fredag 21. oktober 2011

Kryss i taket!!!

Jeg hadde nesten ikke trodd at denne dagen skulle komme! For nesten tre år siden starta jeg med friskt mot, ny bok og nytt garn og skulle hekle teppe! Haha, det tok jammen sin tid det! Nå var det ikke planlagt at det skulle bli fort ferdig, men dog da. Det er rart med det, men når man har hekla 10 lapper med 8 tråder å feste på hver, så blir man fort lei... Og da skal man jo gjerne ha noen flere for å få et teppe... Så da har jeg sånn innimellom blitt litt gira igjen, hekla 10 lapper, også har det blitt liggende. Noen som kjenner seg igjen? *fnis* Teppet ble ikke så stort som det var tenkt, da hadde det rett og slett aldri blitt ferdig, så greit er det. Nå er det et stort barneteppe, det er helt greit =)

Jeg har blitt med på en along på Uformelt (ja, enda en gitt), der vi skal spare penger. Genialt spør du meg! For hver 50 gram garn vi bruker opp, legger jeg 10 kr på ei sparebøsse. Dette skal jeg gjøre i ett år. Blir greit å se hva som ligger oppi der til slutt da! Men i allefall, vi kunne gjøre ferdig UFO'er og WIP'er, og da ble jeg inspirert. Det mangla bare å sy sammen halvparten av lappene og hekle en kant rundt.
1225 gram veier herligheten! Og det var da jeg fant ut at det kanskje kunne være lurt å ha en makspris på så store prosjekter! Så for dette teppet har jeg lagt på 150 kr. Grei start det da!

Mønster: Framed Flower Square fra boka 200 Crochet Blocks
Garn: Rubin fra Sparkjøp, og et halvt nøste Smart
Heklenål: 4 mm
Størrelse: Sånn akkurat passe.

tirsdag 11. oktober 2011

Pulsvarmere og sokker

Pulsvarmere som har vært ferdig en halv evighet! Strikka i stæsj fra lageret, veldig greit =) Gjorde om litt på heklakanten så den ble litt enklere...


KoblingMønster: Perlestrikkede pulsvarmere
Garn: Øverst: Håndmalt Fin, neders, dobbel tråd Drops Alpaca
Pinner: 3,5 mm
Heklenål: 3 mm

Pappan til Anders ønska seg gode og varme sokker, og da måtte han få det da han hadde bursdag. Mønsteret ble til underveis, synes de ble fine. Mottaker ble også kjempefornøyd, og de kom rett på beina =) Det kan man like!

Mønster: Eget
Garn: Sterk fra DSA
Pinner: 3mm
Størrelse: 44

tirsdag 4. oktober 2011

Litt babytøy!

Ei venninne av søsteren min skal ha barn, og da ville hun gi en gave. Da måtte jeg jo bare svinge pinnene når hun spør!!! Det ble nok en sweetheartkjole, blir nok ikke lei av den jeg... Også litt mer småplukk i tillegg da, så nå er antrekket komplett =)

Mønster: Sweetheart/Kjærlighet på pinne av Tora Frøseth
Garn: Mini Duett fra Sandnes, nesten to nøster
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: Ca 6-9 mnd.

Lue måtte det bli til også, jenta kan jo ikke fryse!!! Har strikka noen av denne også, veldig grei og tankeløs strikk!

Mønster: Lettstrikka babylue fra boka Strikk til Nøstebarn
Garn: Mini Duett og en rest Duo, begge fra Sandnes
Pinner: 2,5 og 3 mm
Størrelse: ca 6-9 mnd

Og til slutt har jeg prøvestrikka et par smUGGs. Det er smurfa på Uformelt som har laga mønster. De ble knallsøte, og jeg kommer nok til å strikke flere!!!
Mønster: smUGGs
Garn: Duo fra Sandnes
Pinner: 3 mm
Størrelse: ca 6 mnd

Synes det ble et veldig fint sett, håper mottaker også synes det =)

lørdag 1. oktober 2011

Sy sy sy!!!

Den siste tiden har jeg tilbrakt mye tid foran symaskina, rett og slett kosa meg skikkelig! Flere ting har nå kommet til eplabutikken min, så det er bare å løpe inn!!! Har brukt en del fra stofflageret mitt, veldig greit å få brukt litt der også! Kortholdere og små punger er veldig fine gaver, og det er jo ikke så lenge til jul =) Informasjon om de forskjellige tingene finner dere på eplabutikken!


Staffluer

Så gikk det plutselig litt tid igjen.. jaja, sånn er det å ha det travelt =) Tenkte jeg skulle vise fram en liten samling med Staffluer igjen, kjekt og raskt prosjekt! Går nesten i blinde nå, har blitt over 20 stk...

Mønster: Stafflua
Garn: Nepal på de øverste og Tinde på de nederste
Pinner: 5,5
Heklenål: 5
Størrelse: Dame