torsdag 31. januar 2008

Oppdatering garnlager!

Da har jeg, denne siste dagen i januar, veid lageret mitt igjen. Oversikten finnes på venstre side i bloggen, litt ned på siden hvis noen er veldig interessert! I januar har jeg kjøpt 1200 gram, men det har bare vært til planlagte og bestilte prosjekter, i tillegg til lappeteppet mitt. Garn til det teller egentlig ikke såååå mye da, men er med i beregningene...
Jeg synes jeg har vært flink egentlig jeg, har brukt 1917 gram i januar... vet ikke heeelt om jeg får det til å stemme, men det er nå mer enn det jeg har kjøpt hvertfall da! Ellers er jeg ikke ferdig med noe for øyeblikket, men har lagt ut den fullstendige lista over de prosjektene jeg har gående... Det begynner å bli en del, men en del er sånne småting for å bruke opp en del av lageret mitt også da... (finne på flest mulige unnskyldninger her...) Den grønne vesten er hovedprosjektet i øyeblikket, men det er litt hardt for hender og skuldre å strikke 4 masker vrang sammen, så derfor må jeg ha litt å velge mellom!

Vel vel, ha en fin dag alle sammen!

tirsdag 29. januar 2008

FERDIG...!

... eller hvertfall nesten da... mangler bare en hekla kant rundt hver arm og to knapper...MEN, jeg trodde seriøst ikke den skulle bli ferdig. For de som har fulgt med i den forrige bloggen min, så er dette jakke nummer tre av samme slaget, noe som ikke anbefales... tre like jakker blir kjedelig i lengden. Det har vært så ille at jeg har blitt helt kvalm av å se den. Mangla bare en arm og montering i tillegg til det som ikke er helt ferdig da... men jeg anser den som så ferdig at jeg kan legge den ut her og stryke den fra lista over ufoer!

Jeg måtte lage en liten premie for meg selv for i det hele tatt å bli ferdig, så da var jeg en tur i byen idag og kjøpte garn til denne. Har kommet litt på vei, men synes lissom den blir så liten...? siden den er strikket i kitten mohair er det litt verre å rekke opp igjen også, så jeg satser på at den blir passe stor jeg. Liker uansett ikke at det blir for stort, så jeg tror det er greit jeg. det er jo bare bakstykket enda... hehe. med dette så sprakk jo garnslankinga litt, men noe må man få unne seg! har kjøpt garn tidligere i januar også, men bare til ting jeg skulle lage på bestilling... så jeg synes det var lov jeg... =) Den blir nok ganske så varm tror jeg, for når jeg har den liggende i fanget blir det varmt der... jammen godt jeg bor i et såpass kaldt land da...

Ha en super kveld alle sammen!


søndag 27. januar 2008

Vaffel her og vaffel der...!

...men ikke sånne spiselige vafler, nei.... her er det sokker og leggvarmere det er snakk om. Er ferdig med de to parene som var bestilt, noe som er veldig deilig! har også laga et par leggvarmere som skal i butikken etterhvert. begge deler er strikka i rubin.

Disse gryteklutene hekla jeg egentlig for lenge siden, men var så ivrig på å få pakka de inn at jeg helt glemte å ta bilde av de. Her er de endelig, lenge etter avlevering, og det er Ingrid som har fått de og da tatt bilde!

Til slutt idag vil jeg også meddele at jeg har bestilt meg nøstemaskin... bare måtte jeg, men så er det veldig greit å ha da, selv om jeg overhodet ikke har plass... MÅ bruke opp en del garn før den kommer tror jeg... hehe...

Ha en super dag alle sammen!

onsdag 23. januar 2008

Et par sokker ferdig!

Har fått i oppdrag å strikke 2-3 par sokker i str. 44, farge svart... har strikka ett par på pinne 3, og det skjer ikke igjen med det første! litt tålmodighet måtte til gitt, men ferdige ble de! Har begynt på neste par, men de blir ikke så tynne! det har gått med litt over 100 gram silja.

søndag 20. januar 2008

Sjal og litt andre ting...

Har fått gjort ferdig et nunnunsjal i lanett til mamma. Dette garnet var jo da ikke i lageret mitt, men borte er det uansett! hehe. Gikk med ca. 175 gram tror jeg.
Jeg har ikke vist fram julegaven jeg fikk av ei venninne, litt forsinka, men fortsatt så absolutt kul!


Også sånn tilslutt vil jeg legge med et bilde jeg tok på torsdag. Knallvær og frosne dråper er en veldig fin sammensetning!

torsdag 17. januar 2008

You make my day!


Jeg fikk denne prisen av Frk. Badegakk! Det ble jeg veldig glad for! Godt at noen liker det jeg gjør =) Jeg skal gi den videre til 10 stk, noe jeg fant litt vanskelig egentlig... men gi meg tid, så kommer det! hehe...
Ingrid er ei venninne jeg har kjent i 9 år tror jeg det har blitt (!) som studerer i Trondheim. Hun skriver så utrolig artige innlegg som lyser opp dagen til oss andre, og endelig har hun også begynt med håndarbeid for fullt! hehe... så mye som man får gjort når man studerer vel og merke!
Jeg fikk prisen av henne, men må fint gi den tilbake! Godt at noen flere vil ha stoff og utstyr fra stoff og stil! Også hun skriver gode innlegg som gjør at jeg fort kan sitte å humre for meg selv, og mamma lurer fælt på hva jeg leser! Har henta masse inspirasjon fra bloggen hennes også!
Her henter jeg mye inspirasjon! Døgnet burde absolutt hatt flere timer! Bea fikk meg til å kjøpe boka 200 crochet blocks ( selv om hun ikke vet det selv...)
Dette var vel en av de første bloggene jeg kom over, som jeg er innom titt og ofte! Også her finner jeg mye jeg har lyst til å lage, tror nok vi har ganske lik smak egentlig!
Denne bloggen oppdaget jeg for ikke så altfor lenge siden, men måten Beyla skriver på gjør meg i godt humør uansett hva hun skriver om!
Fidus er en av de litt mer "lokale" bloggerne, som jeg kanskje møter på strikkekafe om et par ukers tid? Det var hvertfall hun som fikk meg til å gå på den første i mitt liv, så hun fortjener en takk!
Denne bloggen følger jeg også med på, og finner mye inspirasjon!

Sola skinner ute!

Det er helt utrolig hvor mye mer energi man får når det er sol ute! Og spesielt deilig er det å være frisk igjen... Har bare vært forkjøla og ganske slapp, men da jeg våkna idag var jeg nesten et helt nytt menneske! Det hjelper jo også mye at sola endelig skinner etter tre dager med pissregn og plussgrader, noe som har resultert i GLATTE veier og nesten ikke no snø igjen... Vi hadde faktisk nesten en meter her asså! Det er ganske rart at jeg sitter og savner snøen, jeg som er et utprega vår og sommermenneske, men snø er tross alt bedre enn regn og glatte veier... Da blir alt lissom så mørkt igjen, etter et par uker som har vært veldig fine!

Bare se her:Siden jeg har vært syk en tre dagers tid har jeg ikke lagt ut så veldig mye her heller da... PÅ mandag fikk jeg nemlig pakke i posten, riktignok en jeg visste om, noe som har ført til at jeg har vært ekstra ivrig på å hente posten den siste uka, og pakka var denne boka:


Så at Bea hadde den, og etter å ha kikka litt rundt på nettet fant jeg den på play.com! Fant den egentlig før jul, men turte ikke å bestille den i tilfelle jeg skulle få den i julegave... Det fikk jeg ikke, så det ble til at jeg måtte bestille den selv! Selv om jeg var syk orka jeg noe håndarbeid, så jeg prøvde meg på noen lapper, og ble helt forelska i Framed Flower, så den blir det nok teppe av... Det passer jo egentlig litt dårlig siden jeg har garnkjøpeforbud og skal slanke lageret jeg allerede har. Der er det ikke så reint lite garn, men jeg har fått brukt en del, og mer skal brukes, så det spørs om ikke jeg skal unne meg det garnet etterhvert. Bruker jo rubin fra sparkjøp, så det er jo ikke den største investeringa prismessig! Har fått hekla noen lapper, 5 for å være nøyaktig, og sånn ser det ut:
På nærmere hold ser lappene slik ut:
Det har egentlig vært en ganske effektiv dag idag, og til lunsj laget jeg meg lapper, sånn Toropose. Veldig greit, også er det kjempegode! Her er lunsjen under produksjon:

En annen ting jeg ikke har vist fram er lappene jeg har laga til lappeteppealongen på hobbyforum. Siden jeg slanker garnlageret er dette en genial måte å få unna litt garn på, også går det til et godt formål! Disse lappene laget jeg før jeg fikk boka, hadde et par oppskrifter fra før...


Nå tror jeg at jeg er ferdig med dette innlegget, ble lange greier til meg å være! Nå skal jeg ut å gå en tur mens det ennå er sol og fint, mulig det kommer noen flere bilder senere idag! Også har jeg blitt nominert av Frk. Badegakk, fikk en You Make My Day award, så den skal jeg også videresende senere idag håper jeg!

Ha en super dag alle sammen!

torsdag 10. januar 2008

Flere tova votter!

Har strikka og tova to par votter til denne uka! strikka i dobbel tråd ullteppegarn på pinne 6 etter egen oppskrift! bruker totalt ca. 100 gram pr. par.

Garnlageret mitt!

Siden jeg har bytta blogg, må jeg vel nesten legge det her også, så jeg har oversikten til en hver tid... Jeg tror jeg kommer til å ta en opptelling i begynnelsen av hver måned i stedet for å oppdatere det hver gang jeg er ferdig med noe. Ser for meg at det blir det enkleste nå når jeg har litt mer system i kaoset!Her er nå i hvertfall oversikten pr. 6. januar:

Ullteppegarn 470
Mor Aase tovegarn 203
Safirgarn 1273
Rubin 992
Østlandsgarn 696
Silja 648
Babyull 431
Raumagarn 68
Topp't'tå 180
Fagstrikk sokkegarn 212
Eskimo 80
Easy 67
Mor Aase raggegarn 150
Cortina 103
On-line 367
Regia 186
Twister 73
Div. heklegarn 431
Bomullsport 329
Baby bomullsport 152
Kitten mohair 407
Cotton 123
Kauni 778
Hjertegarn 135
Caressa 23
Fab 74
Cotton Lux 50
Lame susy 20
Mohair 25
Viking sportsragg 97
Ullrester 443
Bomullsrester 847
Total vekt: 10063

onsdag 9. januar 2008

Nytt år, ny blogg!

Har ikke planlagt å skifte blogg hvert år igrunn, men nå hadde jeg så lyst på noe nytt! Jeg laga egentlig bloggen for snart et år siden da blogg.no hadde litt problemer, men da de var i orden igjen orka jeg ikke å fortsette, var så mye styr. Nå derimot er jeg motivert for å lage meg en ny en, så i første innlegg legger jeg en del bilder av det jeg har laga før så den lissom ikke er helt tom. Den andre bloggen vil bli liggende inntil videre, men det er denne jeg kommer til å bruke fra nå av! Så da har jeg sagt fra at jeg har flytta hit i stedet...
Det kommer snart bilde av nye ting som er ferdig, de må bare en tur til krymping før de er ferdig!

Hvis du er interessert i å se noe av det jeg har laga før denne bloggen, kan du se det her.

Håper du tar turen innom i ny og ne, legg gjerne igjen en kommentar, det setter jeg pris på!