søndag 13. juli 2008

Ferietid!

Det er ferie, og det er veldig deilig! Jeg merker at jeg ikke er på 100% energinivå, men fungerer overraskende bra utfra forholdene! Onsdag reiste vi til Stockholm og ble der i noen dager. Byen er utrolig fin, særlig likte jeg Gamla Stan og de smale smugene der! Var innom en garnbutikk der, men vet ikke helt om jeg ble overbevist. Jeg endte hvertfall ikke opp med noe derfra. Men, på en annen håndtverksbutikk frant jeg disse pepperkakeformene som jeg synes var utrolig søte! Blomsten er ikke så veldig julelig, men den kan brukes til andre kjeks ellers i året!

På fredag derimot, etter å ha kryssa av alle garnbutikkene jeg fant på Ravelry, "spurta" jeg og pappa for å rekke en garnbutikk i Handtverkargatan, Garnverket, og der fant jeg noe jeg likte! Garnet er økologisk bomull. Det var ikke noe lapp på det, men jeg synes det var veldig fint, og er i skrivende stund i ferd med å bli et NoeNoa-inspirert skjerf til meg selv! Når hver av de små hespene her (tror de er ca. 50 gram hver) koster 65 kr. vil jeg ha det selv =) Fargen er litt klarere enn den ser ut her da.

I Norrköping fant jeg dette garnet på en stooor matbutikk. Det er i bomull med en metalltråd i, ganske søtt egentlig. Dette skal også bli en form for skjerf tenker jeg, det rosa er jeg alt i gang med. Man får mye håndarbeidstid når man sitter i bil en del timer!


Et nærbilde av garnet:

I forrige innlegg sa jeg at jeg hadde begynt på et nytt prosjekt. Det begynner å bli litt mer å vise fram, dog vil jeg ikke kalle det et skjørt enda! Jeg liker dem hvertfall litt lengre da! Her er bildet i boka, Feminin strikk. Har funnet en hel del prosjekter i den boka, så jeg strikker nesten på harde livet for å bli ferdig for å kunne begynne på et nytt =)
Her er jeg snart ferdig med det første mønsterfeltet. Dette prosjektet har blitt litt lite prioritert de siste dagene, men dog, jeg begynte på det på mandag da =)Nærbilde av mønsteret:
I flere blogger har jeg sett at folk har laget Baktus-skjerf, og det har jeg laga også! Det er strikka i ON-line garn på pinne 3,5. Skjerfet er strikka i bilden gjennom de svenske skoger!

Dette skjerfet har jeg holdt på med en stund egentlig. Jeg fikk noe garn i Strikkekompispakke i april og begynte på det. Det var jo så klart for lite garn, så jeg bestilte mer fra Garnstudio og håpet at fargen skulle være sånn noenlunde lik. Så feil kan man ta! Jeg endte opp med å rekke opp hele greia og begynne på nytt, men denne gangen heklet jeg to og to omg i hvert av garnene. Siden det skulle hekles på en kant rundt til slutt slapp jeg å klippe tråden for hver gang.
Her kan dere se forskjellen på fargen. Jeg synes egentlig dette er to forskjellige farger jeg da, ikke bare to nyanser av samme farge.

Vel vel, det var oppdateringen for nå. I skrivende stund sitter jeg på et hotell i Karlskrona etter å ha tilbrakt dagen på Öland. Var innom Borgholm slott og Borgholm by. Vi spilte minigolf og jeg ble faktisk solbrent! Hvor turen går videre er uvisst, lengre sør er vel mest sannsynlig!

1 kommentar:

malla-b sa...

Kjekt med ferie tid, litt av ein produksjon du har hatt. Synest det grønne garnet var heilt nydeleg. Kos deg vider i ferien.