søndag 30. januar 2011

Olive er jammen meg ferdig!

Dette har vært et ganske langdrygt prosjekt! Eller, i strikketid er det kanskje ikke så ille, men det har blitt liggende en stund. Jeg ble LEI! Så mye rettstrikk da mann, og rett etter at man er ferdig med Still Light tunikaen er ikke å anbefale! Men så fant jeg den i en skuff mens jeg pakka og fant ut at det var jo greit å få den ferdig... Mangla jo bare ermene, så det var jo ikke sååå mye jobb egentlig. Tok vel ikke mer enn en uke fra den kom opp fra skuffen til den var ferdig. Siste arm ble strikka på toget til Trondheim, veldig fin togstrikk! Nå når den er ferdig er jeg superfornøyd med den!!! Lett og god, men også varm!

Mønster: Olive
Garn: Huldra Kamgarn
Pinner: 4 mm
Størrelse: Small, modifisert litt her og der =)

Nå strikker jeg andre slankende ting, men har store planer om neste plagg til meg selv! Det er ikke så slankende, men pytt, jeg så at leligheten min har et skap jeg ikke visste om. Plass til mer garn med andre ord!

lørdag 22. januar 2011

Sjal og lue

Jeg har jo ikke vist fram dette sjalet. Det har vært ferdig hvertfall en ukes tid tenker jeg. Dette garnet skulle egentlig bli en jakke til meg selv, men jeg kjenner jeg er litt for perfeksjonist til å bruke sånn flerfarga garn, det blir jo overhodet ikke symmetrisk... Og da blir jeg ikke fornøyd... Så da har jeg 10 nøster å bruke opp da, og halvparten ble til dette sjalet! Veldig godt og varmt er det også, og det klør jo ikke!

Mønste: Eget
Garn: Aventica fra Sachenmayer nomotta
Heklenål: 10 mm

Også har jeg hekla en ny lue på bestilling. Kjapp sak som mange har blitt så fornøyd med, det er gøy!

Mønster: Divine Hat
Garn: Tynn alpakka, dobbel tråd
Heklenål: 6 mm
Størrelse: Dame

torsdag 20. januar 2011

Ugler i mosen!

Renate hadde bursdag i går, og når man er så glad i ugler som hun er, så kunne ikke det gå upåaktet hen! Falt for disse uglene, og de var kjempeartige og raske og lage! Alt garn er fra lageret, sånt kan man like!

Mønster: Mama & Baby Owl
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm

fredag 14. januar 2011

Litt småplukk

Jeg er med i en along på Uformelt som kalles BOOST, der vi skal bruke bøker og garnlager, og her er et par prosjekter jeg har glemt å vise fram!


Mønster: Vintage Knits For Modern Babies
Garn: Sublime Baby Cashmere Merino Silk Dk
Pinner: 3,25 og 4,0 mm
Størrelse: 0-3 mnd

Så harj eg hekla enda en sinna fugl, jeg synes jo Anders burde få en ny når jeg gav bort den forrige =) Kjapp og artig sak, har planer om å lage flere av figurene i spillet!

Mønster: Angry Bird
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm

Til slutt har jeg hekla et lite cover til telefonen til søsteren min!
Mønster: Eget
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm

onsdag 12. januar 2011

Ikke bare babytøy!

Men det er jammen ikke langt unna =)
Jeg slanker lageret om dagen, og da er det greit å strikke babytøy, for det tar ikke så mye garn i ett plagg!
Først ut er en gjenganger, dette er nummer fem i rekka! Er litt lei av hjertemønsteret når det kommer til strikkinga, men det blir så fint, så da er det bare å fortsette!

Mønster: Sweetheart
Garn: Mini Duett
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: 3 mnd

I går var jeg på strikkekafe i Drammen, og da trengte jeg et helt enkelt strikketøy... Men jeg greide likevel å få til neon feil jeg asså =) men ikke verre enn at jeg fikk lurt det til! Den skulle egentlig hatt lommer, men de glemte jeg... Hihi! Idag ble den ferdig, og denne kommer jeg nok til å strikke flere av!

Mønster: Apron dress fra boka Vintage knits for modern babies.
Garn: Sublime Baby Cashmere Silk Merino Dk
Pinner: 4 mm
Størrelse: 3-6 mnd

Her kommer det en annen gjenganger =) Her står bildet feil vei, men men, dere ser jo hva det er! Denne var til en liten verdensborger som kom rett før jul.
Mønster: Fanabody fra Dale Baby Klassisk
Garn: Dale Baby Ull
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: Nyfødt

Så har jeg slanka mer garn, det ble til en hals. Planen er at den skal være sammen med stafflua og et par -votter, derfor har den fått perlestrikk. Stor og god og varm!

Mønster: Eget
Garn: Drops Nepal dobbel tråd
Pinner: 8 mm

Og til slutt en bestilling. Dette er vel den tingen som har gått mest igjen i bloggen min =)
Mønster: Divine hat
Garn: Pt5
Heklenål: 6 mm
Størrelse: Dame

Jeg fortsetter slankinga av lageret og produksjon av bestillinger! Greit å ha litt å finne på =)

fredag 7. januar 2011

Lazy Daisy Pyntesett

Jeg lovte jo å vise fram neste babyjakke idag, så her kommer den! Denne ble jeg skikkelig fornøyd med, den var kjapp å strikke og ble veldig søt! Tror det kan bli flere av denne etterhvert. Strikka den i Lerke fra Dale, den ble skikkelig god og myk!



I mønsteret var det også med en turbanlue, den måtte jeg bare strikke! Den lille jenta på bildet i mønsteret er helt nydelig med den på, så da smelta jeg helt! Også veldig gøy med noe annet enn sukkersøte kyser synes jeg. Ikke noe galt med de, men greit med variasjon!

Mønster: Lazy Daisy Pyntesett fra Pickles
Garn: Lerke
Pinner: 3,75 og 4,00 mm
Størrelse: 3-6 mnd.

Nå holder jeg på med en sweetheartkjole, har fått dilla på babytøy, det går så fort! Slanker lageret gjør det også, og det kan vi like!

Ha en finfin helg alle sammen!

torsdag 6. januar 2011

February Baby Sweater

Da har jeg noe å vise fram som akkurat er strikka! Jeg er med i en along på Uformelt som heter BOOST. Det står for Bok Og Stæsj. Man skal altså bruke håndarbeidsbøkene man har samla opp gjennom tidene og selvfølgelig også garnet! Jeg har til og med brukt knapper fra lageret. Ikke dårlig, hva?
Jakka ble litt kort på ermene, men det er også dameversjonen, så da later jeg som det skal være sånn. Blir veldig fint med en langerma body eller en pologenser under! Jakka har ikke noen mottaker enda, men det skal nok ikke bli noe problem =)



Mønster: February Baby Sweater i boka Knitters Almanac av Elisabeth Zimmerman
Garn: Baby Cashmere Merino Silk Dk fra Sublime
Pinner: 5,00 mm
Størrelse: kanskje 9 måneder?

Har akkurat blitt ferdig med en annen babyjakke, den får komme i mårra tenker jeg!

mandag 3. januar 2011

God nyttår!

Da har vi kommet til et nytt år, og jeg håper at dette året vil bli like bra som det forrige! Det har vært stille herfra en stund, jeg har nemlig vært på ferie på Vestlandet og feira nyttår der! Veldig koselig, men akk så vondt å reise. Vi får treffes igjen snart!

Sånn ellers har det blitt gjort håndarbeid! Det ble født en ny liten verdensborger rett før jul, og han måtte jo selvsagt få litt hjemmestrikka! Ja, det var to verdensborgere, den andre fikk brune sokker!
Også har jeg strikka et sett med hals og lue. Veldig fonøyd med det, og det er det første jeg har strikka i Malabrigo Worsted. Veldig godt å strikke med, så nå er jeg spent på holdbarheten.
Videre har jeg brukt opp resten av Malabrigoen til Stafflue og -votter. På vei til Vestlandet laga jeg den lilla lua under og vottene ble til under oppholdet! Greit å slanke litt! Har blitt veldig glad i Nepal fra DROPS, så det må jeg få tak i mer av tror jeg. Lurer på å strikke meg en tunika i det garnet.
Fant mønster på dette på Ravelry og måtte prøve med en gang! Helt greit strikketøy, litt kjedelig, men det ble veldig fint til slutt! Burde nok ikke ha hatt så stor knapp på, den ble litt tung så smykket trekker seg litt ned bak. Strikka i FIN fra Du Store Alpakka, et veldig godt og mykt garn!

Og til slutt et par bestilte votter. Strikka i Falk etter eget mønster. Nå i denne omgangen mangler det bare ett par til =)


Ser at jeg har vært sløv med blogginga i høst egentlig, men sånn er det når man plutselig har mer å gjøre i det virkelige livet. Fortsetter med blogginga dette året også, men kanskje det går litt tid mellom hver oppdatering...