onsdag 24. november 2010

Strikketøymappe

Jeg har kjøpt meg slike mapper av to forskjellige, og bruker de masse, men da dette stoffet kom i posten MÅTTE jeg bare sy en selv. Fant et par tutorials på nettet og skjønte prinsippet. Den ble ikke så stor som jeg hadde tenkt på første forsøket, og den ble generelt mislykka, så jeg hadde ikke mer stoff igjen enn til å lage en i samme størrelse. Men egentlig så er den veldig grei den størrelsen også, får plass til et lite strikketøy! Fikk fint plass til to nøster oppi den til å hekle tøfler, så den er jo ikke såååå liten da =)

Nå sitter jeg og lager mønster på Staffvotter til å matche lua! Tror de blir riktig så søte! Ellers pakkes det inn julegaver og jeg koser meg med en fridag!

tirsdag 16. november 2010

Vest til meg selv

Denne vesten begynte jeg på på tur til Trondheim for ganske lenge siden, eller, i høst da, så det er jo ikke sååå lenge siden! Mønsteret på baksiden gikk fort, men så ble omgangene så veldig lange og det var mye som frista mer. På siste turen hjem fra Trondheim var den ferdig strikka og jeg fikk sydd på knapper og alt. Så tok det lang tid før jeg fikk tatt bilde av den. Det er jo ikke så mye dagslys å snakke om for tiden. Men da jeg var på strikketreff i Oslo forrige uke fikk jeg Renate til å ta bilder, så nå kan jeg endelig vise den fram! Er veldig fornøyd med den og kommer til å bruke den masse! Har tatt utgangspunkt i mønsteret jeg linker til lengre nede, men har gjort den om til vest i stedet for jakke, brukt tykkere garn, laga blomstermønsteret mindre for at den skulle passe til ryggen min osv. Så den ble ganske egen egentlig!


Mønster: Sirkelstrikket jakke fra Drops
Garn: Misti, ca 500 gram
Pinner: 5 mm
Størrelse: Small

lørdag 13. november 2010

Diverse luer

Jeg har laga noen luer i det siste, har bare glemt å blogge de ser jeg! Først ut er en lue som egentlig skulle bli en damelue, men her har jeg dratt den godt ned på hodet så den er ganske stram. Den ble gitt til ei søt jente på 3,5 år, og hun ble visst veldig fornøyd! Etter at jeg tok bildet har jeg sydd en liten perleknapp i midten av blomsten da, sånn som jeg pleier =)

Mønster: Purple Delight
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk DK
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Barn

Så har det blitt en Divinelue igjen, tror den forfølger meg! Har laget over 40 stk av den! Og stakkars dere da, som har måttet se alle sammen! Er litt lengre mellom hver nå da!

Mønster: Divine Hat
Garn: Dobbel Babyull fra Dale
Heklenål: 6 mm
Størrelse: Dame

Til slutt enda en Stafflue! Måtte prøve den ut i Freestyle fra Dale. Lua ble fin, men etter å ha sett en annen strikka lue i det garnet og hvor mye det siger, så spørs det om det er så vellykka egentlig. Vi får se!
Mønster: Stafflua av meg =)
Garn: Freestyle fra Dale
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame

søndag 7. november 2010

Nytt til tre små!

Søstra til ei venninne av meg fikk barn nr tre denne uka, og da måtte det jo gaver til! Til minstemann ble den en Fanabody, den har jeg gitt til flere egentlig =)

Mønster: Fanabody fra Dale Klassiskheftet
Garn: Dale Babyull
Pinner: 2,5 mm
Heklenål: 2 mm
Størrelse: 0-3 mnd

Til storebror på 5 år ble det genser. Denne er grei å ha i barnehagen! Artig genser å strikke, så det kan fort bli flere. Rask av den også.

Mønster: Child's Placket Neck Sweater
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: 4-6 år

Til slutt er det lille jenta midt i mellom, hun har fått seg lilla kjole. Trodde jeg hadde bilde av den alene, men det har jeg visst ikke...

Mønster: Sweetheart
Garn: Mini Duett
Pinner: 3 og 3.5 mm
Størrelse: 18-24 mnd

Har mer som er ferdig, men det får jeg ta en annen dag. Har ikke fått tatt bilder heller =)

lørdag 6. november 2010

Julestrømpe

Det siste ut for julemessa er denne julestrømpa. Den skal etterhvert fylles med godteri og være premie i loddsalg. Ble veldig fornøyd med denne og tenker at jeg skal skrive ned mønsteret etterhvert! Den ble ferdgi i Trondheim, jeg har bare ikke fått blogga den før nå...

Mønster: Eget
Garn: Pt2 og Funny
Pinner: 6 mm
Heklenål: 6 mm

Nå holder jeg på med siste erme på en Weeruskakjole til meg selv. Tror den blir veldig bra!

torsdag 4. november 2010

Flere luer og litt sånn...

Jeg har brukt mer av lageret mitt, og det har blitt til to staffluer! Veldig greit å bli kvitt litt garn også da! Når man jobber i garnbutikk blir det alltids noe med hjem. Skjønner ikke det der...


Mønster: Stafflua
Garn: Arwetta dobbel tråd
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm

Så har jeg sydd litt igjen. Dette er en bursdagspresang. Den ble fylt med litt håndkrem og sånn og falt visst godt i smak!


Til slutt må jeg vise fram mine grønne fingre! HAHA, jeg vet ikke jeg. Dette er en liten mais =) Den smakte veldig godt om ikke annet da!