onsdag 30. mars 2011

Meet Geet and Lurleen

Jeg har en god stund sikla på boka "The big book of knitted monsters" av Rebecca Danger, og da jeg endelig fikk den i hus måtte jeg jo strikke et monster eller to. Det blir nok flere, for dette var utrolig artig! Det har blitt et nytt radarpar i heimen, altså Geet til venstre og Lurleen til høyre. Stakkars elefanten som er modell i et tidligere innlegg har blitt helt tilsidesatt han... Vet ikke helt hva han skal gjøre når de rotter seg sammen mot han. Jaja, jeg får vel strikke en venn til han også så han ikke sitter og sutrer for mye her. Slitsomt å høre på =)


Hver for seg er de litt roligere, de måtte bevise at de faktisk ikke var heeeelt avhengig av hverandre. Jeg har dog mine tvil...

Mønster: Lurleen the laundry monster
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: ca 25 cm høy
Mønster: Geet the garage monster
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: ca 30 cm.

søndag 27. mars 2011

Flere rundpinneetuier

Jeg har svingt symaskina igjen, tre nye rundpinneetuier ble det! Jeg har ikke gitt meg enda, skal komme flere til strømpepinner tenkte jeg =)
Disse legges ut for slag i nettbutikken min.

fredag 25. mars 2011

Kjørepose

På Uformelt er jeg med på en along hvor vi bruker garn og bøker vi har, og her har jeg fått slanka bort en halv kilo! Kjøredposen skulle egentlig hatt hette, men det hadde jeg ikke nok garn til. Får se om jeg lager en lue som matvher knappene i stedet etterhvert =)
Her er bamsen min modell, tror han trivdes i rampelyset!


Mønster: Natachas Kjørepose fra boka Myk Start
Garn: Viking Balder
Pinner: 6 mm
Størrelse: 6 mnd

mandag 21. mars 2011

Sokker til meg og teppe til Nepal

De forrige sokkene mine ble jo ikke så stor suksess, så da måtte jeg lage et par til. Denne gangen i et garn jeg er veldig glad i, nemlig Arwetta! Gode og myke, og festlige å se på! Kjappe var det også på pinne 3,5. Og det aller beste, de er rene slankesokker!

Mønster: Eget
Garn: Arwetta Classic
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 36

Så har jeg gjort ferdig enda et teppe til Nepal. Her har det gått med rester av forskjellig slag, men alt i superwash da! Greit å bare hekle til man er tom for garn!

Mønster: Vanlig bestemorrute
Garn: Rubin og Smart
Heklenål: 4,5 mm
Størrelse: 1x1 meter

lørdag 19. mars 2011

Teppe til en liten nevø

I helga som var, var vi i barnedåp til nevøen vår, som vi også er fadder til. Og da må man jo ha gave! Jeg har svingt strikkepinnene og en heklenål, og det ble til et godt og lett teppe til lille godgutten! Han fikk også Ole Brumm bok, så nå kan han kose seg med eventyrstunder under et deilig og mykt teppe!



Mønster: Eget
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner: 6,5 mm
Heklenål: 4,5 mm
Størrelse: ca 120 x 120 cm ferdig blokket



torsdag 17. mars 2011

MacSpaceMarius

Anders har ønska seg et strikka trekk til Macen sin, og da er jeg ikke vond å be! Kjapp sak egentlig, ble bare litt plunder for å få det pent sydd sammen. Trekket har bomullsfor inni så det ikke skal støve så veldig på macen, det er jo ikke bra må vite! Spaceinvadermønsteret er henta fra Arne & Carlos, ellers er alt regna ut selv!

Mønster: Eget
Garn: Falk fra Dale
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: Passer til en 15-tommer Macbook Pro

Rundpinneetuier

Jeg har sydd flere pinneetuier, nå for rundpinner! Disse er kjappe og greie å sy, koser meg veldig! Flere har etterlyst hvordan de ser ut inni, og under her ser dere hvordan =) Det er 12 lommer med plass til flere pinner i hver lomme, så det er god plass! Etuiet lukkes med borrelås.
Disse blir lagt ut for salg på Mirrevirrebutikken så fort jeg får svingt meg rundt!




mandag 14. mars 2011

Litt forskjellig

Jeg slanker garn! Synes jeg har vært veldig flink til å bruke opp garn som har blitt liggende! Det passer kanskje ikke helt med votter nå som det lissom er vår, men så kaldt som det er innimellom, så er det egentlig kanskje like greit =) Synes disse vottene er helt nydelige, artige og kjappe å strikke var det også. Eneste jeg gjorde om i forhold til mønsteret var å strikke rett ribb på mansjettene, synes det skjedde nok om ikke de skulle være vridde i tillegg.

Mønster: Grove
Garn: Arwetta Classic, dobbel tråd
Pinner: 4 mm
Størrelse: Liten dame

Så strikka jeg et par sokker til meg selv. Har ikke strikka sokker på en halv evighet, men da jeg fant dette garnet måtte jeg bare komme i gang igjen. Brukte ikke så lang tid, elsker fargene og alt. Men hva skjer? Jo, de loer, nupper og utvider seg etter to dagers forsiktig bruk... Bah...

Mønster: Eget
Garn: On-line med angora
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: 36

Så strikka jeg en babylue fra Pickles. Synes den ble litt smårar, så er ikke helt sikker på om jeg liker den. Innbiller meg at den må bli veldig kort frampå panna. Har ikke hatt noen baby å prøve den på enda da, så vi får se!

Mønster: Lille Luring fra Pickles
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk Dk
Pinner: 4 mm
Størrelse: 0-3 mnd

lørdag 12. mars 2011

Vårlige grytekluter

Ei venninne hadde bursdag i slutten av februar, og da fant jeg ut at jeg skulle lage grytekluter. Jeg lengter veldig etter vår nå, så jeg gjør alt for å få tak i stemningen. Synes fargene på disse ble veldig bra!

Blir ikke du også i godt humør?
Mønster: Annepålandets grytekluter
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm

torsdag 10. mars 2011

Mer søm

Den siste tida har jeg hatt litt dilla på å sy, det er så godt å få laget seg et lite lager =) Disse skal legges ut i nettbutikken min så fort jeg får tid. Om du skulle ønske deg en eller flere av de så selges de for 200 kr inkludert porto =)



mandag 7. mars 2011

Oslo 2011 - del 2

Jeg har laga mer i forbindelse med VM-alongen! Jeg har jobba hardt for å bruke av lageret, og jammen har det minka! Disse babytøflene har jeg sett mange steder rundt omkring, og da jeg fant mønsteret, måtte jeg bare lage de!

Mønster: Babystøvler
Garn: Mirasol
Pinner: 3 mm
Størrelse: 0-3 mnd

Så har jeg strikka luer rett ut fra hodet igjen. Denne ble litt rar på toppen, men ikke verre enn at den er brukandes! Ser litt knapp ut, og det har sin naturlige forklaring, det er en barnelue på et voksenhode =) Godt og mykt garn som ikke klør. Denne skal til SUS, til kreftavdelingen, sammen med den neste lua.
Mønster: Eget
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk Dk
Pinner: 4 mm
Størrelse: Barn
Mønster: Eget
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk Dk
Pinner: 4 mm
Størrelse: Barn

søndag 6. mars 2011

Oslo 2011

På Uformelt arrangeres det en uformell VM-along der vi skal strikke forskjellige ting i de forskjellige øvelsene. Så foreløpig har jeg laget følgende:

Kombinert: Noe som passer sammen.
Jeg har strikka stafflue og votter

Mønster: Stafflue
Garn: Nepal
Pinner: 5,5 mm
Heklenål: 5 mm
Størrelse: Dame
Mønster: Staffvotter
Garn: Nepal
Pinner: 5,5 mm
Størrelse: Dame

I øvelsen Sprint skal vi lage noe som er raskt å lage.
Jeg har laga luer!

Mønster: Lauren Hat
Garn: Sublime Cashmere Merino Silk Dk
Pinner: 4 mm
Størrelse: Dame


Mønster: and HOW
Garn: Senja, dobbel tråd
Pinner: 5 mm
Størrelse: Liten dame


Mønster: Eget
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Barn

torsdag 3. mars 2011

Litt søm

Jeg fikk bestilling på et rundpinneetui, og her er det ferdige resultatet. Har vært ferdig en stund, men tida går jo så fort at jeg har ikke rukket å blogge det =)

Så har jeg kosa meg med å lage litt forskjellig. Har brukt opp litt stoffrester, så her har det blitt to sminkepunger og tre pengepunger. Har et mål om å ha bare en hylle med stoff i hobbyskapet, så det må slankes litt mer =)


Skikkelig solskinnssminkepung!

Redesign

For mange år siden fikk jeg en kjempefin veske med Vespa på. Jeg er nok ganske glad i vespaer... Det var derfor ikke særlig kult da remma røyk på et så lite strategisk sted at den bare ble liggende. Nå under flyttinga dukka den opp igjen, og da fant jeg ut at jeg kunne lage en toalettmappe av den! Her har jeg klipt ut det som var fint og ikke så veldig flekkete. Synes den ble veldig søt jeg!

Siden jeg glemte å kjøpe rødt stoff ble det lilla og hvitt inni i stedet. Synes det ble ganske kult egentlig!
Litt skjønnhetsfeil her og der, men jeg er fornøyd jeg asså!