søndag 5. juli 2009

Sokker og annet stæsj

I natt ble det lite søvn pga skikkelig uvær over Østlandet! Jeg kan nesten ikke huske sist vi har hatt så mye torden og lyn flere dager i strekk! Halv fem i natt spratt jeg opp i senga da det lyna og tordna like ved oss. Det kom så nærme at strømmen gikk i vårt hus, men ikke hos naboen. Pussige saker! Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er spesielt glad i torden og lyn, av den enkle grunn at det er helt syke naturkrefter i sving. Jeg føler meg rett og slett liten! Var ute å så på regnmåleren vår også, og på de siste tre dagene var den blitt breddfull. Det vil si langt over 6 mm regn. Det er ganske mye, med tanke på at en mm i en vannmåler tilsier at det har regna 1 tonn per mål. Det er MYE vann!

Jeg har tenkt på å oppdatere flere dager nå, det har bare ikke blitt noe av. Litt på grunn av at jeg ikke har fått surra meg til å få tatt bilder av sokkene som har vært ferdige! Nå stilte søstern min opp, og da blir det innlegg vettu!

Først ut er et par sokker som skal være gave. Synes de er veldig fine og var greie å strikke. Mønsteret festa seg med en gang!

Mønster: Marlene av Cookie A
Garn: Senja fra Gjestal
Pinner: 2.75 mm.
Størrelse: ca. 38

Neste par ut begynte jeg på for evig lenge siden, det kan fort nærme seg et halv år! Jeg ble forholdsvis fort ferdig med sokk nr en, men den andre har lissom ikke frista i hele tatt, ikke før nå! Da jeg først kom i gang var jeg ferdig på to dager i knallvarmen. Jammen ironisk å sitte å strikke sokker i 32 varmegrader, men jammen kunne man fort brukt de idag når gradestokken viser 15 grader!

Mønster: 9 to 5 fra All Buttoned Up (ravelry-link)
Garn: Schoppel-Wolle Admiral Ombré
Pinner: 2.5 mm.
Str. ca 36-37

Et lite nærbilde av mønsteret:

Så har jeg hekla noen punger igjen da. Den første er til søsteren min, som har litt dilla på den lille havfrue =)
De to neste er bestillinger.


Til slutt en Babybornjakke jeg har strikka av et singelnøste jeg fant i lageret mitt (det finnes visst flere der også, tihi)

Mønster: fra boka Babystrikk til dukken av Målfrid Gausel
Garn: Baby Bomullsport fra Gjestal
Pinner: 2.5 mm.

Det var alt for nå! Ha en finfin kommende uke!

8 kommentarer:

Sommertid sa...

Heisann ! ja du er ikke alene om å ikke få sove i varmen...og når det ikke skaper problemer så kommer Tor med hammeren sin og lager bøll...
våkna idag tidlig jeg også...dro ut noen kontakter for sikkerhetsskyld. Nå er det helt andre temperaturer her..og sola titter frem nå i kveldinga...deilig å se den tilbake..men jeg vet at imorgen kommer det mer regn og kanskje Tor på besøk igjen...sånn e sommeren...lunefull..noenganger.

Så fine sokker du har laget, og babybornjakken var kjempefin.
Ha en fin uke :)

Skautrollet sa...

Mye fint du har produsert i sommervarmen. Sokkestrikking er forresten greit i varmen. Er i gang med mitt 3. par på ei uke. Ferietid og ganske mye strikking.....

malla-b sa...

Kjempefine sokker du har laga.

Ruth sa...

Lekre sokker. Jeg har alltid sansen for Cookie-sokkene, men jeg syns den 9 to 5 var lekker også.

Vi fikk ikke noe ordentlig tordenvær her selv om det var lovt. Så jeg er litt misunnelig jeg nå da, for jeg elsker lyn og torden. Jeg syns virkelig det er en av de flotteste forestillinger som finns.
Selv etter at jeg hang over verandarekkverket for å få med meg alt mens vi bodde i Sveits og lynet slo ned rett i gaten under meg og kastet meg inn i leiligheten. Det var spennende det. Og ja jeg vet - jeg er ikke riktig klok.

Ha en fin dag.

frøken ij sa...

Ohh, likte de Coocki A-sokken :) Fikk nesten litt lyst å strikke sokker igjen (og det er utrloig, strikker ingenting for tiden). Håper du får en topp sommer :) Klem

AnnetteK sa...

Enig med deg i at torden og lyn er ett uhyggelig vær.
Så flott sokker du har strikket :) Likte de første ekstra godt, men alle var veldig flotte.

Malan sa...

Herlig som alltig og fargeglade=) seff måtte du nevnes, trykka litt fort så et avsnitt måtte endres nå, menmen. Får håpe noen leser det og besøker bloggen din:) klem!!

Frk.Badegakk sa...

Ooooooh!!! Knall lekre sokker da!!!! Jeg vil og strikke sånne fine marlener!!!!=D