søndag 29. november 2009

Nye luer

Jeg har fått en del bestillinger på luer, og her er de ferdig. De er i posten nå, så kommer nok fram i mårra eller tirsdag håper jeg. De to første luene her har jeg hekla noen ganger før også, men er ikke lei enda =)


Mønster: Divine Hat
Garn: Free Style fra Dale
Heklenål: 5 mm.

Så har jeg strikke ei lue fra eget mønster igjen =) Første gangen jeg strikka den synes jeg den var utrolig kjedelig å strikke, men denne gangen gikk det litt fortere og det var mye artigere! Har strikka en litt strammere versjon av denne, da mottaker ikke ønska seg no baggy lue =)
Mønster: Eget
Garn: Rubin
Pinner: 4,5 mm
Størrelse: Herre

Det tusler og går her om dagene, jeg strikker og syr og koser meg. Masse prosjekter på pinnene og stadig flere av de er til meg selv! Deilig!

Ha en finfin første søndag i advent, nå er det jammen ikke lenge igjen til jul!

onsdag 25. november 2009

Et par sokker

Det er en ting som er dumt med å begynne med julegavene tidlig... Det er lett å bli litt misfornøyd med noen av de og ville lage noe nytt. Dette har skjedd her =) Det er heldigvis bare en gave det gjelder, så her kommer den som egentlig skulle gis bort, og noe annet er laget i stedet. Grunnen til at jeg ikke ble helt fornøyd var garnet. Det er Opal Cotton, et garn jeg ikke kommer til å kjøpe mer... Det var lissom ikke nok elastikk i det etter min smak, så sammen med mønsteret ble det veldig dvaske greier. Fargene var ikke sånn kjempefine de heller, er mye mer fornøyd med den gaven som nå ligger klar =)

Mønster: Feather and Fan fra boka Socks socks socks
Garn: Opal Cotton
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: 37

tirsdag 24. november 2009

Bitte små =)

Så er jeg her igjen, og nok en gang med bestillinger. Det første her er noen nusselige små selbuvotter. Jeg har juksa litt og droppa tommel, det er nemlig det jeg misliker mest med å strikke votter, men de ble jo veldig søte for det da!

Mønster: Eget
Garn: Regia og Arwetta, en liten rest av hver
Pinner: 2 mm. !
Størrelse: Ca 4 cm lange =)

Så har jeg sydd litt igjen. Det har blitt tre rundpinnemapper, to av de på bestilling, den tredje er til salgs. Selges for kr 200 inkl porto.

Nå er det tilbake til strikkinga igjen, jeg har masse på pinnene og koser meg med det!

søndag 22. november 2009

Utfordret av Niemor

Jeg har blitt utfordret av Niemor!
Utfordringen er som følger:

1. Gå inn på mappa "Mine Bilder"
2. Velg den 4. eller 7. mappen
3. Finn frem det 4. eller 7. bildet.
4. Sett inn bildet i ett innlegg, og skriv litt om det.
5. Utfordre 5 nye, legg ut en link til de du utfordrer, og gi de beskjed om utfordringa.

Bildet mitt kommer fra hagen til besteforeldrene mine i Trøndelag. Dette er tatt i jordbæråkeren for noen år siden. Den gang tok jeg bilder av hagen til bestemor og laget et album med diverse visdomsord. Bestemor har utrolig grønne fingre, dette bildet yter i grunn ikke hagen rettferdighet, men det var det jeg måtte velge. Bildet i headeren min kommer også fra hennes hage, dog er det litt manipulert da =) Jordbæret i bildet fikk forresten ikke henge lengre enn at jeg fikk tatt bildet. Det var veldig godt!

Jeg skal egentlig utfordre fem stykker, men jeg lar den ligge, så kan du heller ta den om du vil ha den!

Kontroll på øredobbene =)

Jeg så dette i en eller annen blogg jeg kom over, og synes det var helt genialt! Øredobber er noe som er litt vanskelig å oppbevare på en måte som gjør at jeg har litt kontroll på hva jeg har av stæsj, men med denne her på veggen så har jeg full kontroll! Det ble ganske fullt på denne, så det spørs om ikke jeg skal lage en til så det blir litt mer luft. Men gøy å lage, det var det!

Om du skulle ha lyst på en du også, kan jeg lage på bestilling =) Dette tar jeg 200 kr for inkludert porto.

Ha en fin søndagskveld!

torsdag 19. november 2009

Nye fine ting!

Jeg har i det siste kjøpt masse fine ting, og nå kommer de i posten en etter en!
Først ut er det litt Manos Del Uruguay Silk Blend! Så på bildet hos Beyla og var solgt! Garnet er kjøpt på ebay og var ikke så avskrekkende dyrt. Det spørs om ikke det blir bare til pynt det garnet her, er nesten litt for fint til å brukes =)


Så har jeg kjøpt enda mer garn. Dette er fra 123knit. De to ballnøstene skal bli et sjal etterhvert tenkte jeg, og det lilla sokkegarnet skal bli sokker til mamma.

Idag kom det derimot noe annet enn garn! Det kom nemlig veldig fine smykker! De kjøpte jeg på Etsy, det er egentlig et veldig farlig sted! Det er fortsatt veldig mye jeg har lyst på der! Disse er kjøpt hos HaberHeartwork. Dyre var de heller ikke. Nedenfor kan du se de fine jeg kjøpte!



Jeg har også fått gjort ferdig en del ting ser jeg. Glemmer nesten å blogge de. Tror det har med at det er så mørkt ute hele dagen, så det er vanskelig å få tatt litt ålreite bilder. Alt som er ferdig her er bestillinger =)

Mønster: Milo (Ravelry)
Garn: DROPS Paris
Pinner: 4 mm.
Størrelse: ca. 6-9 mnd.
Mønster: Eget
Garn: Fritidsgarn
Heklenål: 6 mm.
Størrelse: 39
Mønster: Egen versjon av Drops poncho
Garn: Rubin
Heklenål: 4 mm
Størrelse: ca 2 år.

Dagene går ganske rolig. Formen er heller elendig med dårlig mage og konstant slapp. Satser på at det går seg til ganske fort! Den supre uka i forrige uke får være det jeg tenker på!

søndag 15. november 2009

Socks gone bad!

Jeg har ikke egentlig for vane å legge ut så veldig mislykka ting, men dette tar så kaka og er så komisk at jeg nesten måtte dele det med flere =)
Jeg greier å se positivt på det nå, men jeg var grådig sint en stund. Har du sett på makan???

Dette er sokker etter samme oppskrift, med samme garn og pinner, men det som er, er at de er strikka med nesten ett års mellomrom. Den største er strikke først, etter damestørrelse, men med for tykt garn (det så jeg jo først etter at jeg hadde begynt), og den andre strikka jeg nå denne uka. Det hele endte med at jeg kasta begge sokkene i søpla og var faktisk veldig fornøyd med det! Jeg tror jeg hadde irritert meg mer om de hadde blitt liggende.

Sånn, da har jeg vist at det er jo noen prosjekter som går helt galt her i huset også!

Ha en finfin uke!

fredag 13. november 2009

En joooosa poncho

Jeg har gjort ferdig enda en bestilling, nemlig en rosa poncho til ei lita jente. Den har også fått matchende calorimetry også. Fint skal det være =)

Mønster: Heklet Poncho
Garn: Rubin
Heklenål: 4 mm.
Størrelse: ca. 2-4 år

Nå er det fredag igjen gitt! Tida bare flyr avgårde den, skjønner ikke hvor den blir av =) Snør gjør det også, så nå er det fint og lyst ute igjen. Får se hvor lenge det varer denne gangen!
Dagen idag har gått med til å sy litt, så nå er jeg nesten ferdig med en tunika til meg selv!

torsdag 12. november 2009

Blir du nummer 30 000?

Nå nærmer det seg veldig at noen kan bli nr 30 000 besøkende, og skulle du se dette fine tallet blir jeg glad om du sender meg en mail! Da blir det nemlig en liten overraskelse!

Hei og hå!

Det begynner å nærme seg!

Og da mener jeg at jeg har to jubileer på bloggen =) Det er ikke lenge før det er 30000 besøkende og jeg har skrevet 200 innlegg! Da skal det komme noe morsomt, må bare vente litt til!
I mellomtiden har jeg noen flere bestillinger å vise fram!
Først og sist kommer det en Pebblevest!

Mønster: Pebble
Garn: DROPS Paris
Pinner: 4,5 mm.
Størrelse: 0-6 mnd.

Så er det et par pulsvarmere som er strikka kun for moro skyld! jeg vil imidlertid gjøre om litt på tommelkilen på de neste jeg evt strikker, for mønsteret oppå hånda ble litt skjevt...
Mønster: Whither Mitts
Garn: Arwetta, dobbel tråd
Pinner: 3,5 mm
Størrelse: Medium

Så er det en bestilling igjen da. Jeg skulle jo som kjent ikke strikke flere kopptuer, men tror du ikke det ble 5 til a? =)
Disse blir sendt i mårra!
Mønster: Grandmother's favourite dishcloth
Garn: DROPS Paris og Cotton
Pinner: 4,5 mm.

I samme pakke blir denne mobilsaken sendt! Ei venninne fikk Iphone til bursdagen sin og ønska seg noe å ha den i så den ikke blir så stygg =)

Mønster: Eget
Garn: Mandarin Fiesta
Heklenål: 4 mm.
Størrelse: Til Iphone

Her er vest nummer to, og det er to vester asså, har ikke tatt bilde av samme vest to ganger =)

Idag har jeg fortsatt litt med bestillinger, begynner å komme ajour nå!

søndag 8. november 2009

Litt nytt siden sist =)

Dagene flyr og jeg strikker og hekler =) Det er en del bestillinger på gang, og det er jo greit egentlig! Litt annet er det greit å gjøre også, så idag har jeg laga til- og fralapper til årets julegaver. Veldig enkle og greie, ville ikke ha så mye dill på de, hvorfor skal dere få se når det hele er over =)
Så sånn ser de altså ut på forsiden:

Også sånn bak da:

Jeg har blitt ferdig med en bestilling! Jeg skrev vel i forrige innlegg med kopptuer at jeg ikke skulle strikke flere på en stund.... men men, her er det jammen meg fire til! Dog bare to i det vanlige mønsteret da. I tillegg til at jeg har en bestilling inne på 5 andre kopptuer også da... så det går i det her i huset!
Mønster: The Christmas Dishcloth Story og Be My Dishcloth
Garn: Heavy Cotton fra Stoff og Stil
Pinner: 4,5 mm

Disse kopptuene er egentlig julerøde, men lyset nå om dagen er ikke det helt store å skryte av gitt! Hverken inne eller ute igrunn!

Nå er det snart farsdagsmiddag, her blir det roastbeef og fløtegratinerte poteter! Namnam!!!

tirsdag 3. november 2009

Heklenåletui

Jeg har lekt litt med symaskina igjen, og ut kom et heklenåletui! Det er fortsatt rom for forbedringer ser jeg, men jeg har de i hodet, så vi får se om de kommer ut! Er du interessert i dette så kan du kjøpe det for 150 kr inkl porto!
Det er plass til 15 heklenåler opp til str 8 mm.



Jeg har også fått pakke i posten igjen. Egentlig flere, men det er ikke alle som er like spennende å vise fram =) Denne derimot skal nok bli mye brukt, for her var det så mye fint at jeg fikk litt vanskelig for å bestemme meg for hva som skal lages først!

Så tenkte jeg at jeg skulle være litt ekkel =) Jeg er nemlig ferdig med alt av hjemmelaga julegaver! Det er så deilig og nesten litt rart, hva skal jeg finne på nå? Tihi, blir nok ikke arbeidsledig likevel da!