søndag 28. februar 2010

Et livstegn fra denne kanten

Det har vært stille her en stund, men det har sine helt naturlige forklaringer! Den forrige uka har nemlig blitt tilbrakt i Puerto Rico på Gran Canaria! Det er jammen fint å ha besteforeldre som bor der om vinteren og som man jo må besøke da! Vi var kjempeheldige med været, særlig med tanke på at det uka før vi kom var skikkelig uvær! Det var rundt 28 grader i skyggen hver dag, og med bassenget i umiddelbar nærhet og gode shoppingmuligheter skal man jo ikke klage!

Jeg har en stor forkjærlighet for Hibiscus, så da måtte jeg jo selvsagt ta bilde av en:

Ellers ble det igrunn tatt veldig lite bilder, så dere får kose dere med at jeg fant en garnbutikk i Arguineguin i stedet. Der var det mye rart garn, mye syntetisk, mye akryl og mye annet jeg ikke kunne tenkt meg å tatt i engang, men så hadde de dette merinoullgarnet da, og det var så godt og mykt at det måtte bli med hjem! Ikke noe billig garn, men når jeg er på ferie ser jeg ikke sååå mye på prislappen på garnnøstene. Dette må nok bli noe babytøy eller noe sånt tror jeg, så godt og mykt som det er!

Det ble litt annen shopping også, men det meste av klær er til vask og er vel heller ikke såå spennende å se, men denne søte pengepungen må jeg vise fram! Den falt jeg for med en gang, jeg har jo en aldri så liten forkjærlighet for oransj =)

Det var alt for nå igrunn. Strikketøyet var med på ferie, men det ble ikke strikket så veldig mange maskene... Får håpe det blir ferdig om ikke så lenge likevel da =)

torsdag 18. februar 2010

Litt søm igjen

Jeg har fått dilla på mer enn å strikke sokker, nemlig å sy pengepunger! Jeg har også utvida til sminkepunger nå, og de begynner å bli ganske bra =) Den med blomster på skal bestemor få når vi kommer på besøk, de andre blir lagt ut i Eplabutikken min.

Idag ble det gull til Tora Berger! Det var stor stas!

tirsdag 16. februar 2010

Hals og sokker

Det går plutselig litt trått med blogginga, men her er jeg igjen da! Jeg går for full garnslanking og har foreløpig ikke kjøpt noe garn i februar! Synes jeg er flink =)

Som sagt har jeg jo slanka litt, så da har det blitt en hals fra Pickles. Jeg strikka den på litt tynnere pinner enn i oppskrifta og hadde antakelig litt tjukkere garn. Ble en tett og god hals egentlig da! Fargen er egentlig sånn eplegrønn, det er bare lyset som tuller!


Mønster: Vridd hals fra Pickles
Garn: Iglo Soft
Pinner: 7 mm

Så har jeg strikka sokker igjen, har fått dilla på nytt! Jeg har mye arwettagarn liggende, noe som egentlig er helt greit, for det er noe jeg alltids får brukt. Mønsteret er inspirert av et par jeg fant på Ravelry som skulle strikkes på pinne 1,75!!! Særlig at jeg strikker på såååå tynne pinner... Så da brukte jeg diagrammet og laga min egen versjon. MYE lurere tenk!

Mønster: Egen versjon av Scroll Lace Socks
Garn: Arwetta fra 123knit
Pinner: 2,5 mm
Størrelse: 38

Jeg har vel tre par sokker på pinnene rundt omkring her i tillegg til mye annet, så jeg er overhodet ikke arbeidsledig =)
Ha en fin kveld!

lørdag 13. februar 2010

Kjærestevotter

For et par uker siden fikk jeg bestilling på kjærestevotter, og idag var de kommet fram. Jeg har jo strikka en del par av disse nå, faktisk 5 par, eller sett da siden det er tre deler =)

Mønster: Kjærestevotter fra et Raumahefte
Garn: Safir og Smart
Pinner: 2,5 og 3 mm

Jeg må ærlig innrømme at jeg nok ikke kommer til å strikke disse på en god stund nå, er litt lei =) Nå holder jeg på med et par finfine sokker!
Ha en fortsatt fin helg!

onsdag 10. februar 2010

Sminkepung!

Jeg har fått brukt hodet litt og tenkt godt på denne sminkepungen =) Jeg har ikke laga sånn stående bunn før, og jeg gjorde en liten feil... Jeg klipte hjørnene rett av i stedet for å lage et hakk, også sydde jeg foret litt tett opp til glidelåsen så det ikke er så veldig lett å åpne den... Men men, sånn kan det gå. Øvelse gjør mester =)

Sånn ser den ut oppi da:

Så har jeg hekla ei lue igjen. Her går det i garnslanking =) Jeg har nemlig en del å ta av!

Mønster: Divine Hat
Garn: Lucca Tweed
Heklenål: 5 mm.
Størrelse: Dame

Så har jeg strikka og tova et par votter. Disse er egentlig mørk mosegrønne, det var bare lyset som ikke ville samarbeide. Dette er også et garnslankingsprosjekt!

Mønster: Tova votter
Garn: Pt3
Pinner: 5,5 mm.
Størrelse: 7-10 år

fredag 5. februar 2010

Hawaiian Flowers

Jeg har bedrevet litt garnslanking igjen, og ut av dette kom det et sett med blomster! Først ut er det et gryteunderlag som jeg synes ble veldig søtt og blir i godt humør av å se på! Oppskriften er egentlig på et teppe, men fordi man hekler hver blomst for seg så kan man jo lage hva som helst egentlig.

Det ble også 6 glassbrikker før jeg sa meg fornøyd med slankinga for idag =)

Mønster: Hawaiian Flowers (Ravelry)
Garn: Bomullsport
Heklenål: 3 mm

Så mye for garnslankinga jeg har holdt på med, for på posten idag venta det mer garn på meg =) Dette er beregna på noen prosjekter da, så det skal forhåpentligvis bli borte sånn passe fort! Hver spole er ca 400 gram eller no sånn, så det er en del gitt!

Nå er det endelig helg! Pizzaen er snart i ovnen og strikketøyet er klart!

onsdag 3. februar 2010

Mer som er ferdig!

Det dukker stadig opp ferdige ting her, rart det der =) Denne gangen er det blant annet to pinneetuier - et for strømpepinner og et for rundpinner. Disse er sydd på bestilling. Er fortsatt like glad i det stoffet til venstre, må finne noe jeg kan lage til meg selv i det tror jeg!


Så har jeg strikka et par pulsvarmere til tanta til pappa. Hun er så kald på hendene hele tiden etter et slag, så da fant jeg ut at hun skulle få et par!

Mønster: Della Mitts (Ravelry)
Garn: Arwetta
Pinner: 2,5
Størrelse: Dame

Så har jeg bedrevet litt garnslanking =) Så flink vettu... øhh, vi snakker jo ikke så mye om det garnet som kommer inn... hehe
I hvertfall, her er det et vognteppe/babyteppe/dukketeppe om du vil =) Det ble litt større enn jeg hadde trodd, så det er jo bra! Nå har det forsvunnet noen flere rester/nøster ut av lageret!

Mønster: Helt enkle bestemorruter
Garn: Silja
Heklenål: 4 mm
Størrelse: 65 x 85 cm.

Til slutt vil jeg vise fram utsikten fra verandadøra her hjemme... Det er helt umulig å se noe som helst ut her for å si det sånn! Og det er høyere enn det ser ut for, jeg vil gjette på en halv meter høyt med snø oppå rekkverket!

tirsdag 2. februar 2010

De søteste englene

Igår kom det pakke til meg (igjen). Og denne gangen kom det to utrolig søte engler jeg har bestilt hos Gunknitter. De levde langt opp forbi enhver forventning der de satt og smilte inni posen.

Jeg tror de ble enda litt blidere da de kom ut av posen sin og fikk skikkelig plass til strikketøyet sitt. Vi strikkere liker jo å ha litt armslag når vi holder på!

Se så blide a!
Og jeg må bare bøye meg i støvet når det gjelder denne dama og nålefilting! Begge to har så utrolig fine detaljer i uttrykk og alt!

Nå har de flytta inn i bokhylla på rommet mitt og passer på å kaste et blikk ned på det fine garnet som står i en kurv ikke så langt unna!

mandag 1. februar 2010

Fetching & Colonnade

Jeg lovte i helgen at jeg skulle ha noe mer strikketing ferdig, og her er de! Jeg måtte bare vente på at sjalet var ferdig blokka =)
Først ut er et par Fetching pulsvarmere. Synes de er kjempesøte og veldig raske å strikke.

Mønster: Fetching
Garn: Manos Del Uruguay Silk Blend
Pinner: 3,75
Størrelse: Dame

Så var det sjalet da. Det var usedvanlig kjedelig å strikke synes jeg, så det spørs om det blir flere av det... En ting er jo all glattstrikkinga, men når man kommer til mønsteret er jo hver fjerde maske på vrangsida strikka vrang vridd rett... Det tror jeg må være den verste maska jeg vet om... Så det var kjedelig. Men fint ble det jo da!


Mønster: Little Colonnade - Ravelry
Garn: Manos Del Uruguay Silk Blend
Pinner: 5 mm.

Til slutt må jeg vise fram ekornet som har kommet tilbake i år. Han er jo bare kjempesøt der han sitter og spiser frokost hver dag!

Et litt mislykka bilde som ble kult likevel etter en tur i photoshop!


Og for at ikke fuglene skulle bli så misunnelige på ekornet og all oppmerksomheten så kommer det et fuglebilde også. Denne materen blir fylt opp så godt som hver dag, så her er det aktivitet!