torsdag 24. juli 2008

Sommer, sol og ferie!!!

Det er ferie og bare avslapning for meg om dagen. Forsåvidt er det jo det hver dag nå når jeg er syk da... De siste dagene har det vært helt utrolig varmt, litt for varmt for meg egentlig, men jeg velger å prøve å la være å klage, for det er så mange andre som liker varmen og fortjener noen skikkelige sommerdager! Jeg oppholder meg stort sett i skyggen eller inne om det er kaldere. Jeg overlever da med andre ord! Og med et skudd b-vitaminer blir alt enda bedre!

Håndarbeid blir det ganske masse av om dagene, om ikke de helt store prosjektene så blir det da noe ferdig. Holder for tiden på med en del innflytningsgaver, og de kan jeg ikke vise fram enda. Er nok noen av de som er innom her med ujevne mellomrom =)
Noe har jeg likevel å vise fram, en del likevel, fant jeg ut.
Det har blitt noen ballbandkluter i det siste, har fått nesten litt dilla på mønsteret. Fant ut at jeg skulle lage meg ei mappe til å ha medisiner og sånt i når jeg er avgårde, men til det ble den nok i minste laget. Skummelt nok! Men jeg skal alltids finne noe annet å bruke den til jeg asså! Hehe.
Glidelåsen er litt for lang, så den ble litt bulkete. Det er litt knotete å sy i strikking og hekling, det har så lett for å strekke seg, og når man fester det med knappenåler til glidelåsen strekker det seg mellom sånn at det blir litt krøllete. Vel vel, hvis det blir flere skal jeg bruke flere masker eller kortere glidelås =)

Den er strikka på pinne 3,5 i Bomullsport fra Gjesdal. Det gikk med godt under et nøste av hver farge. Jeg hekla kilene i sidene så de skulle bli litt fastere og holde den mer i fasong. Vet ikke hvor bra det funka, men når det er no i den holder den seg da...

Her sett fra siden. Synes mønsteret passa godt til sminkepung også, ble ikke for mye av det gode=)
Disse blomstene har egentlig vært nesten ferdig en stund. De mangla bare nål bak, men når sånt først blir liggende, ja da er det vanskelig å ta igjen. Jeg er jo såpass dum at jeg sparer det kjedelige til slutt, hekler mange om gangen. hehe
På tirsdag ble de imidlertid ferdig, og jeg fant samtidig mye annet som ikke er ferdig, overraskende nok. Men i stedet for å gjøre ferdig noe av det begynte jeg heller på litt annet.


På ravelry fant jeg bilde av disse for en stund tilbake. Oppskriften var ikke å få tak i, men det var ikke så vanskelig å kopiere det utfra bildet da. Det ble noen versjoner før jeg var fornøyd, men de er raske å lage. Nøkkelringer får man jo aldri nok av =)

Jeg har også fått bestilling på makraméarmbånd, så det ble det blå og hvite. Det røde og hvite er fotlenke eller til en person med veldig tykke håndledd =)
Jeg har jo så klart også vært ute med kameraet igjen. Så det var en stund siden sist nå.
I år er det rekordår for moreller og kirsebær, og det ser vi godt på vårt tre! Vanligvis får vi kanskje ti bær som blir spist opp av trosten. I år er det helt motsatt. Treet er fullt og fuglene er borte. Jorbæråkeren står også i fred. Det er igrunn helt stille her enda vi bor helt opptil skogen. Etter mye fundering har jeg kommet fram til at det må være skogbrannen som har gjort det. Det er jo et stykke opp i skogen det brant, men de har nok tatt skrekken tror jeg. Vi får håpe de kommer tilbake neste år.Dette ble et laaangt innlegg gitt. Sånn går det når man samler opp litt =) Ønsker alle som er innom gode sommerdager i varmen!

søndag 20. juli 2008

Et teppe til...

Jeg holder jo som kjent på med Framed Flower Blanket, men her for et par dager fikk jeg spørsmål om å gjøre ferdig et teppe. Det skal ha totalt 200 lapper, men 135 av de var allerede laget, så jeg trenger "bare" å lage 65 stykker =)
Jeg har hatt lyst til å lage sånn resteteppe, så jeg er i full gang. Har hekla 17 lapper til nå. Er så greit foran tv'en og rundt omkring!
Her er lappene jeg fikk levert, lagt opp i hauger på 10 og 10.
Og her er lappene lagt utover. Blir et stort og godt teppe det her!


Ellers er det ikke sååå mye på gang om dagen. Lufta har lissom gått litt ut av meg igjen. Jeg kom inn på Ergoterapi på HiO, så hvis formen merkbart blir bedre de neste par ukene skal man ikke se bort fra at jeg begynner. Men om formen er som nå tror jeg at det beste er å komme skikkelig til hektene igjen og jobbe det kommende året. Vi får se hva tiden viser!

Skjørtet begynner å bli ferdig snart, dvs jeg har bare det siste mønsterfeltet igjen! Tror det blir veldig fint! Holder også på med ei Claudialue til som jeg fikk bestilling på. Noe blir det da å pusle med om dagene!

onsdag 16. juli 2008

Garn, garn, garn!

Ferien ble kortere enn planlagt, og jeg er hjemme igjen. Været var ikke allverdens i syd-Sverige og Nord-Tyskland, så vi tok like godt turen hjem igjen. Mamma og søstern min reiser en uke til syden, mens jeg og pappa blir hjemme. Han ville styre i hagen og jeg ville ikke ha for mye varme. Den ene dagen i knallsol på Öland var mer enn nok for kroppen min! På veien hjem fra Karlskrona var vi en natt i Göteborg, og på Ravelry fant jeg jo oversikt over diverse garnbutikker! Den ene var jeg innom, Broderi och garn, og jeg endte da opp med litt derfra! Jeg har ikke prøvd Opalgarnet før, så det måtte jeg ha, og Fabel ble med meg. To nøster Viva fra Marks og Kattens, og mønster på en kjempesøt babyjakke og garn til den.I bilen har jeg fått strikka litt mer, opp gjennom Østfold i kø ble Claudia hat ferdig. Strikka den litt lengre enn mønsteret sa, så den ble litt mer posete. Likte det veldig godt, og ei venninne har bestilt en også =)


Da jeg kom hjem fra ferie var bøkene jeg hadde bestilt fra Capris kommet. Jeg har bladd gjennom og funnet flere ting jeg har lyst til å lage!


Idag har jeg brukt opp de to bomullsnøstene på Ballband kluter. Disse skal være en gave.Det var oppdateringen for idag, nå er det tilbake til skjørtestrikking. Er snart ferdig med andre mønsterdel og jeg er veldig fornøyd! Det er deilig å være hjemme igjen, godt å pusle rundt. Jeg er en ganske hjemmekjær person gitt. Men det er vel ikke så rart når man ikke er helt frisk enda da. Skal avgårde igjen seinere og det gleder jeg meg til!

Ha en fin kveld!

søndag 13. juli 2008

Ferietid!

Det er ferie, og det er veldig deilig! Jeg merker at jeg ikke er på 100% energinivå, men fungerer overraskende bra utfra forholdene! Onsdag reiste vi til Stockholm og ble der i noen dager. Byen er utrolig fin, særlig likte jeg Gamla Stan og de smale smugene der! Var innom en garnbutikk der, men vet ikke helt om jeg ble overbevist. Jeg endte hvertfall ikke opp med noe derfra. Men, på en annen håndtverksbutikk frant jeg disse pepperkakeformene som jeg synes var utrolig søte! Blomsten er ikke så veldig julelig, men den kan brukes til andre kjeks ellers i året!

På fredag derimot, etter å ha kryssa av alle garnbutikkene jeg fant på Ravelry, "spurta" jeg og pappa for å rekke en garnbutikk i Handtverkargatan, Garnverket, og der fant jeg noe jeg likte! Garnet er økologisk bomull. Det var ikke noe lapp på det, men jeg synes det var veldig fint, og er i skrivende stund i ferd med å bli et NoeNoa-inspirert skjerf til meg selv! Når hver av de små hespene her (tror de er ca. 50 gram hver) koster 65 kr. vil jeg ha det selv =) Fargen er litt klarere enn den ser ut her da.

I Norrköping fant jeg dette garnet på en stooor matbutikk. Det er i bomull med en metalltråd i, ganske søtt egentlig. Dette skal også bli en form for skjerf tenker jeg, det rosa er jeg alt i gang med. Man får mye håndarbeidstid når man sitter i bil en del timer!


Et nærbilde av garnet:

I forrige innlegg sa jeg at jeg hadde begynt på et nytt prosjekt. Det begynner å bli litt mer å vise fram, dog vil jeg ikke kalle det et skjørt enda! Jeg liker dem hvertfall litt lengre da! Her er bildet i boka, Feminin strikk. Har funnet en hel del prosjekter i den boka, så jeg strikker nesten på harde livet for å bli ferdig for å kunne begynne på et nytt =)
Her er jeg snart ferdig med det første mønsterfeltet. Dette prosjektet har blitt litt lite prioritert de siste dagene, men dog, jeg begynte på det på mandag da =)Nærbilde av mønsteret:
I flere blogger har jeg sett at folk har laget Baktus-skjerf, og det har jeg laga også! Det er strikka i ON-line garn på pinne 3,5. Skjerfet er strikka i bilden gjennom de svenske skoger!

Dette skjerfet har jeg holdt på med en stund egentlig. Jeg fikk noe garn i Strikkekompispakke i april og begynte på det. Det var jo så klart for lite garn, så jeg bestilte mer fra Garnstudio og håpet at fargen skulle være sånn noenlunde lik. Så feil kan man ta! Jeg endte opp med å rekke opp hele greia og begynne på nytt, men denne gangen heklet jeg to og to omg i hvert av garnene. Siden det skulle hekles på en kant rundt til slutt slapp jeg å klippe tråden for hver gang.
Her kan dere se forskjellen på fargen. Jeg synes egentlig dette er to forskjellige farger jeg da, ikke bare to nyanser av samme farge.

Vel vel, det var oppdateringen for nå. I skrivende stund sitter jeg på et hotell i Karlskrona etter å ha tilbrakt dagen på Öland. Var innom Borgholm slott og Borgholm by. Vi spilte minigolf og jeg ble faktisk solbrent! Hvor turen går videre er uvisst, lengre sør er vel mest sannsynlig!

mandag 7. juli 2008

Bolero!

Det har vært litt dårlig vær noen dager nå, og da blir det fart i strikkinga! Var på Vinterbrosenteret på onsdag, og der er det jo som kjent en garnbutikk =) Garnet jeg endte opp med viste jeg fram i forrige innlegg. Nå er boleroen imidlertid ferdig, og jeg er riktig så fornøyd!
Mønsteret er fra boka Feminin strikk av Lene Holm Samsøe.
Her er bilde av herligheten, med innhold =)
Båndet jeg har brukt er litt midlertidig. Det var så dårlig utvalg på Stoff&Stil idag at jeg tror jeg skal ta meg en tur til litt seinere. Måtte bare ha et så jeg var sikker på at den blir ferdig til jeg skal på ferie!

Jeg har jo også selvsagt begynt på nytt strikketøy. Mønsteret er fra samme bok, men foreløpig er det bare maaange masker og lite å vise fram. Det er strikket i Svale fra Dalegarn hvertfall.

torsdag 3. juli 2008

Galskap satt i system...=)

Jeg skrev vel i forrige innlegg at jeg ikke trodde jeg hekla no særlig for tida, men jeg ser jo så absolutt at jeg har tatt feil... Dagen for salg av pannebånd nærmer seg, og jeg driver med siste finpuss. For artig tok jeg bilde av alle sammen samla, og de teller 26 stk...!
Synes det ble skikkelig stilig når jeg la de opp sånn!


De neste to her er de nyeste. Nå har jeg brukt såpass mye garn igjen at det faktisk er gøy å veie lageret. Det går ganske så fort!


Og når man har vært så flink å slanka lageret, ja da kan man unne seg noe nytt...=)
Dette garnet skal bli til Boleroen i boka Feminin strikk av Lene Holm Samsøe.
Jeg er ganske tynn, så jeg strikker min egen størrelse XS. Litt plundrete av og til... Her er bakstykket ferdig og nå driver jeg å vrir hodet for å få til de her forstykkene med alle sine økninger og fellinger på hver sin side som bare blir surr. Var ikke no tv-strikk med andre ord.Til slutt et lite nærbilde av mønsteret da. Den blir skikkelig fin!

Nå er det snart helg igjen og da begynner jeg ferien min. Har jo hatt fri noen uker allerede, men skulle jo gjerne vært på jobb i stedet for å være syk!
Ønker dere som er innom en fin kveld!

tirsdag 1. juli 2008

Enda mer pannebånd!

Nå er jeg snart ferdig med å lage pannebånd for en stund... Det har blitt over 20 stk. Jeg trodde ikke jeg hadde hekla så mye i det siste jeg, men når jeg ser hvor mange det er, så skjønner jeg at jeg hekler mer enn jeg tror. Rart med det der!
Alle pannebåndene skal selges 12. juli på Vaffelføzz i Drammen, så de som har mulighet burde ta turen dit!

Jeg har også holdt på med litt makramè igjen også. Dette er et langt smykke som jeg har laga til kusina mi.
Og et par sokker har det blitt til av noe restegarn. Fant oppskrifta på nettet en plass, husker ikke i forbifarta. de er strikke fra tåa og opp og bare delt og strikka fram og tilbake rundt ankelen. De fungerer greit nok, men ble litt stramme å få av og på, så tror ikke jeg skal lage flere sånne egentlig..

Til slutt må jeg bare vise fram fine blomsten jeg fikk av noen naboer. Er tre fine, store solsikker jeg fikk som god bedringblomst. Var skikkelig koselig synes jeg!