til et par tøfler som skal selges. De er egentlig brune, det er bare dagslyset som gjør de mer grå... Hjertene er lyslys rosa.

Mønster: Eget
Garn: Fritidsgarn
Heklenål: 6 mm.
Størrelse: 37-38

torsdag 16. september 2010

Back to school-venn!

Jeg har vært med på hemmelig venn på Uformelt, og fikk en veldig fin pakke! Denne kom fra Fjompen, og jeg må bare si TUSEN TAKK! Jeg gleder meg til å prøve garnet, tror det må på pinnene så fort jeg har felt av sjalet jeg holder på med nå! Kaffen er drukket opp, men sjokoladen lever enda =)

onsdag 15. september 2010

Brangian

Endelig!!! Dette sjalet har ikke blitt ferdig noe for tidlig! For et kjedelig sjal å strikke! Da jeg møtte Smurfa var hun helt enig. Skjønner egentlig ikke hvorfor akkurat dette sjalet skulle være så kjedelig, men det var det asså! Det ble jo fin til slutt da! Jeg har juksa og droppa to repetisjoner av det ene diagrammet i håp om at jeg hadde nok garn da jeg var i Trondheim. Det hadde jeg ikke likevel. Ganske kjedelig når jeg endelig fikk litt dreisen på det og kunne fått gjort det ferdig. Dagen etter at jeg kom hjem satte jeg meg ned og strikka de siste fem omgangene med en gang, dette skulle ikke ligge lengre nå! Sjalet var med som togstrikketøy til Stockholm i sommer, og til Trondheim, så det har fått reist litt før det ble ferdig da. Det har foreløpig ingen mottaker, men det skal nok ikke være noe problem!



Mønster: Brangian
Garn: Arwetta
Pinner: 4 mm
Størrelse: ca 190 cm langt

Nå holder jeg på med Maile shawl, tror det blir helt nydelig! Begynner å bli mange masker, men det gjør ikke noe så lenge det er spennende å strikke!

tirsdag 14. september 2010

Monster!

Da jeg var på vei til Trondheim begynte jeg på denne monsterbuksa. Trengte noe festlig og litt raskt å strikke. Det tok ikke så mange dagene å strikke den, men fordi jeg egentlig har innkjøpsstopp på garn og ikke hadde med meg noe svart garn oppover, så ble den liggende i mangel av øyne. Dagen etter at jeg kom hjem ble den ferdig! Synes den ble veldig søt, men kanskje noe upraktisk med så mye hvitt da... Kan heldigvis vaskes i maskin da!




Mønster: Das Monster
Garn: Falk fra Dale
Pinner: 3 og 3,5 mm
Størrelse: 9-18 mnd.

Idag plukka jeg av Brangiansjalet mitt av blokkematta, så man skal ikke se bort fra at det tar turen innom bloggen i mårra!

mandag 13. september 2010

Veyla

Disse har jeg hatt lyst til å strikke lenge, og fristelsen ble rett og slett for stor i Trondheim, og garn ble med hjem. Strikka en pulsvarmer før jeg møtte Smurfa fra uformelt og vi skulle kjøpe knapper. Viste seg at også hun strikka disse i nettopp grått. Jammen er verden liten :P Strikka den andre kvelden før jeg reiste og sydde i knapper. Droppa det hullmønsteret oppå hånda, av den enkle grunn at jeg glemte det... =) Ble jo fine uten også da... Tihi

Mønster: Veyla
Garn: Drops Merino Extra Fine Baby
Pinner: 3 mm
Størrelse: S

lørdag 11. september 2010

Bestillingsproduksjon

For noen uker siden fikk jeg en bestilling på litt forskjellig, og mottaker i Tyskland har fått det, så da kan dere også få se! Denne bodyen har jeg strikka en del av nå, men den er jo så fin da!

Mønster: Fanabody fra Dale Klassiskheftet
Garn: Dale Babyull
Pinner: 3 mm
Størrelse: ca. 6 mnd

Hun skulle også ha noen votter, og det var lettere sagt enn gjort! Det endte opp med et par ekstra som ble for små, men de passer jo til nyfødt og de kommer det jo noen av utover!

Mønster: Eget
Garn: Pt5 Sport
Pinner: 3 og 3,25 mm

Til slutt var det nok en Divinelue! Nå var det såpass lenge siden sist at det var gøy å hekle den!

Mønster: Divine Hat
Garn: Pt5 Sport, dobbel tråd
Heklenål: 6 mm
Størrelse: Dame

I morgen går turen hjem fra Trondheim... =( Her har det blitt en del strikking, så det kommer nok et innlegg eller to tenker jeg. Nå skal jeg kose meg med strikking og litt godteri!

søndag 5. september 2010

Elgskov i stjerneskinn

Jeg har sett på diagrammet for disse elgene i full aktivitet en stund, men ikke funnet noe egna mønster jeg likte, så da var det bare å tegne selv :P Ville ha de så enkle som mulig uten for mye dilldall, og er veldig fornøyd med resultatet! Mottaker ble også strålende fornøyd og vet allerede om flere som kunne tenke seg sånne =) Så får vi se hvordan det blir med strikkinga :P

Mønster: Eget
Garn: Pt5 Sport
Pinner: 3 mm
Størrelse: Liten herrehånd.