fredag 27. mai 2011

Utestolputer

Vi er så heldige at vi har en liten uteplass, og der måtte vi ha noen puter å sitte på. Anders hadde et ønske om at jeg skulle lage noen selv i glade farger, og da er jeg ikke vond å be =) Her fikk bomullsrestene komme til pers! Har ikke veid hvor mye jeg brukte, men det ble nok en del! Det har tatt litt tid å få de ferdig, men nå har det ikke vært det store været å skryte av i det siste da, så da er det jo greit. Jeg kjøpte putene inni på Kid, de var på tilbud nå, så da ble det ikke så dyrt. Skumgummi, som jeg hadde tenkt å kjøpe, kosta nemlig en halv formue!

Jeg har hekla to forskjellige sider, på den måte slapp jeg å kjøpe mer garn for å få fire like deler.


Mønster: Tatt utgangspunkt i en lapp fra boka 200 Crochet Blocks
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm
Størrelse: 40x40

torsdag 26. mai 2011

Marie

For to uker siden var vi på tur, og da måtte jeg ha noe som distraherte tankene litt. Jeg er nemlig ikke særlig glad i fly... Startet to dager før vi reiste så jeg var ferdig med mønsteret i halsen og hadde delt av for ermer. Så da var det bare glattstrikk på tur! Den gjorde godt, jeg kom meg fint gjennom turen og synes ikke tanken på å fly er fullt så avskrekkende lengre! Det gjelder å gjennomføre nok ganger =)
Utrolig søt genser som er strikka "feil", altså mønsteret rundt halsen. Likevel synes jeg den ble utrolig søt, og kommer absolutt til å strikke den igjen!

Et lite nærbilde av mønsteret:
Og gule knapper bak som den ekstra touchen! Er veldig glad i gult og lilla sammen!

Mønster: Marie
Garn: Mini Duett
Pinner: 3 mm
Størrelse: 9 mnd

søndag 22. mai 2011

Vimsensjal til meg!

ToneM hadde fått lov til å legge ut mønster på et sjal Vimsen hadde laga seg på Uformelt, og det måtte jeg bare lage! Synes det var utrolig fint, i tillegg til at jeg trengte et nytt sommersjal. Enkelt å hekle, har vært med litt overalt i veska. Brukte rett under 4 nøster på dette, og som dere ser er det jo mer enn langt nok til å surre rundt halsen! HER kan dere besøke Vimsen selv!

Mønster: Vimsensjal
Garn: Safran fra Drops
Heklenål: 3,75

Jakke til meg!

I påskeferien kjøpte jeg meg nytt strikketøy, det ble ei jakke til meg selv! Har strikka jevnt og trutt, og den ble ferdig for en stund siden. Vet ikke heelt om jeg er fornøyd, men det vokser seg sikkert på meg når jeg bare får brukt den litt! Jeg tror jeg skal bytte ut knappene med noen ensfargede også, dette var de jeg hadde da jeg var ferdig =)


Mønster: Sandneshefte 1104
Garn: Sandnes Duo 8 nøster
Pinner: 3 og 3,5 mm
Størrelse: Small, men strikka litt lengre

torsdag 19. mai 2011

Peacock Shawlette

Dette var en del av konfirmasjonsgaven til niesa vår. Veldig artig sjal å strikke, gikk fort og var lett å følge med på! Kommer nok til å strikke det igjen, men kanskje med litt tykkere pinner så det blir bittelitt større.

Mønster: Peacock Shawlette
Garn: Fin fra Du Store Alpakka
Pinner: 4 mm
Størrelse: Ca 160 cm over langsida.

mandag 16. mai 2011

Liam

Denne genseren måtte jeg bare strikke! Og det blir nok ikke den eneste! Har strikka den i mini duett, så med blandingen av ull og bomull vil det være en god sommer/høstgenser tenker jeg. Kjapp å strikke, enkelt å følge med, passer ypperlig foran tv'en.



Mønster: Liam
Garn: Mini Duett, akkurat to nøster
Pinner: 3,25 mm
Størrelse: 6-12 mnd

lørdag 14. mai 2011

Jooosa Hello Kitty

Jeg driver med stashbusting, så her kommer et lite prosjekt til! Dette skal ei lita venninne av meg få, ei som er veldig glad i Hello Kitty. Da jeg spurte forelskelsen hvilket strykemerke som skulle på, så var det visst ikke tvil =)

Mønster: Etter eget hode
Garn: Rubin og Senja
Pinner: 3,5
Heklenål: 4,5
Størrelse: til en fireåring.

onsdag 11. mai 2011

Kiddie Cadet

To søte små nevøer har fått seg hver sin sommercaps! Disse er artige å lage, og med et strykemerke på blir det jo ekstra kult! Håper de passer til dem da =)

Mønster: Kiddie Cadet
Garn: Søstrene Grene Bomullsgarn
Pinner: 4 og 4,5 mm
Størrelse: Baby og toddler

søndag 8. mai 2011

Ny birdie sling

Før påske var jeg og IsaCathrine på Stoff og Stil, og da ble dette stoffet med meg hjem. Planen var denne veska, det tok bare litt tid å få den ferdig! Resultatet er jeg veldig fornøyd med, denne blir grei å ha med seg der jeg trenger litt plass!

Mønster: Birdie Sling av Amy Butler
Stoff fra Stoff og stil.

torsdag 5. mai 2011

Rock Island

Så var sjalet endelig ferdig, blokka og fotografert! Dette var et kjipt sjal å strikke synes jeg... Først strikker man kanten nede på langs, så plukker man opp masker og strikker seg opp mot nakken... Tror ikke jeg kommer til å strikke dette mønsteret igjen. Sjalet ble jo helt nydelig da! Lett og godt, veier bare i overkant av 50 gram!



Mønster: Rock Island av Jared Flood
Garn: Malabrigo Lace, farge Emerald
Pinner: 4 mm
Størrelse: Akkurat passe =)

søndag 1. mai 2011

Lille Ivanhoe

FrkBadegakk har designa en babyjakke, og den måtte jeg bare lage! Jeg er kjempefornøyd med resultatet, og ser ikke bort fra at det kan bli flere! Strikka i myk og god merino, den klør ikke =)



Mønster: Lille Ivanhoe av FrkBadegakk
Garn: Prima Merino fra Lanas Stop
Pinner: 3 mm
Størrelse: Ca. 6 mnd