mandag 31. mars 2008

Jeg har vært så flink!!!



Hvertfall på enkelte områder! Jeg har strikka ferdig circle socks, og synes jeg har vært flink siden de er strikka på pinne 2,25! Det gikk med ca 65 gram, så de slanker ikke lageret spesielt mye... Men fine ble de! Jeg felte litt flere masker over vristen enn i oppskriften fordi jeg hater løse sokker, og nå passer de perfekt! Mine cable twist sokker er nemlig blitt til nattsokker fordi de har blitt altfor store! Garnet er Regia 4-tråds Jaquard Color.
Her er sokkene mine hvertfall!


Jeg har vært enda mer flink også tenk! Denne jakka har jeg hatt liggende en stund (som så myyyye annet), men idag fikk jeg gjort den helt ferdig, eller, den mangler bare litt damping da... Men det er fort gjort asså! Jakka er i størrelse 6-9 mnd og mønsteret finner du her. Jeg har brukt Silja i stedet for alpakka siden det er mer slitesterkt og kan vaskes på vanlig 40 grader. Den er strikka for ei venninne som skal gi den videre. Jammen godt jeg fikk vite det ganske tidlig i svangerskapet og etterhvert har fått høre at det blir gutt. Hadde jeg begynt da ungen ble født hadde nok ikke jakka passa...=)



Jeg har nok ikke bare vært flink denne måneden... Jeg har kjøpt utrolige mengder garn! Mer om det kommer i mårra, vil ikke ødelegge det fine "jeg har vært flink"-innlegget mitt med stygge tall!

søndag 30. mars 2008

ENORMT sjal og litt annet snask!

I går var vi i Strømstad en tur siden det var så dårlig vær og lite å finne på hjemme. Jeg synes biltur er gøy, og med strikketøy på tur blir det jo bare enda bedre. Jeg har hatt et hedvigsjal på pinnene de siste dagene, så det måtte bli med. Veldig greit med enkel oppskrift som man kan utenat i bil!
Vi var innom å kjøpte MASSE godteri, men det er fordi søstern skal feire bursdag etterhvert da... Ble litt på meg også, nam nam!

Kjøpte meg også litt klær, men de har jeg ikke tatt bilde av. Måtte ha meg en litt mer "sporty" vårjakke, og fant en veldig fin soft shell jakke som ikke kosta sånn altfor masse!



Sånn ser jeg ut på strikketur i bilen, søstern min har foreviget meg i kjent positur når jeg sitter i bil:


I går kveld ble sjalet ferdig, og siden jeg aldri har strikka det sjalet før hadde jeg ikke den fjerneste anelse om hvor stort det kom til å bli... men men, sikkert noen der ute som kunne tenke seg et stort sjal også da... hehe, strikka det på pinne 7 og la opp 340 masker... Det måler nå 190 cm på den lengste siden. Nå er ikke jeg så veldig stor, så det ble litt i største laget til meg selv, men absolutt deilig med stoooort sjal! Jeg har brukt kaunigarn på dette sjalet.
Jeg har også hekla litt i det siste! Dette er en sminkepung som egentlig er rund, men har bare "klappa" den sammen her... hehe. Har brukt ca 75 gram heavy cotton fra Stoff og Stil, og litt Cotton til blomsten. Glidelås er sydd i med maskin så den sitter skikkelig! Denne typen blir det nok flere av, det var veldig artig å lage, men det blir nok ikke hvitt noe mer. Hvitt er en utrolig upraktisk farge! Jammen godt det kan vaskes på 60 grader! Dette er bare en frihåndsoppskrift som ble til underveis.

Til slutt vil jeg vise fram en pose jeg kjøpte på butikken som selger tingene jeg lager! Den er bare så utrolig kul! hehe. Du kan få kjøpt den her

fredag 28. mars 2008

Jeg har fått en award!


Beyla har gitt meg denne prisen, som jeg setter stor pris på! Er innom hver eneste dag og ser hva hun har å si, og får meg ofte en god latter! Hun må nok få prisen tilbake også!!!
-
Ingrids liv og virke - Ingrid har fått pris av meg før å, men fortjener denne like bra! Hun skriver om livet som student og det hun får tid til av håndarbeid, og måten alt skrives på er genial!
-
Frk.Badegakk - alltid entusiastisk, og den entusiasmen trengs nok også nå i disse oppussingstider!
-
Frøken ij - Lager masse fint og legger igjen koselige hilsner!
-
Felisi - Lager kjempefine strikketøymapper i fleng, i tillegg til masse annet håndarbeid. Hvordan hun får tid aner ikke jeg!
-
Ellers er det ikke så mye håndarbeid å vise fram... Driver på med ca tusen prosjekter, så det tar litt tid før jeg får noe helt ferdig, men det kommer!!!
God helg alle sammen!

onsdag 26. mars 2008

Hvis jeg blir helt borte fra omverdenen...

... så er det bare fordi jeg nå har meldt meg inn på Norsk Strikkeforum og fått invitasjon til Ravelry. Snakk om å gjøre alt på en dag da... Får sette meg litt mer inn i Ravelry i mårra, da har jeg fri og greier... Mye "fysisk" håndarbeid som må vike for pc tror jeg...

Vel vel, nå er det kvelden for min del, god natt!

tirsdag 25. mars 2008

Robin's egg blue hat

Jeg å har strikka denne lua, selv om jeg ikke er med på noen along. Har egentlig strikka lua for snart to uker siden, men idag fikk jeg tak i en stilig knapp så den ble helt ferdig! Jeg har brukt Alfa på pinne 6, men burde nok brukt en pinnestørrelse mindre for den er en smule stor. Blir nok en gave til en eller annen! hehe


Det gikk med ca halvannet nøste til denne lua, som var veldig artig å strikke! Kan fort bli flere av denne!



Jeg holder på med circle socks om dagen også, men det tar litt tid for det er så innmari tynne pinner... 2,25 er tannpirkere for min del... da jeg kjøpte pinnene på ebay trodde jeg aldri jeg skulle få bruk for de asså, og enda er det et par som er tynnere... galskap spør du meg! men jeg er ferdig med første sokk, så det er håp da!

Ha en finfin kveld, nå er det snart frustrerte fruer!

søndag 23. mars 2008

Påskeferie 2008!

Da er det kun et par dager igjen av påskeferien, men jeg synes jeg har fått ganske masse ut av den! På palmesøndag var det knallvær her hjemme, og for en enkel sjel som meg, så kan man vel ikke ønske seg mer enn dette:
Det endte opp med at omtrent 20 naboer tok turen bortom ( i gata vår har vi et veldig godt samhold!) så det var jammen bra at jeg hadde laga masse røre! og med strikketøy å kose seg med mens man steker vaflene, så går det jo utrolig fort!
To dager senere tok vi turen til bestemor og bestefar i Trøndelag, og bestemor hadde to nøster Heilo og ett nøste som jeg tror heter popcorn, og det ble til disse vottene. De ble liggende igjen der oppe siden jeg antakelig ikke kommer til å bruke de selv. De er tova og ble egentlig veldig stilige! Jeg holdt også på med diverse andre prosjekter der, men de er ikke ferdige, så det er ikke så masse å vise fram enda...
Vi kom hjem på langfredag, og da var det dette som møtte oss... Så mye for det fine været vi hadde på søndagen... er ikke mye fristende å steike vafler ute i kroken her nei... I går var det det den nette sum av 17 minusgrader, så vinteren er ikke over her nei...

Igår var jeg i bursdag, og bursdagsbarnet fikk denne veska/pungen av meg. Tror hun ble veldig fornøyd. Gratulerer med dagen Pia!!!

Jeg har visst glemt å vise innsiden av veska, der har jeg brukt et festlig stoff til for, men siden det er mer igjen av det stoffet viser jeg vel fram noe seinere tenker jeg!

Idag startet dagen med å tegne på egg, og det måtte jo foreviges synes jeg, fikk ikke heeeelt gehør fra de andre, men her er produksjonen!

I løpet av påska har jeg også fått gjort ferdig to djevelluer i twister sokkegarn... hadde noen rester jeg ville bruke opp, og jeg synes luene ble ganskel søte i sånn garn jeg!

torsdag 13. mars 2008

Nok en oppdatering!

Det går litt tregt mellom hver gang jeg får oppdatert her, men nå kommer det nå hvertfall litt igjen! Jeg har fått gjort ferdig en del som skal i butikken, så det blir vel siste gang på en stund at jeg leverer vinterting. Det er egentlig litt deilig, for jeg liker vår og sommer MYE bedre!






Til slutt et bilde som ikke er å anbefale for de med monteringsvegring... hehe, hva skal dette bli?
Jeg begynner å nærme meg slutten på monteringa, men det tar litt tid gitt!




torsdag 6. mars 2008

En liten oppsummering

Frk.Badegakk hadde laget Knucks, og jeg ble som vanlig veldig inspirert da... hun har litt annerledes pynt på sine, men ellers ble de nesten litt for like... hehe. Jeg er veldig glad i brunt, og sennepsgul også, og de matcher jo, i tillegg til at jeg har ei brun vårjakke jeg ville ha litt tilbehør til. Måtte jo så klart lage en blomst også da!








Jeg mått jo selvsagt ha noe på hodet som matcher Knucksene, og valget falt på Bamboozled. Strikket i dobbel tråd Silja, men båndene er strikka i rubin. De båndene skal jo egentlig bare være tvinna, men jeg ville ha de litt kraftigere. Det ble såpass stramt at jeg ikke mister det hele tiden, og det holder seg på ørene. ( Allerede utprøvd i masse vind)



Denne boka fikk jeg av ei på jobben til mamma i forrige uke. Hun hadde fått den i en bokklubb, men så manglet det et oppskriftshefte som skulle være med. Da hun kontaktet bokklubben fikk hun beskjed om at hun kunne beholde den, så skulle de sende en ny. Hun synes jeg kunne få den, noe jeg ble veldig glad for! Er masse fin inspirasjon i den, og hvis jeg ville fikk jeg låne oppskriftsheftet også.



Siden jeg fikk så fin bok av henne, får hun disse cable twist sokkene av meg! Håper de passer til henne! De er strikka i Silja, og det gikk vel med ca 80 gram.





Jeg fant oppskrift på kluter på denne siden, og jeg synes de var så søte! har strikke Her cloth som du ser her, men også dragonfly cloth som det er bilde av lengre ned. De er strikka i Blend/Tendens fra Hjertegarn fra Danmark. Det var noe jeg kjøpte da jeg var der i sommer, men som jeg ikke har fått brukt før nå.

Til slutt vil jeg vise fram en ufo som endelig er ferdig! Bestemor har tre lenestoler hor hun har slike hengende over. Jeg er fryktelig dårlig på å forklare akkurat hva det er, men de skal nå henge over toppen av stolryggen da. Dette er nr 3 av 3, så nå er jeg endelig ferdig. hehe. Det er skummelt å ta på seg å lage tre av noe, hvertfall når det gjelder meg, for den tredje tar såååå mye lengre tid enn de to første. De er hekla i Solberg 12/4 på heklenål 1,5. Mønsteret er ganske selvkomponert. Fant sommerfuglene på nett, men det er stort sett alt.


Til slutt et bilde av sommerfuglen på den hekla greia...=)


Ha en fin dag alle sammen!

søndag 2. mars 2008

Babytøfler

Ei på jobben til mamma skal bli bestemor, så hun fikk disse tøflene som hun kan gi videre til barnebarnet. Tøflene er strikka i tredtråds garn fra Rauma, blomstene er strikka i noen rester av rosa og grønn.
Sido var besøkende nr. 1000 på bloggen min, så denne ble sendt i tillegg til litt godteri. Håper hun ble fornøyd!