lørdag 25. juni 2011

Nøstebarnteppe

Dette teppet har jeg tenkt på å strikke lenge, men bare ikke kommet så langt. Antakelig er det alle andre planer som har satt en stopper for det... Igrunn litt kjedelig strikk, men så er den likevel litt avhengighetsskapende, hvertfall når man begynner på andre halvdel av teppet der man feller. "Skal bare komme til så og så mange masker, så skal jeg legge det fra meg..." Veldig greit strikketøy til filmer, tv-serier og alt man må følge med på, teppet strikker seg selv. Jeg har begynt på enda et, denne gangen i ren ull. Dette var nemlig blitt for stort til å putte i veska og ta med seg på venterommet hos legen =)


Mønster: Teppe fra boka Strikk til Nøstebarn
Garn: Mini Duett, 4 nøster
Pinner: 5 mm
Størrelse: Ca 1 x 1 meter

onsdag 22. juni 2011

Biler

En god kompis og nevø av meg ble tre år i går, og da måtte man jo svinge pinnene. Han er veldig bilinteressert, så det måtte bli noe med biler! Vesten ble til litt underveis, men resultatet ble veldig bra synes jeg!

Mønster: Plukka litt her og litt der
Garn: Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Sånn passe til å vokse i =)

torsdag 16. juni 2011

Olatzsjal

Dette sjalet har jeg hatt planer om å strikke lenge, men har ikke kommet så langt. Det er litt uvanlig (for meg hvertfall) at det strikkes i såpass tykt garn. Men når det ble blokka ble sjalet godt og lett likevel. Hvis jeg skal strikke det igjen vil jeg bruke tynnere garn og heller strikke flere repetisjoner. Det står at man trenger to hesper i mønsteret, og jammen var det det jeg brukte. Dette synes jeg er litt skummelt med tanke på at jeg ikke strikker spesielt løst, da vil man jo trenge mer... Bildene er tatt i nydelig kveldssol, jammen er det godt når sommeren titter fram!KoblingMønster: Olatz
Garn: Malabrigo Worsted, farge Olive
Pinner: 5 mm
Størrelse: Ca 160 cm langt

mandag 13. juni 2011

Blackrosesokker

I utgangspunktet skulle jeg strikke sokker til meg selv, men nok en gang ble de litt store. Jeg får helt hetta av sokker som er litt for store på foten, så fort det blir litt slark blir de ikke brukt... Men lærer jeg? Neida, de blir jo alltid for store... Fint for alle andre da, for når jeg da endelig strikker sokker, så er det noen andre som får de. Hvem som får disse, er foreløpig en hemmelighet =)
Mønster: Blackrose
Garn: Fabel
Pinner: 2,75
Størrelse: Small 36/37

søndag 5. juni 2011

Sirkusjakke

Denne jakka har egentlig vært ferdig en halv evighet, men det kan fort ta tid å få tatt bilde ser jeg! Kan jo skylde på at det har vært kjedelig vær å ta bilde ute i, men dog da... Dette er et aldri så lite stæshbustingsprosjekt. Alt garn fra lageret, ja, knappene også! Litt varm for været som har vært idag, og jeg håper virkelig at jeg ikke får bruk for den enda!

Mønster: Garter Stitch Swingy Sweater
Garn: Huldra Kamgarn, dobbel tråd
Pinner: 5,5 mm
Størrelse: Small

fredag 3. juni 2011

Magrathea

Jeg har strikka sjal igjen. Det er så utrolig artig, så det har blitt en del nå! Dette har jeg sett mange steder og bare måtte strikke det! Gøy å strikke var det også, greit å memorere mønsteret, så da fikk det være med litt rundt også =)


Mønster: Magrathea
Garn: Wollmeise 100% Merino
Pinner: 4 mm
Størrelse: Ganske langt, men smalt =)

torsdag 2. juni 2011

Nemo!

På Uformelt har det vært en along der vi strikker til et barnehjem i Romania, og det siste ut for min del er et par votter og lue som matcher. Har hatt lyst til å strikke disse vottene, og da jeg fant garn i lageret var det bare å sette i gang! Mye tråder å feste, det blir nok med dette settet tror jeg...

Mønster: Nemo mittens
garn: Pt5 og Rubin
Pinner: 3 mm
Størrelse: 4-6 år

Lua har blitt til utfra eget hode, måtte jo ha noe som matchet =)

Mønster: Eget
Garn: Pt5 og Rubin
Pinner: 3,75 mm
Størrelse: 4-6 år