fredag 17. oktober 2008

Fine sjalet mitt!


Jeg kjøpte jo garn på ebay for en stund tilbake, og nå har en del av det blitt til noe! Garnet var litt mye syntetisk i forhold til det jeg vanligvis bruker, men det føles ikke så veldig sånn egentlig. Det inneholder alpakka, ull, polyamid og akryl. Jeg prøvde det ut i solkroken på verandaen tidligere idag, og det virker som det skal =)
Oppskriften jeg har brukt er Hedvigsjal, som jeg også har laga en gang før. Det er et lite dilemma med sånne sjal... I begynnelsen er omgangene forferdelig lange og de blir jo kortere og kortere, det er jo klart. MEN, i begynnelsen synes jeg lange omganger er kjedelige, og etterhvert som omgangene blir kortere liker jeg ikke det heller, for da begynner strikketøyet å bli så stort at det er et ork å snu og styre med å komme til begynnelsen av omgangen... Jeg blir visst aldri fornøyd jeg, og det blir nok lenge til jeg strikker dette sjalet igjen... hehe
Men fint ble det hvertfall!
Så følger et aldri så lite selvportrett med et godt bortgjemt ansikt! er det ikke herlig når man i oktober kan sitte ute (riktignok med fleecegenser, vanter og pledd) med solbriller på? Her hjemme har vi nemlig en deilig veranda hvor det er lunt og godt!
På dette bildet kommer forøvrig fargen på sjalet bedre fram da...
Og når man sitter ute i sola, hva er da bedre enn en god bok? Denne begynner å gå faretruende fort mot slutten, noe jeg ikke liker med gode bøker. Jeg anbefaler boka til de som liker litt lune, gode bøker som ikke er fulle av krim og spenning, men i stedet er fulle av feelgood følelsen! Forfatteren har også skrevet boka The Mermaid Chair som jeg også vil anbefale.

Skulle jeg bli lei av å lese er det bare å løfte blikket til denne fine utsikten! Det er så utrolig fine farger ute nå! Jeg skal være den første til å innrømme at jeg har zooma forbi et hus da, men likevel! Deilig å bo så nærme skog og mark!


Det var dagens post og strikking! Jeg har flere ting som er ferdige, men siden det er bestillinger og mottakerne ikke har fått de enda, velger jeg å vente til de har fått de før jeg viser fram noe her!
Ha en super helg!

5 kommentarer:

mono sa...

Sjalet ble knallfint!! =)

Kanskje det er mulig å begynne med de korte radene først og legge ut masker i stedenfor å felle? Bare en tanke - men jeg har ikke strikket den oppskriften så jeg vet jo egentlig ikke om det hadde funka, assa... *ler*

Den boken der har jeg lest på norsk for lenge siden - knallbra bok som jeg ikke ville skulle slutte! hihihi

God helg til deg! Klem mono

Skautrollet sa...

Kjempefint sjal. Jeg tenkte også på at det må jo gå an å "snu" sjalet. Begynne med de korte omgangene først?? Fargene er fantastiske om dagen. Skulle ha mer tid til å nyte dem. Plutselig er alt løvet borte, og da er det lenge til neste gang vi kan oppleve et sånt fargeshow. Bienes hemmelige liv er knallbra!

Frk.Badegakk sa...

Sjalet ble sååå flott da! Og fargen er bare herlig! Beklager at jeg viser deg fristende sider. Greit å dele shoppefrustrasjonen med noen;)

Ønsker deg en strålende helg!=)

Bea sa...

Å, den boka er bra! Og sjalet ser kjempedeilig ut.. Heilt rett farge har det óg ;D

Ha ein fortsatt fin søndag!

Nutte sa...

Stilig sjal :) Likte veldig godt mønstret! Er det noe som er digg om høsten så er det sjal og skjerf en har laga selv :D

Den boka har jeg veldig lyst te å lese, venter fortsatt på den fra bokklubben da, hehe..
Håper du vil ta en tur innom bloggen min å kikke en gang da- (den er nesten helt ny og jeg tror ikke det er så mange som vet om den) :)