mandag 23. mars 2009

Er jeg på vei til å få til noe...?

En dag forrige uke var det så fint vær, og jeg fant ut at det var på tide å prøve håndteinen min! Jeg ser at øvelse gjør mester, for her trengs det nok litt mer trening da =) Men det kommer seg!


Sånn så det ut når jeg hadde nøsta det av håndteinen igjen. Jeg tror kanskje jeg har spunnet det litt mye, det krøller seg så veldig nemlig... *fnis*


Og her ligger det i varmt vann og godgjør seg. Det ble litt bedre etter at jeg hadde strukket det godt mens det var vått da, men det har jeg visst ikke fått tatt bilde av enda...Så over til ting jeg har laget av kjøpt garn =)
Først et (enda et) pannebånd:

Mønster: Eget
Garn: DROPS Ice
Heklenål: 8 mm

Så en lue med øreklaffer. Mønster og garn kjøpte jeg på en veldig koselig garnbutikk i Slemmestad en dag jeg var med pappa på jobb. Hadde aldri vært i den garnbutikken før, så jeg måtte jo innom =)


Mønster: Et eller annet Dalehefte
Garn: DROPS Eskimo
Pinner: 8 mm.

Så over til ei lue det har vært mye snakk om. Den såkalte VM-lookalike-lua, altså en kopi av den lua Line Andersen i NRK sporten har hatt på seg mange ganger i vinter.

Mønster: VM-lookalike-lue av Lille Rosin
Garn: Dale Free Style
Pinner: 4 mm

Og jeg har strikke mer jeg =)
Neste er lue og hals etter samme mønster. Dvs, jeg fant møster på hals og fant ut av lua selv, bare brukte samme mønsteret da. Har planer om pulsvarmere også, venter bare på mer garn =)


Mønster: Crofter's Cowl (et stykke ned på høyre side)
Garn: Peruvian Highland Wool fra Filcolana
Pinner: 6mm på halsen og 4,5 på lua.

Så et bilde tatt fra siden så man ser lua litt bedre:

Idag har jeg hatt bakedag, og da har det blitt pizahorn laget av en pakke norsk bondebrød fra Regal med ost, pølsebiter, ketchup og krydder inni. Skikkelig godt å ha i fryseren!

Tenkte egentlig ikke å bake mer, men jeg ble så veldig fysen på noe godt (les: søtt) og fant ut at jeg hadde en pakke med Toro Cookies i skuffen. De er så kjappe å lage, og utrolig gode!

Nå er det tilbake til strikkinga! Jeg har kjøpt inn garn til å strikke denne(nederst av de to) genseren, men skulle ikke begynne før i påskeferien. Så mye for det =) Nå er jeg godt i gang med den og det går fort gitt.
Ha en finfin dag!

7 kommentarer:

Magaki sa...

Øreklaffluen var skikkelig kul og garn skal det nok bli :)

Marte sa...

tihi, ved første øyekast så garnet i vannet ut som noe helt annet... :p Blir sikkert bra!

Likte den grønne lua di veldig godt!! Har også tenkt å prøve å strikke ugle-genseren, med tykke pinner og tykt garn burde det gå. Gylden anledning til å lære seg flettestrikk :)

Toril sa...

Den genseren er kjempeflott!
Hvilket garn strikker du den i?

marit sa...

Så mye fint du har laget! Jeg har også strikket Crofter's cowl, med lue og pulsvanter;-) men lua mi er uten vrangbord, mer sånn beaniestil. Kjempegod å bruke!
Uglegenseren har jeg kikka på lenge, men har foreløpig ikke funnet garn...

totliii sa...

Så fin den lilla lua var!!

Anonym sa...

Masse flott! :) Tepper er litt min "ting".. hehe..

Takker for tilbud om restegarn, men trur eg har nok sjølv. Har berre ein lapp at å hekle og nokre få som skal heklast fast, så er eg FERDIG!! (jippi!)

Ha ei fin helg!!

Skautrollet sa...

Så flotte luer og halser. Blir inspirert til å produsere noen sånne som gaver. Kjekt å ha i kurven når jul og bursdager etterhvert dukker opp. Men den spinninga, det ser ut som et tålmodighetsarbeide. Spennende å se hva du får ut av det.