lørdag 30. oktober 2010

Mer til julemessa

Jeg har mer som skal på julemesse i kirka, og her er noe av det! Har ikke så mye mer nå, er ganske ferdig! Først ut så er det masse kopptuer. Disse skal inn i noen gavepakker med litt forskjellig annet stæsj!

Så er det pengepunger og sminkepunger. Skal lage noen flere av disse hvis jeg får tid tenkte jeg. Greit å få brukt opp litt stoffrester!


Og til slutt i denne omgang så er det hårbøyler i glade farger. Har kjøpt hårbøylene på etsy, båndene på stoff og stil, også fletta og limt på.

Sånn ser de ut litt nærmere:

søndag 24. oktober 2010

Veyla'er og lue

Jeg har hatt noen bestillinger den siste tiden, og her er noe av det! To par like pulsvarmere som ble gode og myke, og veldig fine! Men likevel, jeg må si meg lei av dette... Kan hende de strikkes igjen, har egentlig planer om ett par, men ikke med press og stress!

Mønster: Veyla
Garn: Pt Panda
Pinner: 3,25
Størrelse: Dame

Så har jeg hekla en Divinelue igjen. Har vært en stund siden sist, så det var helt greit å lage en igjen. Men jeg merker at jeg ikke tåler å hekle så godt lengre, jeg blir så stiv i nakken gitt. Må ta det litt roligere kanskje... =)

Mønster: Divine
Garn: Dobbel Babyull fra Dale
Heklenål: 6 mm
Størrelse: Dame

fredag 22. oktober 2010

Julekuler

Da jeg var i Trondheim sist kjøpte jeg julekuleboka til Arne & Carlos. Der var det mye fint, og garn ble kjøpt med en gang, og fyll til kulene! Det er bare en ting... Jeg tror jammen jeg strikker litt løst, eller så er det bare det at jeg og Pt2 ikke er helt venner. De ble litt store og løse, så jeg tror jeg skal prøve meg på pinne 2,5 og kanskje et mykere garn neste gang... Men flere blir det hvertfall!
Mønster: Julekuler av Arne & Carlos
Garn: Pt2
Pinner: 3 mm

onsdag 20. oktober 2010

En søt vest!

Denne har også vært ferdig en halv evighet, den ble jo gitt bort i begynnelsen av august. I denne tiden har det skjedd så mye og tankene har vært på litt andre steder, så da får den komme nå! Denne regner jeg med å strikke flere av, synes den er utrolig søt! Kjapp var den også og helt tankeløs i begynnelsen med bare glattstrikk!

Mønster: Fra et Sandneshefte
Garn: Lerke fra Dale
Pinner: 4 mm
Størrelse: 1 år

mandag 18. oktober 2010

Wandering The Moor

Tror jammen dette er noe jeg har glemt å blogge...Sånt går da ikke an =) Dette var en gave til en kusine i august, så tida flyr! (hun har fått den til bursdagen sin asså). Veldig fornøyd med dette asså!


Mønster: Wandering The Moor
Garn: Dale Babyull
Pinner: 4 mm
Størrelse: 180 cm over langsiden.

søndag 17. oktober 2010

Holden Shawlette

Da jeg var i Trondheim begynte jeg på dette sjalet. Veldig enkelt, men fin effekt likevel. Jeg felte ikke av med picoter som det skulle være...skjønte ikke noe av det jeg... =)Men det ble jo fint likevel!

Mønster: Holden Shawlette
Garn: TuLLiBaLL Kos farge Duggpil
Pinner: 4 mm
Størrelse: Ca 160 cm over langsiden

fredag 15. oktober 2010

Monsterbukse og lue

Jeg har slanka mer garn! Denne monsterbuksa ble veldig meg i fargene, men jeg har jo ikke bruk for den... =) Den får ligge i gaveskuffen enn så lenge tenker jeg!


Mønster: Das Monster
Garn: Falk og Rubin
Pinner: 3 og 3,5 mm
Størrelse: 9-18 mnd

Har også strikka ei lue av restene, det ble akkurat nok brunt av restene etter buksa. Har mer brunt da, men likevel gøy å få brukt opp alt da!

Mønster: Eget
Garn: Falk og Rubin
Pinner: 3,5 mm

torsdag 14. oktober 2010

Nye luer

Det har blitt litt luer i det siste ser jeg... Har en på pinnene også, og en jeg ikke finner igjen. Tror jeg må lete litt bedre =)

Den første lua er strikka som modell for jobben. Skinndusken er festa med trykknapp slik at den kan tas av og lua kan vaskes. Strikka i et ON-linegarn jeg ikke husker hva heter, men det var noe merino i det... Flaut å ikke huske asså! Men fin ble lua da!!!

Så har det jo blitt flere Staffluer da! Er fortsatt ikke lei, så det kan fort bli fler! Har masse garn som passer, og det er det jo greit å få brukt opp!


Mønster: Stafflua
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame

tirsdag 12. oktober 2010

Nå hoper deg seg opp her!

Det har vært stille en stund, og det har sine forklaringer. Jeg har vært i Trondheim og litt forskjellig... I løpet av denne tiden har jeg gitt bort en del forskjellige gaver som har vært ferdig lenge, så nå kan de vises fram!


Mønster: Sweetheart av Tora Frøseth
Garn: Drops Merino Extra Fine og Mini duett
Pinner: 3 og 3,5 mm
Størrelse: 1-2 år og 2-3 år.


Mønster: Gavyn
Garn: Mandarin Fiesta
Pinner: 5.5 mm
Størrelse: ca 4 år
Og til den nye verdensborgeren ble det strikka stripete genser. Skulle egentlig ha en stor frosk foran, men det ble for vanskelig for meg, ble ikke pent i hele tatt! Så da tok jeg en spansk en og kjøpte strykemerke med frosk på og sydde på i stedet. Ble så fin så!

Mønster: Fra et Dalehefte
Garn: Dale Babyull
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: ca 3-6 mnd.

søndag 3. oktober 2010

Strikka pute

Jeg er med å lage ting til julemessa i kirka der jeg bor, og denne puta er ferdig i god tid! Synes den ble veldig fin, så man skal nok ikke se bort fra at det kan bli flere med tiden! Har strikka trekk og sydd en trekk inni sånn at man ikke ser inn på den hvite puta innerst. Det hadde ikke blitt såå fint tror jeg... =)


Mønster: Carol Adams Square fra boka The great American Aran Afghan, bare riller bak med åpning...
Garn: Pt3
Pinner: 5,5 mm
Størrelse: Ca 45 x 45 cm.