onsdag 3. mars 2010

Litt garnslanking

Jeg sa jo i forrige innlegg at jeg hadde litt ting på gang, og endelig har noen av de mange WIP'ene blitt ferdig. Har begynt på tusen ting føles det som den siste tida, så det er godt å se at lista på Ravelry begynner å bli LITT kortere! Nå må den ned noen hakk før jeg får begynne på noe nytt. Vi får se hvor lenge det varer da.... *fnis*

Men over til det ferdige! Jeg har sett disse gryteklutene noen ganger og synes de var så søte, men har overhodet ikke skjønt hvordan de var laget... Det viste seg å være veldig enkelt, men så kjedelig at det ble bare en. Og den ene blir et gryteunderlag. Jeg har nemlig ikke tenkt å la bestemor brenne fingrene sånn som jeg nesten gjorde da jeg prøvde den ut. Den er ikke egnet til å ta i varme ting med... Så mye for en gryteklut =)

Mønster: Presine a fiori
Garn: Bomullsport
Heklenål: 2,5 mm
Størrelse: 21 x 21 cm

Så har jeg hekla en Divinelue IGJEN =) Nå begynner jeg å bli en smule lei av mønsteret, men det går likevel fort og er en fin måte å bruke opp litt garn! Jeg har mer som kan brukes jeg, så det kan fort bli hvertfall en til!
Jeg har også strikka en hals i samme garnet som matcher lua. Den er god og myk og varm, men likevel helt enkel. Synes det er greit siden det er litt mønsterstruktur på lua.

Mønster: Divine Hat - eget mønster på halsen
Garn: Lucca Tweed
Heklenål: 6 og 5 mm
Pinner: 6 mm

Så har det kommet litt inspirasjon i posten. Jeg falt helt for det ene mønsteret i bladet og kjøpte det av den ene grunnen... hehe... men det var egentlig mye fint i det, så det spørs om ikke pinnene kommer til å gå varme i bladet =) Det er jo ikke akkurat helt sommerstrikk, eller vårstrikk da, men men, man må jo være klar for den kommende vinteren også!

Denne vil jeg strikke!

Så til slutt har jeg fått sydilla igjen, så idag har jeg begynt på litt stoffslanking =) Her er det diverse rester som skal til pers. Det skulle egentlig bli ett stort teppe, men jeg har bestemt meg for å heller lage to krabbetepper. De skal jo etterhvert fores med platevatt og få bakside, men foreløpig har jeg sydd sammen lappene på det ene da. Artig!

6 kommentarer:

lise sa...

Den var i alle fall flott, gryteklu.. eh, -underlaget, om enn ikke så praktisk. Flott lue, skjønner det har blitt flere av den. Kos deg med lappene, jeg ser du har en del høyrere vanskelighetsgrad enn jeg satser på.

Ruth sa...

Så flink du er med garnslankingen. Jeg har ikke evnen til ikke å kjøpe mere garn så jeg har gitt opp hele slankingen jeg. :)

Heklete grytekluter er mest til å se på har jeg funnet ut. Jeg heklet noen til Barnet og han brant seg skikkelig. Så de må kanskje gjlres dobbelt med vatt imellom eller noe sånt. Men den ble jo flott som gryteunderlag.

Jeghar masse lapper liggende jeg også, menjeg kom aldri helt igang. Huff, jeg er visst ganske håpløs. (ler) Det er bra at du ihvertfall er flink og i fullt gir.

Ha en fortsatt super uke.

gunknitter sa...

Det var en fin gryteklut :) Egner seg sikkert som du sier som grytunderlag, men den var så fin at du godt kan henge den til pynt også.

Garnslanking har eg ikkje begynt med enda, kjøper plastkasser og lagrer i staden.

Kos deg vidare på denne fine dagen !

Elins Strikkeri sa...

Hei. Så flink du er med garnslanking, skulle ha hatt litt garnslanking eg og . Men eg har funne ut at det er omtrent like vanskelig som vanlig slanking!! Flott gryteunderlag og lue , lappane dine vert det nok noko fint av og, ha ein fin dag:))

Beyla sa...

åh halloooooo! tror jeg og må kjøpe det bladet. den cardien var til å spise opp! eventuelt til å strikke. helst sistnevnte. Hva slags garn/pinne requirements snakker vi?

Sigurd Hoels Eftf. sa...

Hei.
Trenger du navnebånd til å merke produktene du lager? Sjekk ut hjemmesiden vår: Sigurdhoel.no eller finn oss på facebook: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Sigurd-Hoels-Eftf/342038767940.

Hilsen Sigurd Hoels Eftf.